sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Kasvien kevätsiivous.Kevvään tullen mää aina saan kauheen puhrin ruveta vaihtamaan kukkamultia. Nyt en taira ruveta vaikka miäli tekis. Vaihroin mullat viime vuanna kaikkiin kukkasiin, ei kai niitä nyt kannata. Kirjovehkan pätkein palasiks ko oli venähtäny niin pitkäks ja enkelinsiiven laitoin isompaan ruukkuun, mut muuten annan multien olla. Siivosin kaikista olkkarin kukkasista huanot lehret pois ja puunasin ikkunalauran.

Ennen siivousta.

Siivouksen jälkeen. Ei täsä kyl huamaa erroo, mut näyttää se oikeesti paremmalta.

Nii ja tuaksupelakuusta otin vähä pistokkaita, saas nährä millai juurtuvat. Pistin kolmeen ruukkuun, Tiptap-täti eilen jo haki pari ruukkua ko aiemmin sille olin niitä luvannu.

Minikasvihuaneet pistokkaille.

Mustanmerenruusut muistin kans lopultaki kaivaa kellarista. Kaivoin mukulat vanhasta mullasta ja istutin uurestaans. Toisesta ruukusta löyty vaan semmosia nuppineulan nupin kokosia pompuloita, toisesa oli ihan normaalit pitkulaiset mukulat. Mää tykkään siittä kasvista.


Ostin ihanan hammeen yhrestä blogista. En ottanu siittä kuvvaa ko en oo kerenny sitä viälä silittämmään. Täältä näkkee kumminki komiat kuvat. On niin hyvvää jälkee, etten vois uneksikka ompelevani yhtä hianosti. En oo kyl ikinä ittelleni ees yrittäny ommella mittään vaatetta, tarttee kai kokkeilla joskus. Vanhasta lakanasta voisin joskus yrittää, nyt ko tosta sain irean, kankaat on niin kalliita että niiä just ja just raskii ostaa mukuloitten vaatteita varten.

5 kommenttia:

 1. Onpas sulla paljon kasveja! Ja näyttävät niin reheviltä. Ihan viidakko! Vähän toisenlaisia kuin mun muutamat harvat riiskut.

  VastaaPoista
 2. Tossa näkkyy vaan olkkarin ikkunan kasvit, niitä on viälä lissää siälä sun täälä. Tykkään kasveista, vaikka onhan niistä vaivaaki. Varsinki viime aikoina on tullu unohreltua niitten kastelua. Olin joskus kukkakaupasa töisä "viherkasvivastaavana". :-)

  VastaaPoista
 3. Kyllä on paljon isojakin kasveja! Mulla meni osa kasveista niin huonoksi talven aikana ja osin johtuen meiän nuoremmasta kissasta, joka on vielä turhan kiinnostunut kukista...Kisu näkyy teilläkin kukkia katselevan...ei sentään kastelevan :)

  VastaaPoista
 4. Kissan oon antanu syödä yhtä rönsyliljaa, muut kasvit on onneks saanu olla rauhassa.

  VastaaPoista
 5. Hienosti oot kasvisi hoitanu, ku noin vehreitä ovat :) Meillä viihtyy vaan kukat, jotka pysyy uhallaki hengisä, vaikka ne unohetaanki tuon tuostaki. Ihanan mekon sait ostettua, mieki sitä kattelin tosimummon blogissa :)

  VastaaPoista