lauantai 28. kesäkuuta 2014

Muu maa mustikka.

Lährin Tampereen keskustaan kattelemmaan kirppiksiä. Eipä olis mun huushollini kovinkaan retro jos asuisin kaupunkilla ilman autoo. Eihän siältä mittään löyrä. Tai no löytää vähän, mut neki on niin kauheen hintasia. Kamalin paikka mun miälestäni oli Radiokirppis. Jollekkin varmasti aarreaitta, mut mua ei kiinnosta hopeiset korkokenkät tai H&M:n vinot "paitulit". Hiukan sarvista löysin, mut olivat kalliita. Sit löysin nämä (tiätenkään en ostanu):

Arabian toopeja, 65€ on ihan käypä hinta, mut mun miälestä kuuluis antiikkiliikkeeseen. 10€ rikkinäisestä toopista on älytöntä. 
Kuka maksaa 5€ pilalle raavitusta hellan levynsuajuksesta? Mukavalla maaseutukirppiksellä tämmänen maksais 0,20€...
Tätä se on Radiokirppis pualillaan, uutta rihkamaa...

No, valituksesta hualimatta oli mukava reissu ilman mukuloita. Kävin Stokkalla syämäsä aurajuustokeiton ja kattelin kaupoisa, mittään ei tehny miäli ostaa, enkä ostanu. Paitsi yhren hammeen.

Tarinakirppiksellä oli pala Tampellan Kuha -kankasta.
Makso 4€, melkein ostin. Aika kivvaa kankasta.

Tampereen keskustan UFF ei petä koskaan.
 Siälä tangot näyttää semmoselta mistä mää tykkään.

Tän hammeen ostin.
Onks tää mun blogin eka sovituskoppikuva?

22 kommenttia:

 1. No joo, Radiokirppis on ihan karmea nykyään! Ne muutamat pöydät joissa myydään vanhaa tavaraa on ihan järkyn hintasia, ja ne samat kamat taitaa olla sielläkin seissyt vuosikausia. Nykyään ei tee edes mieli mennä koko paikkaan, siellä on aina niin kamalasti porukkaakin ja hirveät jonot ja hajuvedenkäryt. Tarina on paljon kivampi, vaikka on sielläkin ne muutamat monenkympin pilallepoltetut emalikattilat ja naarmuset sarvikset ollu alusta saakka, yllättäen ei oo kukaan niitä ostanut.

  Aika hieno toi kuhakangas, en oo koskaan nähny ennen! Oliko isokin pala? Jos kävis huomenna kurkkaamassa samalla jos jaksaa lähteä Suvi-vintageen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se aika iso, ehkä joku 130 cm levee ja yhren kuhan verran korkee. Miätein, että siittä sais hianon yläkapan keittiöön, mut kun on kaks ikkunaa ni jätin sinne. Aika hianot verhot olis jos olis usseemman kalan verran kangasta.
   Mää unohrin koko suvivintagen, olis ollu niin kätevää käydä kattomassa ko muutenki kaupungisa kävin. Huamasin sen kyllä facebookista.

   Poista
 2. Älä muuta sano! En edes vaivaudu enää Saloon tai Turkuun kirpputoreille, kun ei sieltä mitään löydä. Tai löytää, jos on valmis maksamaan. Mun periaatteeni kun on tehdä LÖYTÖJÄ ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei se oo mikkään löytö jos siittä saa pulittaa ittens kippeeks. Onhan se hyvä, että tavara kiärtää, mutko ussein sais uuren samalla hinnalla ni onhan se hullua.

   Poista
 3. Mesis28.6.14

  Sua sitten pukee nuo hameet. Istuvatkin niin hyvin. Pitäisköhän itsellekin hommata hameita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hommaas ihmeesä, tullee kumman naisellinen olo. :-D

   Poista
 4. sama vika on meidän lähi alueen kirppareilla. hinnat on ihan törkeitä. kuten nyt esimerkkinä vanha puulaatikko oli huikeet 68 euroa edellisellä kirppureissulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 68€ puulootasta! Johan on! Se kuuluis jo lähettää Paskoihin kirppislöytöihin.

   Poista
 5. Kyllä on kalliita nää Tampereen kirppikset,ja täynnä roinaa! Joskus oon tehny muutaman retromekko-löydön Fidasta kävelykadulta. Olisit tullu tänään kello 6 alkaen Tammelantorin kirppispöytiä tsekkaan.Siihen aikaan jos tulee (jos on tarpeeks hullu herään niin aikasin), niin jotain saattaa löytääkin. Toki siellä on tietääkseni usein samat myyjät, jotka pyytää kovia hintoja aina. En siis muuten ikimaailmassa olis menny sinne kello 6, ellei ois haluttu hyvää pöytää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sulta just sain idean lähtee kaupunkiin, huamasin fb:sta ko kerroit meneväs myymään. Mut mää sit kerkesin sinne keskustaan vasta iltapäiväks, ni aattelin ettet ennää oo siälä. En sit jaksanu kävellä autolta UFFia piremmälle. :-)

