torstai 8. syyskuuta 2011

Sarepäivää.

Aamumaito.

Komiasti se on sarellu täsä. Eilen ja erellispäivänä oli välillä ihan myrskyki. Eilen ihmeteltiin ko ensin meni liäsituulettimesta valo pois, kohta sytty ittekseen eteiseen valo, pönttöuunin luukut kolisi ittekseen. Torettiin että kummittelemaan rupes. Tuli tyhmä olo ko huamattiin että se oliki sähkökatko, ei vaan muistettu että eteisesä on ollu valo päällä, ei nähty sen sammuvan. Luukut kolisi ko pelli oli auki, että uuni meinaan kuivuis paremmin. Oli aikamoinen tuuli. Kissaka ei oo kauheesti viihtyny ulkona.

Parina iltana täsä oon ommellu. Ensin meni hermo, kun totesin suurinpiirtein kaikkien housujen kiristävän. Väsäsin ittelleni Tankki-serkun t-paidasta ja sen tyttöystävän housuista ittelleni pökät. Mitäs unohtivat vaatteitans meille. Ei maar, ne anto ne mulle kirppiskasseistaan. Mut hyvät tuli, eiköhän niillä jokusen kuukauren selviä. Eilen illalla muistin yhtäkkiä jokaöisen harminaiheen. Mukula ko nukkuu niin levottomasti, että tunkee koipens ja kätens jummiin sänkyn pinnojen välliin. Yleens oon sen muistanu aina vasta ko oon pistäny mukulaa nukkumaan, siihen hättään niitä pinnasuajuksia ei kyl oo taikonu mistään. Mut nyt on suajukset, viime yänä ei tarvinnu oikoo mukulaa. Päällystin telttapatjan suikaleet vanhalla Finlaysonin pussilakanakankaalla. Materiaalia ei riittäny koko sänkyn pituurelta, mut riittää toi 2/3 sänkystä ihan hyvin.


Komia kinkkukuva.

Tännään tein ruuaks sovelletun Ahvenanmaan pannukakun. Laitoin ohjeen tonne resepteihin. Siis sualanen versio pekonilla, syätiin hillon sijasta chilillä maustettua karvanaama-jukurttia. Miäs tykkäs hyvinki paljo. Teen toistekki. Sitte tein tommosen sitruunatortun. Oon sen ohjeen kevväällä leikannu jostain lehrestä, yritin ettiä linkkiä nettiversioon, mut en löytäny. En ees muista mistä lehrestä se oli, kävin kaikkien nettisivut läpi. Mut jos joku haluaa ohjeen ni kertoo sit vaan, kirjotan. En oo viälä maistanu, kattotaan sit huamenna mitä siittä tuli.

1 kommentti: