sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Kotikylällä.


Juhannusaattona lährettiin poikkeuksellisesti kaupunkiin, mut pakkohan sitä oli sitte myähemmin Loimaalle lähtee, muuten ei tunnu juhannukselta jos ei pääse pappan rantasaunaan.


Meininki lapsuuden kulmilla vaikuttaa vähä enemmän yhteisölliseltä ko sillon muinoin. Ainakaan mun muistini mukkaan kotikylällä ei sillon ollu kyläläisillä ommaa lehtee, monitoimitillaa zumbatunteinens, perinnepiirejä ja tiäs mitä kissanristiäisiä. Eikä tuatu kyläläisten iloks lampaita keskelle kyllää. Hianoo ko porukkahenkee piisaa!

I Kojonkulma

16 kommenttia:

 1. Voi, sää oot Kojonkulmalta! Siälä on vaikka mitä. Lempparikirjastonhoitajani kautta aikain assuu Kojonkulmalla ja parturi kans. Siälä ajetaan romurallia ja sen jälkeen on jytinää Kojontuvalla. Annisisa sit taas assuu lissää tuttuja, yhtä kreisejä ko kojonkulmalaisekki. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä sää Kojonkulman tiiät, totisesti kuullosti tutulta! Ja Annisisa mullaki assuu tuttuja, kuis muuten. Serkkuni Tiitola lehdistöineen assuu siälä nykyään mun mamman vanhasa talosa. On siälä tiätty sit sukutilalla pikkuserkkuki. :-D

   Poista
  2. No just. Mää oon sit käyny sun mamman vanhasa talosa, ku ollaan oltu Tiitoloilla kyläsä ;-). Ikimuistosia reisuja on ollu ne kerrat, ku on oltu vähä raskaamman poljennon keikoilla Tiitoloitten ja Kallen ja Valtterin ja Raikusen ja kenen ny millonki kans. Tiitola on aina kotimatkalla muistanu arvostaa Autokeitaan "vorssalaista mukavuusmiästä", joka loihee mättöruakaa nurisemati kansalle.

   Poista
  3. Tiitola ossaa arvostaa arvokkaita asioita. :-D

   Poista
 2. Mesis22.6.15

  Kaunista, idyllistä maaseutua. Lampaista tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määki tykkäsin lampaista. Ja mukulat rakasti niitä. Tarttee mennä taas pian kattomaan.

   Poista
 3. Se on muotia tää kotiseutumatkailu näin keskikesällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Tosin se on meillä muatia vähän niinku ympäri vuaden, mut erityisesti kesällä.

   Poista
 4. Mikään ei voita lapsuuden kylätietä ja maisemia, vaikka ne ois umpeen kasvaneitakin, kuten miulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosta viimisen kuvan kylätiästä näen ussein untaki. Just tosta kohrasta mihin katuvalot loppuu. Sinne tiälle palaa varmasti vaikkei sitä joskus oliskaan. <3

   Poista
 5. Kivalta näyttää tuo kotikyläsi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva se onki. Nyt ko viälä kiintyisin tähän nykyiseenki ympäristöön samalla tavalla. Maisemista se ei ainaka oo kii, onhan se kesäpäivä Kangasalla ihan kuuluisa. :-)

   Poista
  2. Anonyymi30.6.15

   Kangasala on muuten mun synnyinkotikunta. Josta asumisesta en kyllä itte mitään muista. Vanhempien eka yhteinen koti oli ihan kirkkoaidan vieres.Ja onhan sitä siellä koko aika jokunen sukulainen asustanu. Millon täti, millon serkkuja. Metsäntyttö

   Poista
  3. Me ollaan täälä taas vähä orpona, kettään sukulaista ko ei asu lähistöllä. Mut ittepähän tää paikka valittiin, eikä pahemmin oo ollu valittamista. :-)

   Poista
 6. Voi vitsi! Tuttuja maisemia! Mökki siellä Kojonperällä :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo Kojonperäkään paha paikka. Mun isä on siältä kotosin. :-)

   Poista