tiistai 27. joulukuuta 2011

On ilmoja pirelly.


Joulu se sitte meni menojans. Ennää on jäljellä kivat lahjat ja rippeet joulukuusesta. Mukula ja kissa on sitä kuusta järjestelmällisesti tuhonnu. Jos kissa ei hyäkkäile alempien oksien ja koristeitten kimppuun, ni mukula hakkee tualin ja kiskoo koristeita ylempää.

Monella muullaki on varmaan nyt ollu jännät paikat kovan tuulen takia. Me herättiin anoppilasa maanantai-aamuna ennen kahreksaa siihen ko sänkyt pomppas ja talo rytisi. Kaatu iso kuusi katon nurkalle. Jossain vaiheesa ko kävin kattomasa pihalla, huamasin että viälä huanompi tuuri oli ollu naapurinmummon mökillä. Se mummo on kyl onneks jo vanhainkorisa. Alla on kuva, mökin katolla 2 kuusta ja ulkorakennuksen päällä 3. Tuli kauhee huali että mites meijän talo voi, mettä ko on niin lähellä. Onneks täälä on ollu rauhallisempaa, mittään ei ollu kaatunu.


Sähköt sit tiätysti oli ollu koko päivän pois ko kotio päästiin. Ilta siinä sit viälä kärvisteltiin. Tännään oli taas 4 tuntia sähköt poikki. Eilen keittelin kiukaalla mukulan iltapuuron, tännään se sai syärä leipää ja muroja. Itelle keitin teeveten kynttilöitten päällä, hätä keinot keksii. Pönttöuuni on ihana, täälä oli eilen jo aika koleeta, äkkiä lämpes ko pisti pöntön ja kiukaan kuumiks. Oon haaveillu pihasaunasta, mut tälläi huamaa kyl sisäsaunan erut, kellarista saa äkkiä lämmintä yläkerroksiinki ko jättää ovet auki saunasta ja rappusista.

Teeveten keittoo. Ei siinä kauaa menny.

Mut se joulu, juu. Nyt voin näyttää jottain väkerryksiä mitä tein lahjaks ja sain lahjaks. Tossa alla on tommosia ylimääräsistä kankastilkuista tehtyjä rintakorukukkasia. Itte pirin kaks, muut annoin lahjoiks. Sopivat vaikka käsveskaan tai takkiin.


Hipille tein tikkurit kankaasta. Ittellekki leikkasin kankaat, mut en oo kerenny niitä viälä ompelemmaan, saati kutomaan muita osia. Se oli kiva kokeilu, vois usseemmatki tehrä. Kuvasa villalanka näyttää ouron väriseltä, tummanvihreetä sen pitäis ainaki olla.


Miäs teki mukulalle joululahjaks hianon muumitalon. Paljo se onki sillä jo leikkiny. Mun tarttis tehrä siihen verhot ikkunoihin ja petivaatteet sänkyihin, peittoo ja tyynyä mukula tännään jo kyseliki. Lissää huanekalujaki varmaan tarttis tehrä.


En ny viitti kaikkee luetella mitä sain, mut mukavan ekolokiset lahjat oli. Paljo kiärrätettyä ja sellasta joka tulee käytettyä varmasti. Pappa anto ihanasti leivinpaperia ja purkkaa, Kääkkä teetä ja karpalo- ja tervakastiketta, Mamma oli löytäny kaikkee mitä täälä kehtaa esitellä. Alla on ihana iso emalipytty ja peltitölkki made in USSR.


Nii ja keltaset Sarviksen munakupit. Keltasta mulla ei ookkaan ennen viälä ollu, vaan vihreetä, ruskeeta ja vähän punasta.


Anopille kannatti joskus mainita, että tykkään Jakobsenin konvehreista. Kuala valluu jo ko vaan vilkasenki tota jättirasiaa. Nam nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti