perjantai 17. heinäkuuta 2015

Seikkailua menneessä.


Luin kirjan. Tai pikemminkin ahmin. Hämeen Uro - Perintö sijottuu 700-luvulle. Rautakautista elämää, verisiä taisteluita ja suuria tunteita, vaikeeta sitä kirjaa oli laskee käsistäns. Välillä nauroin ääneen ja välillä pidättelin kyyneleitä. Yhtäkään tylsää kohtaa en kirjasta löytäny. Joulun tianoilla saattaa sitten tulla jatko-osa, jotenki tarttis malttaa orottaa sinne saakka.

Tykkäsin kirjan tyylistä, mun miälestä on mukavaa jos tarina on kerrottu minä-muodossa. Välillä oli piäniä vihjauksia tulevasta, se oli mun miälestä hianoo. Mikkään ei oo kamalampaa ko se, että jotkut kirjat loppuu ko seinään ja lopun joutuu itte kuvittelemaan. Vaikka teksti oli täysin fiktioo, niin se on kumminki niin elävästi ja asiantuntevasti kirjotettu, että taru ja totuus on mun pääsäni täysin sekottunu. Uro on Hämeen kuningas!!!


Kirjan traileri:

Jos kirja kiinnostaa, niin sitä kannattaa kysyä kirjakaupasta, tilaavat kyllä jos ei heti löydy. Kirjailija itte on Tallipihalla 25.-26.7. Tampere Medieval Folk Festissä, siältä voi käyrä ostamasa nimmaroidun kirjan.

Ja jos kevyempi kirjallisuus on enemmän sun tyyliäs, niin suasittelen myäs sarjakuvaa Tarinoita Muinaisesta Pohjolasta.Sarjakuvasta löytyy mytologiaa ja kansanperinnettä. Päähenkilöö vois sannoo toimintasankariks 1200-luvulta. Viihryttävvää ja hyvin piirrettyä. Hurjaa meininkiä, mut ei täysin tosikkomiälellä. Virkistävä vaihtoehto Aku Ankalle, sitä voi tilata vaikka täältä.


12 kommenttia:

 1. Mesis17.7.15

  Tulee luettua niin tosi vähän, mutta tuosta "Hämeen Urosta" voisin tykätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti. Se on kyllä kauheen hyvä kirja! Mää luin joskus kirjan per viikko, nyt viime vuasina on tullu luettua pari kirjaa pert vuasi. Ehkä vois taas usseemminki tarttua kirjaan.

   Poista
 2. Pakko mainostaa. Ostin juuri omakseni huuto.netistä (lainattuani sen ensin pariinkin kertaan kirjastosta) kirjan nimeltä Matkalla Suomessa 1896. Aivan mahtava ja mukaansatempaava kirja. Vuosisadan vaihteen Suomi ulkomaalaisen kokemana.

  Linkki yhteen löytyneistä hakutuloksista: http://www.lukuhetki.fi/product.php?id=6020

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mielenkiintoselta! Näyttää löytyvän kirjastosta, taidanpa napata mukaani seuraavalla käynillä. :-)

   Poista
 3. Mäkään en lue kirjoja ollenkaan (satunnaista tiedonhakua tai runoja ei varmaan lasketa), mutta Uro kuulostaa mielenkiintoiselta. Kuin myös tuo Tallipihan tapahtuma, pitääkin pistää korvan taa ellei tule Turun reissua ens viikonlopulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauheesti sitä on menoja tälläi kesällä. Tekis miäli kans tonne Tallipihalle lähtee, mut näkkee ny kerkiikö.

   Poista
 4. Kuulostaa mielenkiintoiselle kirjalle. Tarvii laittaa tämä lukulistalle =)

  Koska sä kehuit olevas niin reipas haasteisiin vastaaja, niin mulla olis blogissa sulle yks lisää =) Tuu kurkkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, määhän oon tosi reipas niissä hommissa! ;-D
   Kiitos haasteesta, koitan saada aikaisesksi tarttua siihen.

   Poista
 5. Pitääpä laittaa nimi muistiin jos vaikka joskus lukis.
  Luen nykyjään tosi vähän, sillä jos otan kirjan luettavaksi niin sitten vaan luen sen kokonaan ja kaikki muu saa odottaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän sillai mullekki käy. Meillä on täälä aika siivo siltä ajalta ko mää luin kirjaa. Kai sitä vois huamenna ruveta vaikka pyykkäämään. :-D

   Poista
 6. Olen monesti lueskellut tämän kirjailijan kirjoista ja joitakin pyöritellyt kädessäkin kirjastossa. En vaan ole tullut lainanneeksi. Pitää nyt ottaa ohjelmaan, kunhan lukeminen taas milloin alkaa maistua. Mulla on kaksi kirjaa tuossa oottamassa "lukutuuria". Nyt vaan tuo pihamaa eli kukkapenkit kutsuu ja tulee lueskeltua vanhoja puutarhalehtiä. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et sää varmaan oo tämän kirjailijan kirjoja voinu kirjastosa pyäritellä, tää Uro kun on Miljan esikoisteos. Mulla on kyllä tuolla kirjahyllysä jonkun toisen Miljan pari historiallista romaania, oliskohan se sit se sun "pyärittelemä". Niitä en oo kyl viälä lukenu, löysin ne vasta semmosesta ilmaishyllystä.

   Poista