sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Pikkukärvästen kualema ja muita tarinoita.


Ne on ollu nää lauantait pelkkää kylttyyriä täsä viimeaikoina. Nyt käytiin isommalla porukalla kattomasa Tampereen tyäväen teatterisa Sudenmorsian. Oli kyllä hyvä! Sen olis voinu pahastikki mokata, on sen verran hyvä kirjasta luettuna (parasta mitä oon itte lukenu). Sudenmorsian on siis Aino Kallaksen pitkä novelli.

Kattelin noita vanhoja tohveleitani, tarttivat jottain piristystä. Pohjatki on jo vähä huanosa kunnosa, mut mukavat jalasa ni pitihän niitä piristää. Ompelin niihin vanhasta tuukista kukkaa. Kankas on aika paksua, mut kyl se siinä istuu. Nii ja sit tartti taas tehrä sohvatyynyjä.
Parilla kirppiksellä kävin mukulan kans, aikani kuluks. Piäniä ostoksia, mut mialuisia. Mun metallinen vispilä hajos, löyty kiva oranssi tilalle, 0,20e. Parilla eurolla hyväkuntosia sarviksen kulhoja kansineen, kiva pullee nekka ja vaaleensininen miniemalikasari. Jee.


Olohuaneesa järjesteltiin vähä. Ei se erelleenkään mun silmääni hivele, mut ei auta. Jotta hivelis ni tarttis varmaan vaihtaa pualet huanekaluista. Niin se maku muuttuu, tota telkkaritasooki ettittii taannoin varmaan sarasta eri kaupasta ja nyt se ärsyttää. Onki sitte tainnu jäärä viimiseks upouureks huanekaluks täsä huushollisa. Kirppikseltä ko ei telkkaritasoja hevillä löyry ni piti sillon ostaa uusi. Ja sen homman vaikeus oli siinä, että löyty semmonen mikä kelpas sekä mulle että miähelle. Kyl meillä varmaan on muuten sama maku, mut ko noi konneet sanelee tarpeita. Tartti olla semmonen tv-taso johon miäs sai rakennettua tuulettimen, sen ite tekemä dikipoksi ei saanu kuumentua. Nyt on ihan turha koko tuuletin, ja oikeestaan koko tasoki, ko kerran antenni on ollu sökö jo pualitoista vuatta. Mut olkoon sökö vaan.Täsä olis juu taas yks keittiösärttäysohje. Jos ne ärsyttävät pikkukärväset kiusaa, ni etikkaa kehiin. Kääkkä opetti mulle ton kärväsansan teon. Eli pualet vettä ja pualet viinietikkaa (toimii paremmin ko tavallinen etikka), lusikallinen sokeria ja kaks tippaa käsitiskiainetta. Tiskiaine kannattaa sekottaa joukkoon varovasti hämmentäen, ettei tuu vaahtoo. Vaahron päällä ne kärväset pystyy käveleen vaikka se tiskiaine muuten rikkooki veten pintajännityksen. Tosa on kuva viis minuuttia sen jälkeen ko tälläsin ton lasillisen pöyrälle.

2 kommenttia:

  1. Minä tuota kärvästä ihmettelin, sitten kun kuvan näin, niin pikku kärpänenhän se on tai mikä sen oikea nimi nyt onkaan.
    Vai tuollaisella konstilla niitä voi pyydystää, pitääpä kokeilla.
    satuin keväällä ostaan tuollaisen samanlaisen pikkukasari, siinä tais kyllä olla kaatonokka.

    VastaaPoista
  2. Tein tuonne yhdelle sivulle sanakirjan, oon ehtinyt laittaa sinne vasta henkilöitä mutta tarkoitus on laittaa sinne sanojakin. Ilmeisesti kärvänenkin täytyy muistaa suomentaa siellä. Jahka kerkeen. Kai sen pikkukärpäsen oikee nimi on banaanikärpänen. Tai etikkakärpänen. :-)

    VastaaPoista