perjantai 31. toukokuuta 2013

Älä lue jos ällöttää.


Multa leikattiin tiistaina toinen alaviisaurenhampaista pois. Yläkuvasa leikin Marlon Brandoa kummisetänä. Tosin vaan pualittain ko toinen poski ei pullota. Motskari on kuvausrekvisiittaa, Marlon Brando on aasinsiltana. Mut juu, oon täsä ny näyttäny hamsterilta. Onneks turvotus alkaa jo vähä laskee, lauantaina olis ylioppilasjuhliinki mennoo.

Mulla ei nyt niin kauheesti oo mittään hammaslääkärikäyntejä vastaan, itseasiasa mää nautin hammaskivenpoistostaki, pyyrän nykyään raappimaan ne sillä terävällä koukulla, joskus ne meinaan käyttää jottain ihme ultraääntä, mut se latistaa tunnelmaa. Puudutuksista mää vaan en tykkää. Ja hammasta tuskin voi leikata pois ilman puudutusta. Johan se niitä piikkejäns siinä sit tökkiki sen sattaan kohtaan mun kitusiani.

Koska kysseesä oli leikkaus, mut peitettiin semmosella sinisellä kuitukankaalla jossa oli vaan suun kohralla läpi. Se oli oikeen kiva, ko oikeen käytti miälikuvitusta, ni näytti niin ko olis kattellu sinistä taivasta. Pualtoista tuntia se täti sit sitä hammasta siältä kaivo. Kauhia rälläköiminen että sen sai piäniks palasiks. Välillä kuulu kauheeta rutinaa ja risahruksiä. Juuret se nyppi siältä kaikki eriksens, ne oli jotenki koukun malliset ko niitä piti käännellä ja väännellä että ne sai kiskottua ulos. Sit viis tikkiä ja homma oli valmis. Eikä sattunu yhtään. Siis oikeesti!

Neitseellinen poski ja myähemmin mustaks runnottu. Tikit ei kauheesti näy ko poski on turvoksisa ja suu ei aukee enempää.

Jälkeenpäin oon syäny antibiootteja ja särkylääkkeitä. Ei se nyt mitenkään järjettömästi särje, mut saattaisin kumminki olla kärttynen ilman särkylääkkeitä. Jos nyt valittammaan ruppee, ni tikit kutittaa, tuntuu niinko olis roskia suusa, ja poski on turvoksisa ja kippee koskee. Ei oo kivvaa jos mukula moksauttaa pääns siihen poskeen, tai huitasee kirjalla. Suurin ongelma on kaiketi ollu se, että suu ei aukee kauheesti. Tai kai se aukeis, mut sitä ei oo kiva aukasta. Eiköhän se siittä sit ko turvotus laskee.

Mun loppulausahrukseni on se, että ei tää nyt niin paha homma ollu. Pari päivää näytän tyhmältä, mut sen jälkeen pystyn taas pureskelemaan vasemmallaki pualla hampaita. Sitä en ookka sitte tehny melkein vuateen.
Suasittelen toimenpirettä ja Kangasalan pääterveysaseman hammashoitolaa lämpimästi kaikille.

6 kommenttia:

 1. Kyllä kaiken luin, mutta kauhultani en kyennyt kaikkea sisäistämään :D Mulla on sulle omalla puolella sellainen sydänhaastejutska. Mää tiedän sun huumorintajun kestävän Italian-kieliset kysymykset :D

  VastaaPoista
 2. Mä taas olen huokaissut helpotuksesta, kun terävä hammaskivenpoistokoukku on vaihtunut hammaskiven poistamiseen ultraäänellä. :)

  Sä olet kyllä tosi reipas, kun et kaipaisi puudutustakaan! :)

  VastaaPoista
 3. Mesis31.5.13

  Kylläpä ovat kauan "ronkkineet", ennen kuin saivat hampaan pois.

  Minusta hammaskiven poisto on karmeeta. Tehtiin se sitten miten tahansa.

  VastaaPoista
 4. No huh, onhan antaneet myrkyt kun ei sattunu. Mulla vetivät ihan suoraan ja meinasin pitkällänikin pyörtyä. vielä ois yksi viisaudenhammas, tiedä koska ois rohkeutta mennä poistattamaan.

  VastaaPoista
 5. Voi sinuu pientä, sääli sääli sääli:))
  Onneks siul meni kaikki hyvin ja ei tuntunut kipua. Joskus nuo voi olla kinkkisiäkin juttuja.
  Ihanat verhokapat oot kirppikseltä löytän,

  VastaaPoista
 6. Ei mua tartte sääliä, Kosotäti. Jos tää kitavärkki ei tulehdu sit ko antibiotit loppuu (huomenna), ni pääsin kyl tosi vähällä.

  Ja Emilie, se hammaslääkäri odotti tosi kauan että puudutus alkaa ja sitte viälä laitto vähä lissää. Ja tosiaanka en tuntenu muuta ko jottain mylläämistä ja kiskomista leuasa. Ens kerraalla voit pyytää tuplapuudutuksen, ni eiköhän se siittä. :-)

  VastaaPoista