lauantai 28. tammikuuta 2012

Raportti.


Melkein viikko ollaan oltu kotona, kiiru viikko onki ollu, vähä rauhallisempaa olisin toivonu. Maanantaina anoppi viihty täälä 5 tuntia, pelotteli viälä räjähtelevillä sinivalolaitteilla, tiistaina kävin vauvan kans TAYSsissa hakemasa semmosen sinivalovehkeen jossa se sitte pötkötteliki keskiviikon. Keskiviikkona kävi kiva täti TAYSsista ottamassa verikokeen ja torstaina käytiin taas kokeessa ja palautettiin laite samalla. Perjantaina käytiin neuvolassa ja tännään tuli mamma ja pappa käymään. Toivat onneks hyvät ruuat mukanans. Miäs on ollu nyt viikon kotona, maanantaina mennee taas töihin, pittää loput lomat sitte myähemmin. Stressaan jo nyt, että mites se alkaa sujumaan kolmestaan noitten mukuloitten kans. Miäs on tän viikkoo kiitettävästi viihryttäny sitä isompaa. Veikkaan etten saa mittään aikaseks, tai sitte täälä pyärii muumit telkkarisa enemmän ko tarpeeks. Uloskaan ei kauheesti pääse ko tarttis vähitellen totuttaa toi piänempi pakkaseen. Isommalle ei varmaan riitä 10 min ulkoilu.

Vauva oli tosiaan vuorokauden valossa keltasuuden takia. Oon ollu sillon muinoin ittekki ja niin oli toi isompiki mukula. Kauheen kiva että sen laitteen sai kotio, tossa se otti valohoitoo syämähuaneen pöyrällä. Tissin syäminen sujjuu siltä hyvin. syntymäpaino tavotettiin uurestaans jo viikon iäsä, tavote ko on 2 viikon iäsä. Paljo se nukkuu, mut niinhän sen kuuluuki. Öisin se herrää syämään 4 h välein, joten saan nukkua mukavasti 3 h pätkiä. Mut vaikka saanki kunnon yäunet, ni kyl se silti on pakko ottaa torkut päivällä. Päivällä se syä sentään hiukan usseemmin, sillä se varmaan on lihonukki niin hyvin.


Synnytyksestä sen verran, että se meni sitte just sillai ko halusinki. Yksinkertastettu versio, muut bloggarit kertokoon vaan likasetki yksityiskohrat, on täsä:
Aamuyästä rupes tuntuun siltä että taitaa sitte mukula olla tulosa. 9 tuntia olin ensin kotona ennen ko lährettiin näytille. Tiputettiin ensimmäinen versio Kääkälle hoitoon matkan varrella. TAYSsissa käskivät mennä vaikka kahveelle pualekstoista tunniks, mentiin, näytin kyl varmaan pitsani takana välillä vähän tyhmältä. Siinä viiren maissa hommaan tuli vauhtia. Salissa kerettiin olemaan 50 minuuttia ni mukula oli pihalla (esikoisen tapauksesa oltiin vartti). Kivunliävitykseks riitti suihku, hyvä ettei sitte suihkuun syntynykki. Synnytyksen kestoks ovat merkinneet huimat 7 tuntia (esikoisen aikaan 2h 35min), mut ponnistusvaihe oli mukavasti vaan 1 minuutti. Tuli 9 pisteen tyttö joka kivasti heti pissas mun päälle. Erelleen oon sitä miältä, että ei se oo hullumpaa touhua.

Nyt ko toi mukula sitte tuli, ni taitaa jäärä täälä vähäks aikaa kirppislöytöjen esittelyt ja ompelukset vähä vähemmälle. Esikoiselle ompelin bambin jo orotusaikana, nyt en kerenny ko leikkaamaan kankaat. Mut oma vika ko viivyttelin. Sen bambin kyl haluaisin ommella valmiiks, mut näkkee ny. Pahottelen jo etukätteen tylsäks käyvää blogia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti