maanantai 9. tammikuuta 2012

Huapikaskelit.

Lämmintä muuria vasten on kiva pestä konttia.

Loppiaisen ansiosta oli mukavan pitkä viikonloppu. Torstaista lähtien kävi joka päivä viaraita. Kääkkä ja Paapoo tuli lauantaina oikeen yäks, toivat sushia mukanans. Uskalsin ittekki syädä ko olivat hakeneet kauppahallista semmosta kallaa mikä ei varmasti oo ollu vakuumisa. Vetet vuati silmistä, kyl wasabia tarttee olla vähintääns sen verran. Hyvvää oli. Sunnuntaina tuli Anoppi ja Appiukko, syätin niille hirvikäristystä. En ookkaan kertonu, että saatiin mettästysseuralta joululahjaks hirvenlihhaa. Olin kyselly pihan poikki menevältä mettästäjältä, että mistäs sais ostaa lihhaa. Se sitte tuli tuamaan sitä mulle just ko tein joulusiivoo yäpairasa tukka takusa. Muuten kyl kiva yllätys, 4 kg ilmasta lihhaa.


Tuala ruakaohje-sivulla on ohje "sämpylät ilman käsiä". Nyt kokeilin pullia ilman käsiä. Mää en tykkää sotkee käsiä taikinaan, se viä muka kauheesti aikaa ja saa koko ajan olla pesemäsä käsiä. Ja varmasti soi puhelin just ko on käret ihan tahmasa. No, kuahkeita pullia tuli, vaikka ei kyl kauneurella pilattuja. Tuli niin vähällä vaivalla ja noppeesti, että teen toistekki. Tairan pistää senki ohjeen tonne ruakaohjeisiin. Kääkkä ainaki tuntu tykkäävän, tais sannoo että ovat parempia ko tavallisella tavalla leivotut.


Nyt ko lopultaki tuli talvi, ni sain mukulalla testattua huapikkaita. Ne onki jääny täälä varmaan esittelemäti. No nyt esittelen, ihanat siniset huapikkaat, reunasa heijastinauha. En nyt ennää muista mitä ne makso, mut ei montaa euroo kumminka, olisko ollu ehkä 3e. Hyvin näytti varpaat niisä tarjentuvan. Alko jo kyllästyttää se ainanen nollakeli. Tosin katti ei taas viihry kauheesti ulkona, mut ehkä se vähitellen tottuu pakkaseenki.


Sitte uurempia löytöjä. UFFilla on taas halpoja päiviä, löysin mukulalle lakin (Lahden lakkityö, käyttämätön) josta vois tehrä vaikka kaavat, verkkatakin (FinnLassie) ja villakangastakin (Reima) jonka joku on tainnu lyhentää pienemmäks ko lapussa lukeva 120cm.


Nii ja sitte on pakko pistää kuva, mukula ko niin hianosti koristeli mun vattan. Laskettuun aikaan on tännään tasan kuukausi. Aikamoinen pötsi kumminki jo.

2 kommenttia:

  1. Oi, sulla on KAUNIS masu!! Hyvää vointia!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, ainakin se oli eilen kauniisti koristeltu. Vähän se jo tuppaa olemaan tiellä, mut tykkään siitä tietysti kauhiasti. Vointi on ollut hyvä ja toivottavasti pysyykin. :-)

    VastaaPoista