maanantai 5. syyskuuta 2011

Sisustus- ja puutarhaextra! Suuri kuvaliite!


Tännään kävi sähkömiäs ja nyt on syämähuane valmis. Lamppu viälä kattoon ni miäs kualee tylsyyteen. Se varmaan on kyl jo suunnitellu jottain uutta rojektia. Itteni sitte tarttis varmaan lyhentää jotkut verhot sillai että ne ei menis sohvan taakse ryttyyn. Noi mitkä on nyt ikkunasa, on mun miälestä vähän tylsät. Väriä elämään juu. Pönttöuuni on valmis, tosin sen täytyy sisuksista viälä kuivua kunnolla ennen ko siihen lyä kunnon valkeen. Luukut on kyl kauheen lötköt. Jos siältä sisältä romahtaa joku palava puu niitä vasten, ni ei ne sitä sisällä pirä. Jos appiukon veli vähä hitsais niitä paremmiks, kerran jo hitsas. Nii ja tosiaan se pellinpala tohon lattialle luukun alle, se pittää kiinnittää lattiaan jotenki.

Nyt on isompi pöytä, ihanaa ko on tillaa.


Oven päälle laitoin ainoon taulun jonka aattelin seinälle laittaa. Pallolamppusa on vähä maaliroiskeita, mut ainaki siittä sit huamaa, että se on vanha.

Perjantaina kävin (taas) kirpputorilla. Erityisen onnellinen oon noista vuakista. Ne on tosi käytännöllisen kokoset ja makso vaan 1,50/kpl. Kääkkä miätti, että siirtyyks kokkaustaitoki vuakien mukana, sillai ko mää uskon sen siirtyvän esiliinan mukana. No jos siirtyy, ni ne on ainaki ennen omistanu joku hyvä kokki. Tuli meinaan hyvvää kaalilaatikkoo, tein uusimman Yhteishyvän ohjeen mukkaan. Ohra-kaalilaatikko
Ostin kasan sekalaisia keittiövehkeitä; sarviksen desimitan, kakkulapion, lusikoita, veitten ja hauskan lusikanmallisen "teesiivilän". Ja tiätysti olin ihastuksisani ko löysin eteiseen Livalin valkosen kattolampun. Aattelin ensin sprayjata sen jonkun muun väriseks, mut ko kerran on ollu valkonen ni olkoon valkonen. Kuvisa alla oleva tuuki löyty kans, 0,50 euroo.Katti on ollu aika hyvällä mallilla. Tosin oon kyl kyllästäny sen särkylääkkeellä. Paljo se leikkii ja viihtyy ulkona, syänykki on ihan hyvin. Joku musta kolli täälä on alkanu pyäriä nurkisa, voiks noinki nuari nalli semmosta jo tänne vettää?


Puutarhajuttuja oon tainnu hölistä viimeks alkukesästä. Mut ei täälä oo mittään ihmeellistä ollukka, eikä oikeestaans oo erelleenkä. Kaverille kiitos varelmantaimista, ne on kauniisa vinosa rivisä tuala pellon piälesä. Pelakuut ja orvokit on jääny hunninkolle, en oo pahemmin jaksanu niitä ennää kuukauteen nyppiä. Kai se viälä kannattais, ainaki pelakuitten kohralla.

Oho, basilikat on jääny syämäti. Mut kukkivat kumminki nätisti.

Balsamista tuli taas komia.

Surkeet tomaatit. Mää haluan kasvihuaneen!

Mahroinkohan mää vähä liiotella ton otsikon kans. Joku on varmaan tutkinu asiaa, että tollai saa lissää lukijoita. Testaan siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti