torstai 23. toukokuuta 2013

Karppaaja! Saiskos olla mikrokaakkua?


Mää oon viime aikoina herkutellu mikrokaakuilla. Oon sitä testaillu eri tavoilla ja nyt ohje on mun miälestä hyvä. Sen aineet voi sekottaa suaraan mikroon laitettavvaan vuakaan, ei tuu tiskiäkään. Parasta se on sen jälkeen ko se on käyny jääkaapisa, se on kovvaa mut sullaa suusa. Viimeks kokkelin laittaa taikinan muffinssivuakiin. Se oli hyvä irea koska vuakasta se täytyy kaivella epäsiististi pikkupalasina.


MIKROKARPPIKAAKKU  8 annosta

100 g voita tai mikä viälä parempaa, kookosrasvaa
1 dl mantelijauhoja
1 dl kookosmaitojauhetta (ei siis kookosjauhetta)
1/2 dl karppisokeria
1 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
1 muna
50-100 g tummaa suklaata aika isoina palasina

Aineet sekasin ja vuaka mikroon pualiteholle (450W). Itte pirin 7 minuuttia, mut kannattaa testata mikä ittellä on hyvä. Kaksinkertasiin muffinssivuakiin laitettuna taikinalle riittää 4 minuuttia.

Nää ei oo viälä ollu mikrosa.

Muutenki on tullu herkuteltua. Karppisiskojen ohjeella tein kebabbia. Helppoo ja hyvvää, meillä syärään sitä varmaan aika ussein tästä lähtien. Vaivasin jauhelihan yleiskonneella, se vaatii paljo vaivaamista. Meksikolaistaki syätiin tosa yks päivä. Ei pari maissilastua karppaajan maata kaara.

Texmex ja kebab.

6 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää nuo herkut, ja jos ne kerran on terveellisiä karppauskakkuja ni nehää ei sit lihotakkaa vaik kuinka monta söis:)))nam.

  VastaaPoista
 2. Onhan karppaus sama kuin kaloriton? Tai edes vähäkalorinen? En tiiä paraneeko tollasta kakkua kokeilla, kun sit sitä tulee syötyö koko ajan. Liian helppoo. Mut jos se on kaloritonta ni ei se sit lihotakaan...

  VastaaPoista
 3. Mesis23.5.13

  Aikas herkullisen näköisiä ovat.

  VastaaPoista
 4. Siis teitkö sää kebabbia itse, nyt täytyy lähteä Karppisiskoille tutkimaan asiaa :)

  VastaaPoista
 5. Niin juu ja saisi olla mikrokaakkua. Saanko mää sitä sitten seuraavalla kertaa :D Puolukkakakku on syöty viimeistä murusta myöden :)

  VastaaPoista
 6. Aivosolu: Ei karppiruuat oo kalorittomia, niihinhän kuuluis laittaa ihan tuhottomasti rasvaa. Mut jos yrittää tehdä ton kaakun vähäkalorisempana, voi vaikka pualet voista korvata vedellä. En tiiä mitä siittä sit tullee, mut uskoisin onnistuvan ja olevan viälä ihan hyvvääki.

  Kiki: Kebabin tekeminen oli niin helppoo ko olla voi. Ainoo huano juttu siinä on se, että sen jauhelihan rakenne tarttee saada kunnolla hajalle, muuten siittä ei tuu kunnollista. Kauheen vaivaamisen se vaatii, käsin en olis viittiny, yleiskonneella tuli ihan ittestääns. Kivvaa ko kakku tuli syätyä.

  VastaaPoista