   Poista
 6. Anonyymi28.6.14

  Tyylikkään retongin löysit! UFF hinnoitteli itsensä ulos mun budjetista jo markka-aikaan, muutenhan tuolla tekokuituapajalla oltais nähty melkoista käsirysyä... ;P

  Heather (se joka uhkaili työkaluilla Käsityökorttelissa) ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä kun ei oo tullu tehtyä vaatelöytöjä halvemmista paikoista tullee hinku keskustan uffille. Kalliitahan ne vaatteet on, mut silti halvempia ko uuret vaatteet joitten laatu ei oo lähelläkä 60- ja 70-lukujen laatua (saati kauneutta). Joten mää kyllä tykkään käyrä siälä, siältä löytää varmasti aina jonkun rätin. Mut helpottavvaa tiätää, että ainakaan sun kanssas en jouru uffilla tappelemmaan. :-D

   Poista
 7. Kirppikset on kaukana siitä alkuperäisestä ajatuksesta, jossa myydään halvalla ja tuotetaan ostajille iloa.
  Toi mekkoon taas justiinsa nappi valinta.:)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin usseimmat kirppikset on kaukana siittä. Onneks löytyy piäniä maalaiskirppiksiä, yleensä jotain lähetyskirppiksiä, joissa hinnat on viäläkin sentteinä. :-)

   Poista
 8. Ihanaa kun on muitakin jotka ei tykkää radiokirppiksesta, en tajua miksi sitä hehkutetaan. Tampereella on muuten todella huonosti kirppareita, joissa voisi tehdä oikeasti löytyjä. Saati paikkoja joissa myisi itse jotain, pöytähinnat on ihan hirveitä, kuka saa rahansa takaisin?! Ehkä juuri siksi ne tavarat on hinnoiteltu niin kalliiksi...

  UFFi on minusta nykyään huomattavasti parempi ja halvempikin kuin vielä 10v sitten. Ennen en löytänyt sieltä ainoatakaan vaatetta, mutta nykyään ostan sieltä lähes kaikki vaatteet, etenkin alepäiviltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Radiokirppiksellä näyttää olevan pöytävuakra 44€/6pv, onhan se ihan hirveetä ko Loimaalla maksoin pöyrästä 14€/6pv. Tiätty Tampereella on isommat tilavuakrat, mut kuitenki toi tuntuu älyttömältä. Tai no on se pöytävuakra Loimaallaki tainnu nousta, olikohan se viimeks 15€ ko kysyin...

   Poista
  2. Siinä saa sen 30-40 rättiä myydä jos haluaa edes muutaman euron voittoa. Vai pitääkö ne oikeasti myydä vitosen kappale?! :(

   Poista
  3. Mitä halvemmalla myy, sen paremmin mennee kaupaks ja tianaa. Tosin Tampereella sit tosiaan tartee aikamoisen vuoren sitä tavaraa... :-(

   Poista
 9. Harmi että Uffella on noin kivoja rättejä. Itse kun en siellä puljussa suostu käymään. :/ Oon käynyt siellä kaksi kertaa: ensimmäisen ja viimeisen kerran. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiiä mistä sun päätökses johtuu, mut uumoilen sen liittyvän niihin väärinkäytösepäilyihin. Onhan se väärin jos toiset rikastuu sillä mitä muut hyvvää tarkottaen antaa pois ilmaseks. Mut ainakin tavara jonkinverran kiärtää ja kyllä ne jottain hyvvääki on saaneet aikaan kehitysmaisa. Joten en anna niille vanhoja vaatteitani, mut ostan siältä sillon tällön "uusia". :-)

   Poista
 10. Mä olen lähinnä Turun kirppisten varassa ja ei sieltä kyllä just koskaan mitään retrolöytöjä tee. Toisaalta ihan hyvä, niin ei täyty koti tavarasta ihan niin vauhdilla. Mutta tylsää kyllä joo. Syytän messeviä hyllyvuokria. Ei voi myydä mitään senteillä, tai tulee takkiin vaan. Itse olen muutaman kerran koittanut loossin vuokraamista ja aika plusmiinus nolla se on ollut, varsinkin jos miettii loossin ylläpitämiseen menevää aikaa. Pari säkkiä tenavien pieniä juttuja läks maailmalle nyt fb-kirpun kautta. Pistin hinnaksi että "tuo suklaapatukka tullessas".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille taitaa kertyä liikaa tavaraa, kirppiksiltä löytyy ja jopa roskiksista. Tarskohan muuttaa Turkuun (tai sinne Tampereelle) sit ko ei nurkkiin ennää kertakaikkiaan mahru? Vaikka no, onhan multaki lährösä kassi kaupalla hyväntekeväisyyteen tavaraa ko vaan saisin aikaseks pakata ne autoon...

   Poista