maanantai 3. marraskuuta 2014

Lukijalahja.

Yks lukija tossa taannoin otti yhteyttä ja tarjos mulle vanhoja tavaroitans. Selitti olevans hamsteri joka nyt yrittää vähentää tavaraa. No, mää oon edelleen aktiivihamsteri, joten ajelin eilen Ikean parkkipaikalle tavaroita noutamaan. Kerranki tulin Ikeasta sillä miälellä, että kyllä kannatti lähtee.

Sain Kodin suuri käsityökirjasto -kirjasarjan, kahreksan ossaa. Tosi hyvät kirjat! Niistä löyty paljon museoviraston käsityämalleja. Pakko yrittää muun muasa virkata semmonen Pirttikyläläinen kirkkopussi käsilaukun korvikkeeks, vaikka nää mun virkkuutaitoni nyt tunnetaan. Pehmeitten käsitöitten lisäks siältä löytyy savitöitä, himmeleitä, tuahitöitä, lasin ja posliinin maalausta...


ÄSsä sai saapikkaat. Ovat viälä numeroo, tai paria, liian isot mut käyvätpä sit talvella villasukan kans. Se ihastu niihin sen verran, että ei suastunu riisumaan niitä koko loppupäivänä.


ÄSsä sai myäs Fredriksonin häntälakin. Oi ko mää oonki semmosesta haaveillu. Sovitin sitä Koollekin ja hyvin se silläki toimis, mut olkoon äSsän lakki, se kun oli niin riamuissaan tosta hännästä. Pyysi se siihen korviaki, mut en suastunu. 


Tiäsin kyl saavani vahakankaanki, mut että mimmosen. Ko vetäsin sen esille kassista sain aikamoisen retro-orgasmin! Voi hyvänen aika! Toi on se, jota oon ettiny ja orottanu! Finlaysonin kerniliina Marjatta Metsovaaran kuasilla! 

Jotenki toi olis pakko kiinnittää pöytään,
se on siinä nyt päivän seilannu irtonaisena...

♥ Kiitos Katja-kulta! 
 Sää teit mut niin onnelliseks! 

28 kommenttia:

 1. Voi juku! Aikas mahtavat Ikean tuliaiset! Jos ne myisi tuollaisia herkkuja, voisin mäkin pyörähtää siellä kerran jos toisenkin =) Super ihana toi pöytäliina ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää kans kävisin vähintään kerran viikossa, jos olis aina yhtä antoisa parkkipaikka. :-D

   Poista
 2. mahtavat tuliaiset, mie oon ilonen kun sait tuon upean vanhakankaan. Nyt on synkkä syksy pelkää kukkaketoa ja aurinkoa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta! Se on ihan täyrellinen.

   Poista
 3. Anonyymi3.11.14

  Ja tää postaus sai mut hyvälle tuulelle. Kyllä liina teille sopikin hyvin! Ja Ässän hymy, hienoa, että häntälakki sai uuden käyttäjän.

  Mun ajatuskulkuni ei siis ollut turhaa, kun blogisi tuli mieleeni kaappien tyhjentämisen lomassa. Tuo toimitusaika vaan oli vähän pitkä.

  Tavaroista olisi helppoa luopua, jos niille olisi aina yhtä sopiva vastaanottaja löydettävissä! Toimitusaika oli kyllä aika pitkä... Kiitos, koen että antamisen ilo oli varmasti yhtä suuri kuin hämmästys saajan.

  Terveisin Lukijasi Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hianosti sää tiäsit mun makuni. Kiitos viälä tuhannesti! Ajattelen sua nyt aina ko pyyhin pöyrältä kaatuneita maitoja, eivät imedy tuukiin. <3

   Poista
 4. Anonyymi3.11.14

  tuli ny sama lause kaks kertaa, mut asiat tuli selväks...

  sama

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kertaus on opintojen äiti. Parempi myähään ko ei millonka. (on noi sananlaskut käteviä) :-D

   Poista
 5. Minä täälä joulumeiningeissä ryystän glögiä ja kuuntelen joululauluja jo toista tuntia - teillähän on täällä kans jo vähän joulumaista meininkiä, lahjoja! :D
  Putospa kyllä leuka maahan, herraisä mikä liina!! Soittaispa mullekin muutki ko Osuuspankin tädit ja puhelinmyyjäsedät..
  Mutta olipa hyvän mielen postaus kertakaikkiaan! :)

  Hyvää joul- syksyn jatkoa teille toivottelee
  Riikka
  http://ripakintturetrohuuruissa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joululauluja? Pualtoista kuukautta ennen joulua? Herttinen! Ja mää luulin olevani aikasesa ko ostin jo pari joululahjaa. :-D

   Poista
 6. Mulla oli tuollainen myssy pienenä 80-luvun alussa paitsi harmaan värisenä vaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai ko oliski hauskaa löytää Koolle samanlainen harmaana... On meillä kyl yks takkunen harmaa ilman häntää. Mut se on aika nuhjunen.

