torstai 20. lokakuuta 2011

Lömpötettiin kauppalasa.


UFF:n kolmen euron -päivän houkuttelemana käytiin mukulan kans oikeen kauppalasa asti. Kääkkäki lähti mukkaan. Siittä tuliki sitte jonkunsortin kirppiskiarros. UFF:n lisäks käytiin kahrella Pelastusarmeijan kirppiksellä ja sitte Fidalla ja SPR:llä. Harmi ko SPR:n kontti on niin kaukana, tarttee siälä käyrä sit toiste. Ko meille tuli nälkä, ni mentiin Bella Romaan syämään. Huamasin sen mukavan lapsiystävälliseks paikaks. Paapooki riänsi töistä syämään meijän seuraks. Mukula söi ranskiksia ja mää söin lihapullia ja spagettia. Pakko kyl sannoo, että itte tekisin parempaa, mut ompahan maistettu nyt semmosia ravintolasaki. Yleens tullee valkattua listalta kaikkee erikoisempaa, mut ei sekään aina kannata. Niin ku esimerkiks krokotiili maistuu kuivahkolta kalkkunalta.


Mukula oli kiltisti ravintolasa. Tosin piti kaivaa sille alkuruakaa kassista, ei tainnu ymmärtää miks istutaan jo pöyräsä jos kerran ruuan tulosa kestää. Laitoin tommosen harvinaisemman kuvan, yleens en täälä naamoja näytä. Mukulan naamaa vähä sumensin (eipä näytä ainaka itteltäns). Itte annan ittelleni luvan näyttää naamani täälä, mut mukulalta ei oikeen viälä voi kysyä.

Löysin ittelleni kivan hammeen, tairan pittää sitä housujen kans. Nanson kukkaT-pairasta oon oikeen onnellinen ja sitte en tiiä mitä aattelisin tosta kauluspairasta, jottain herttasta siinä oli ni ostin. Mukulalle löysin talveks villatakin, kevvääks takin, ja pari piänempää vaatetta seuraavalle. Harmi ko toi tutan lintupotkupuku on 90 cm, ei ihan ennää mahru, täytyy sit vaan säästellä sitä.
Mukulalle löyty kans kiva oranssi lakana. Toi jossa on keltasia palloja, on kummallisen mallinen pyyhe, taidan tehdä siittä käsipyyhkeitä. Punakukallisesta kankaasta tullee varmaan keittiöön uuret verhokapat ja vihreestä kukkakankaasta varmaan teen mukulalle tyynyjä. Varmaan.


Katti on hyväsä kunnosa. Ei oo tarvinnu aikoihin särkylääkettä, hyppää jo sujuvasti sohvalle, riahuu ko hullu, eikä oo ennää ollu ummetustaka. Ulkona se ei tunnu kauheesti viihtyvän ellei siälä oo joku muuki. Oon miättiny että jos sen peräpää on vähä kylmänarka. Kerran se jäi vahinkosa huvimajjaan yäks. Seuraavana päivänä se oli vähä kipiä. En oo viälä täysin toiveikas sen kans, talvi on testi. Jos se ei tuu kippeeks talvella, niin sitte siittä varmaan saa seuraa vuasikausiks, toivotaan niin.

4 kommenttia:

 1. Olipa hyvä, että katsoin tuon Rynttyliisan-sanakirjan, minä nimittäin ajattelin, että se kääkkä on anoppi. Olihan siinä sanakirjassa esim. tikkurit, meillä tikkuri tarkoitti villatakkia.
  Toivotaan kisulille hyvää vointia ja teille siitä iloa useammaksi vuodeksi etiäpäin.

  VastaaPoista
 2. Oon kuullut joskus jonkun muunkin sanovan tikkuria villatakiksi. Lapaset on mielestäni loogisempi sikäli, että ilmeisesti tikkuri tarkoittaa kymmentä (ja onhan lapasissa sisällä 10 sormea). Murteet on ihana rikkaus, on hauskaa vertailla sanoja ja merkityksiä.

  VastaaPoista
 3. Sun blogisi lukeminen on niin pristävää!! Kiitos :) Heii, sain vanhoja kankaita, joista en keksinyt itselle mitään... Lähettäisinkö sulle? Ja vispipuuroakin tein pitkästä aikaa sun innoittamana :) harvemmin tulee tehtyä, kun yksin "joudun" kaikki syömään...

  VastaaPoista
 4. Kiitos kehuista! Jos teillä muut ei oo vispipuuron ystäviä, niin kokeile sekoittaa joukkoon vaikka vaahtoutuvaa vaniljakastiketta. Yks kaveri teki aina niin, ku miehelle ja lapsille ei kelvannut muuten. Taidan kokeilla sun tyylilläs kans joskus, riisijauhot kullostaa mukavan erilaisilta. Ja vanhat kankaat kelpaa mulle aina!

  VastaaPoista