tiistai 15. maaliskuuta 2016

Kupattavana.


Jos mää kysyn mun kaveriltani Kaisulta, että misä sää oikein kuppaat, ni se vastaa, että Pappilanniemen kurssikeskuksen saunasa. Oon halunnu aina kokkeilla kuppausta, mut nyt vasta sain aikaseks ko tunnen oikeen kupparin. Kuppari-Kaisu pittää Ritvalasa Hoitola Tasapainoa, jossa hoituu hiaronnat, jäsenkorjaukset, kuppaukset ja saunotukset.


Kuppaus oli kauheen mukavaa. Ensin vähän saunoin, sit hypäsin pöydälle ja Kaisu länttäs kuppeja niskasta nilkkoihin. Vähän ajan päästä se naputteli kuppien alle reikiä. Jokusen kerran se tyhjensi kupit, kunnes verta ei ennää tullu ja homma oliki siinä. Verta lähti noin pari desiä.

Kaisun sivuilta lainattua: Sanonta "otetaan paha veri pois" pitää paikkansa, sillä kuppauksessa poistetaan hiilidioksidipitoista laskimoverta. Kun verta poistetaan, luuydin aktivoituu tuottamaan verisoluja ja samalla koko aineenvaihdunta elimistössä vilkastuu. Ihminen piristyy. Veri kiertää tehokkaammin asianmukaisine vaikutuksineen. Tapahtuu samoin kun puusta karsitaan oksia -kasvu kiihtyy.

Taisi mun miälikuvani mustasta savusaunasta ja lehmänsarvista nyt musertua. Kuppaus suaritettiin isosa ja valosesa saunasa ja sen suihkuhuaneesa. Kaisu desinfioi jopa lattian ennen alotusta, vaikkei mun tarvinnu lattialla ko vaan kävellä. Yhtään ei sattunu ja jälkeenpäin on ollu oikein hyvä olo. Jopa niin hyvä ettei oo ees mukuloihin menny tännään hermo. Ainoo huano puali on vaan se, että verilätyt jäi illalla paistamati, Kaisu ko meni ja kaato veret menemään.


(Tämä ei oo maksettu mainos. Suasittelen kuppausta ko se oli kivvaa.)

5 kommenttia:

 1. Ai että! Oon kans aina halunnut kokeilla, mutta vielä ei oo tullut mentyä. Toi vois kyllä olla hyvä tapa alottaa kevät, imeä talven ressit ja ahdistukset pois sisuksista.

  VastaaPoista
 2. Heh, ai omasta verestä tehtyjä verilättyjä :-D
  Kuulostaa hyväätekevältä, en tiedä uskaltaisinko - toisaalta käyn luovuttamassa verta niin onko se sitten sen ihmeellisempää.

  VastaaPoista
 3. Ohoh, siehän ootkin ollu rohkia. Miulta jäis tekemättä.

  VastaaPoista
 4. Minä olen kanssa ajatellut kuppausta, kun tunnen yhden kuppaajan, tosin mies puolisen...mutta kyllä hän naisiakin kuppaa, kerran oli lehdessäkin juttu hänestä, kun kuppasi lehden naispuolista toimittajaa...tämä kehui myös kuppausta :)

  VastaaPoista
 5. Mesis17.3.16

  No olet Sinä rohkea tytteli. En ikuna uskaltais mennä kupattavaksi.

  VastaaPoista