tiistai 24. marraskuuta 2015

Sähkökatkoja.


Onks teillä ollu sähköt poikki? Meillä on. Viikonloppuna oli poikki pisimmillään 31 tuntia ja siihen sitte ne lyhemmät pätkät päälle.


Näin täälä netisä ko jotkut haukku sähköyhtiöitä, eivät kuulemma pirä linjoistans hualta. En määkä pirä hualta linjoistani, mut ei siittä kukkaan valita. Heh heh, hauska vitsi taas. Mut juu, minkäs ne tyäntekijät lumikuarmalle mahtaa. Eihän ne voi ennustaa, että mikä puu ei lunta tuu kestämään. Vai pitäiskö vettää mettä kokonaan siliäks johtojen ympäriltä? Siittähän ne mettänomistajat tykkäis.


Meillä kävi tuuri, oltiin just lährösä koko perheellä yäkyllään ko sähköt lähti. Kaupunkin pualella sähköt pyssyy, joten ainaki yks ilta voitiin olla välittämäti sähkökatkosta. Seuraavana päivänä Tankki toi noutoruakaa jota sit myähemmin lämmitettiin pönttöuunisa. Mikäs siinä on ollesa, vaikka sähkökatko onki, ko kavereita ja kynttilöitä piisaa.


8 kommenttia:

 1. Jos ei tarvitse huolestua jääkaapin ja pakastimen sisällön pilaantumisesta, niin sähkökatko on ihan jees. Tunnelmaa ja jännää riittää, etenkin lapsille se on kivaa.

  VastaaPoista
 2. Onneksi on pönttis josta saa lämpöä ja jossa voi lämmittää ruokaa, oon joskus hauduttanu siellä puuronkin.
  Mutta tosi pitkä katkos teillä oli.
  Meillä on sähköt pysyneet kun luntakaan ei ole kuin nimeksi.

  VastaaPoista
 3. Muistan vielä tapaninpäivän myrskyn kun meiltä meni sähköt viikoksi. Se on jo vähän liian pitkä aika. Mutta kyllä tuo 31 tuntia ja pätkät päälle on sekin aika kurjaa. Nythän ne laittavat linjoja maan alle.

  VastaaPoista
 4. Tunnelmallisiahan ne sähkökatkot. Ja itselle aina palauttaa mieliin mikä kaikki toimiikaan sähköllä :D Viimeksi olin keittämässä vettä sähköliedellä(!) kun vedenkeitin ei kerran toimi :P Ja tunnen monta sähköasentajaa, jotka katkon sattuessa alueelle kömpivät pilkkopimeässä ja kylmässä metässä laittamassa sähköjä, urakalla ja univeloilla.

  Onkohan muuten mulla saman mallin lipasto kun sulla kuvassa? Hieno ja toimiva malli kaikille dvd-elokuville :)

  T.Sannu

  VastaaPoista
 5. Meillä vaan räpsy, muttei lähteny kokonaan. On mulla kyllä varasuunnitelma vaikka pidemmällekin katkolle. Onneks on puuhella ja leivinuuni, niillä pärjää pitkälle ruuan ja lämmön suhteen. Lunta tai takaojasta sit vettä keitettäväks jos ei vesipumputkaan toimi... Varastossa on vielä kaasugrillikin kaiken varalta. Ei meillä ainakaan nälkään kuoltais jos kauppaan pääsee :D

  VastaaPoista
 6. Meillä oltiin jo hätää kärsimässä kun kaikki toimii sähköllä lämmitystä myöten ja sähköt poissa vuorokauden. Kylmä kerkesi tulla. Lähellä olevalla ystävälläni sähkökatkos oli 63 tuntia, mutta hänellä onneksi vanhassa talossa puuhella keittiössä. Ihailen minä noita miehiä jotka paksujen hankien keskellä tarpoivat metsisä tilannetta korjaamassa. Ei varmasti ollut helpoimmasta päästä oleva homma.

  VastaaPoista
 7. Ei täällä tulis näillä pakkasilla vielä hätää, mut pakastimet ei kyllä tarviis sulaa. Keittäminen ei onnistuis, mut leivinuunissahan voi laittaa ruokia. Kaasugrillissä voi keitellä myös. Vedentulo on kyllä tärkeetä.
  Asutaan sen verran taajamassa, jotta viime kesänä kaivoivat sähköjohdot maahan ei pitäisi tulla katkoja.
  Kyllä jo tuollasista katkoista pitää saaha korvauksia.

  VastaaPoista
 8. Meillä oli sähkökatko 77 tuntia... ja vielä senkin jälkeen on katkoillu lyhyitä aikoja. Vettä ei tullu kaivosta mutta muuten pärjättiin kyllä tulisijoilla. Kahden vuorokauden jälkeen käytiin evakossa suihkussa mutta muuten oltiin koko aika ihan kotona kynttilänvalossa. Niitä muuten meni... siis kynttilöitä.

  VastaaPoista