   Poista
  2. Mun on vielä jossain kotitalon uumenissa jemmassa.

   Poista
 7. Mesis4.11.14

  Voi hyvän tähen kun olet saanut hienot kotiinviemiset. Liina sopii teille kuin nakutettu. Ja voi tuota lasten riemua. Se on niin aitoa.
  Hieno kirjasarja kerrassaan. Mitenkä lainkaan toivut tuollaisesta? Luulen, että Sinulla melkein sydän pakahtuu.
  Ihana postaus oli tämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mesis4.11.14

   Mun täytyy vielä lisätä tähän, että kun katson tuota pöytäliinakuvaa, niin ei voi muuta sanoa kuin että retrotyyli on hirveän kodikasta. TV:stä kun tulee se "Suomen kaunein koti", niin niihin steriileihin "superhienoihin" asuntoihin en menisi, vaikka mulle maksettaisi.
   Sinulla on kaunis, kodikas koti :)

   Poista
  2. Mun miälestä kans retro on kodikasta. Siks ehkä sitä niin harrastanki. Ne on tosiaan ihan kauheita ne steriilit valkoset tai kylmät kromiset huushollit. :-)

   Poista
 8. Ihania ihmisiä siis kyllä löytyy maailmalta! Wau!

  Ja hei, en tiedä onko sulla ollut kauan tämä uusi leiska, mutta mä tykkään!! ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, ihania ihmisiä löytyy!
   Ulkoasun uudistin tossa vajaa viikko sitten. Kiva ko tykkäät. :-)

   Poista
 9. Saitpa kivat tavarat itsellesi, näin tän kierrätyksen pitäisi toimia. Pöytäliina on kyllä upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta, tää on hyvvää kiärrätystä. :-)

   Poista
 10. Anonyymi4.11.14

  Kiinnitä liina maalarinteipillä. N.10 cm pätkä, taitat sen sillai, että se on kuin kaksipuolinen teippi, Päistään kiinni rinkulaksi, tarttumapinnat tulee ulospäin. Sitten ne palat pöydänkulmiin liinan alle. Maalarinteipistä ei jää jälkiä ja sen saa pois. Meillä on pysynyt vahaliinat näin seilaamatta. Tosin nuorin nostelee joskus liinaa ylöspäin. Siinä se ei pidä. Ei kallis kokeilu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tota maalarinteippiä tarttee kokkeilla. Edelleen on kiinnittämäti ja roikkuu nytki ihan vinosa. Kiitos vinkistä! :-)

   Poista
 11. Johan oli hyvä reissu!

  VastaaPoista
 12. Kaksipuoleista teippiä olisin minäkin ehdotellut sun retro-orgasmin suitsemiseksi :D Mattojen alle saa sellaista stopparia metritavarana, mutta siitä tulisi varmaan myhkyjä tuohon liinaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on sellasta verkkoo mattojen alla, se ainaki näkyis läpi. Mut sellanen ohut sileempi vois toimia. Tosin ton tuukin alapinta on kankasta, ei se varmaan kauheesti tarraa siihen kumiin.

   Poista
 13. äRrä5.11.14

  Teillähän on ollut kuin joulu, ihania lahjoja ;). Tuontyyppinen häntähattu minulla myös oli ja sen kanssa kirkkaansininen takki (kumpikaan ei ollut edes peritty keltään). Kun katsoo valokuvia tuolta ajalta eräistä hautajaisista, niin erotuin hyvin porukasta ;) Tosi pirteä ja nätti tuo pöytäliina, niin ja kenkäfriikki kuvattu pytyllä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joululta kyllä tuntui! Mulla oli piänenä tyypillisiä 80-luvun toppavaatteita. Kauheen vähän on kuvia ulkovaatteista, mut kyl kai niistäkin suurin osa oli serkun vanhoja. :-)

   Poista