sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Tairetta ja tährenlentoja.


Käytiin lauantaina Kääkän kans kattomasa taidemuseosa venäläisten nuarten valokuvataiteilijoiden näyttelyä. Oli kauniita kuvia homoparista, mukavia kuvia nukkuvista mukulaa orottavista pariskunnista, miälenkiintosia hautajaiskuvia syrjäsestä poromiästen kylästä, joissain kuvisa vanhoja purettavia rakennuksia, roskista tehtyjä meduusoja, Neuvostoliiton ajan jäänteitä ja paljo muuta.

Kääkkä ja Paapoo tuli meille yäkyllään. Katteltiin yällä pihalla tährenlentoja, paljo näkyki. Jotkut Draconidit siis paineli tästä Suamen yli lauantain ja sunnuntain välisenä yänä. Tännään tuli mamma ja pappaki käymään. Porukalla käytiin siänimettällä ja katteltiin naapurisa olevaa autiotalloo. Suppilovahveroita löyty ihan kivasti.

Katti tuli kans siänimettälle.

Kuvattiin Paapoon kans ko kerran tuli kamerat mukkaan. Laitoin 4 otostani tonne kuvia-sivulle. Tosa allaki on autiotalon tairetta.


Katti on ollu hyväsä kunnosa. Tännään tosin on ollu vähä laiskemmalla tuulella, toivottavasti ei oo taas jottain vaivaa. Paljo se on syäny, on lihonu oikeen. Tarttee varmaan alkaa kattoon sen syämisiä, ettei ihan muarottomaks pääse paisumaan. Se ko ei liiku niin paljoo ko terve kissa liikkuis. Ja nyt on sarellukki ni ei se oo kauheesti ees suastunu menemään ulos. Ikkunasta vaan kattelee.


Tännään teki miäli värkätä jottain, pääryin tekemään Piltti-piirin sivuilta löytyvällä ohjeella pippareita (tosin vähä soveltaen). Tuli niistä ihan syätäviä, vaikkei mikkään erikoinen ohje ookka.


Mulla on kauhee himo vaahtopuuroon (jotkut sannoo sitä vispipuuroks). Tein tosa yks päivä sitä valkosista viinimarjoista ja varelmista. Tein vähä terveellisempää versioo tummilla mannaryyneillä ja herelmäsokerilla. Ko se tännään loppu, ni tein heti uuren satsin, laitoin vaan enemmän varelmia. Vaahtopuuro täytyy aina tarjoilla isomamma-vainaan kolhiintunneesta kulhosta, siittä seki sitä tarjoili. Sillon ko mää kuulin että se on kuallu, ni rupesin heti tekemään tippalinssisä vaahtopuuroo tohon kulhoon.

2 kommenttia:

  1. Piti oikein tulla tänne lukemaan noita sinun tekstejä, kirjoitat niin ihanaa murretta. Tuota tekstiä kun lukee, niin sanat oikein kuulee ja tekee mieli ääneen lukea.

    Sunnuntai iltaa
    t. tarja hössöntössöstä

    VastaaPoista
  2. Oon miettinyt, että onko murteella kirjoitettua vaikeaa lukea. Hyvä jos ainakin sinä tykkäät. Ja kiitos lukijaksi ryhtymisestä. Itse tykästyin myös sinun blogiisi, ihanan taiteellista. :-)

    VastaaPoista