keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Mukulan orotuksesta II


Aattelin päivittää tänne näitä orotusjuttuja, erellisestä jutusta ko on jo yli 2 kk. Sillon viimeks epäilin, että alkaa jossain vaiheesa selkä reistaamaan. No ei oo alkanu, mikä on tiätysti oikeen hyvä juttu. Muutenki erelleen nautin koko touhusta. Ainoot ongelmat on ne, että sukat ja kenkät on vaikee laittaa jalkaan ja mukulan vaatettaminen varsinki ulos lähtiesä on hankalaa. Turvotusta on tullu, mut se pyssyy kurisa ko vaan muistaa juara tarpeeks vettä. Huamenna vattamukula on kirjan mukkaan täysaikanen, eli alkaa viikko 37. Lipastosa on vaatteet valmiina, saas nährä tarvitaanko niitä piänimpiä vaatteita ollenka. Se vaikuttais olevan keskikokonen mukula, jos täsä viälä mennee usseempi viikko, ni ei varmaan tartte 50cm vaatteita ollenka.


Piti oikeen tarkistaa, että minkä kokonen toi ensimmäinen oli ko se kotio saatiin. On se ollu rääpäle, eihän se painanu ees 2200g (syntyesäns 2400g)! Noi vanhat äitiyspakkauksen flanelivaipat on merkinnän mukkaan 3-6 kilosille mukuloille, hyvin ne meni semmosella reilu 2 kilosellaki, heti ne otettiin käyttöön eikä muuta harkittukkaan. Niitä vaippoja oli sillonki jo riittävästi, mut ko niitä on saanu kirppiksiltä puali-ilmaseks, ni on tullu hamstrattua niitä viälä lissää.


Nyt ko tää seuraava taitaa olla vähän jykevämpää kokkoo, ni toivon että sujuis toi kantoliinan käyttö. Semmosta 2 kilosta ei viittiny köyttää itteens kii millään paksulla liinalla. Sit ko se vähän kasvo, ni se ei viihtyny liinasa yhtään. Ostin sillon joskus Hoppedizin ruskeen La Patz -liinan. Pitkään ettein liinaa käytettynä, mut ko niistä pyyrettiin saman verran ko uusista, ni pääryin ostamaan käyttämättömän. Se oli halpa ku sitä väriä ei ennää valmistettu. Harmitti ko sen käytöstä ei tullukka mittään, mut jos nyt pääsis sitä käyttämään.

Täytyy ny viälä mainita, että kyllä meillä on antelias mukula. Se kuari tosa mun viäresä mandariinin ja ko kysyin että saanks määki yhren palan, ni se reippaasti löi mun kouraani kasan kuaria.

5 kommenttia:

 1. Anonyymi18.1.12

  Hehei! Koska teillä on laskettu aika? Meillä on tossa 27.2, lähelle mennee toisiaan!

  -Esa

  VastaaPoista
 2. Meillä on 9.2. Onnee teille jo etukätteen. Kattotaan kuka kerkii ensin. :-)

  VastaaPoista
 3. Mulla olisi laskettu aika 20.2, että kisa vaan pystyyn :D

  VastaaPoista
 4. Joo, kisa pystyyn! Jee, tää mennee jännäks! :-D

  VastaaPoista
 5. Vauva synty 20.1. klo 18.28, voitinko?

  VastaaPoista