keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Lunta, muavia ja emalia.


Tuli sitte lopultaki sitä lunta. Saas nährä kuin kauan pyssyy. Tehtiin eilen lumiukko, semmonen miniversio. Mukula on ihan innoissans lumesta, tottakai. Heti on paljo valosamman olosta, mut silti muistutan kaikkia heijastimen käytöstä. Mikä ihmeen muativillitys sitä teineillä oikeen on? Ei heijastimia yhrelläkä! Reppiiks ne pyäristänski heijastimet pois, vai valmistettaanks nykyään niin surkeita pyäriä, ettei niihin laiteta ees kissansilmää taakse? Melkein ajoin hämäräsä mettätiällä jonkun koltiaisen yli, ei minkäänlaisia heijastimia jätkäsä eikä pyäräsä, saati sitte valloo. Jos lunta ei olis ollu, ni sen mustat vaatteet olis tehny siittä täysin näkymättömän. Hullu, olis pitäny pysäyttää ja pittää sille saarna. Joku kerta viälä pysäytän, tai ees huudan ikkunasta että "heijastin!", monta kertaa on tehny miäli. Edellisellä kerralla ei kyl kyse ollu teineistä, 3 yli kuuskymppistä hyäkkäs suaraan auton etteen pimmeestä. Eli ei syytetä pelkästään teinejä.

Itsenäisyyspäiväki sit oli. Meillä ko ei toi telkkari näy, ni olis pitäny kattoo linnan juhlat areenasta vasta seuraavana päivänä. Viime vuanna tein sillai ja siinä oli hohto pois koko hommasta. Hassua että semmostaki pittää kytätä, toiset jonottaa ja kättelee. No juu, tänä vuanna menin Kääkälle ja Paapoolle töllöttämmään. Oliki kaikkien aikojen parhaat linnan juhlat. Napsittiin herkkuja ja mukula oli kotona miähen kans, kettään ei häirinny (ellei saunasta kesken kaiken tullutta Paapoota lasketa). Puitten takkaa näky vähä Tampereen kaupunkin ilotulitustaki.

Mamma toi mulle viälä jottain tavaroita siältä mun kummitätin anoppilasta. Maininnan arvonen on tommonen muavikupu. Viälä en tiiä onks se käytännöllinen, vai viäkö vaan kaapisa tillaa, mut mää tykkään siittä. Siinä lukkee LM Pori, asiaa ko tutkein ni totesin että sama firma on tehny meijän lajitteluroskikset. Tosin vuasikymmeniä myähemmin.


Kirppikseltä löyty emalikattila hintaan 1,75e. Eli ei ollu hinnalla pilattu. Toi ruusukuvio ei oo ikinä oikeen ollu mun suasikki, mut ko halvalla sai ni ostin. Ja kylhän se ihan hyvin soppii noitten punasten pyttyjen seuraks. Ja mitä enemmän mää noita ruusuja kattelen, ni sitä enemmän ne alkaa miällyttää silmää.

3 kommenttia:

 1. Ihania astioita! Söpöliini ukkeli!

  VastaaPoista
 2. Anonyymi18.12.11

  ruusu kattila on esteri tomulan suunnittelema.aito finell.katso laatutavara

  VastaaPoista
 3. Kiitos tiedosta! Oletinkin sen olevan Finelin valmistama kun on kerran saman mallinen kuin tuo Kehrä-kattila. Tomulan suunnittelemaksi en tiennyt. :-)

  VastaaPoista