tiistai 16. elokuuta 2011

Kipiä katti.


On se kumma ko joku viittii tämmästäki vanhaa muijaa vikitellä. Olin mukulan kans kirppiksellä ja joku tyyppi ilmesty vähän väliä hyllyjen välistä iskemään silmää ja puhumaan "mukavia". Lähteisä viälä tarjos puhelinnumeroons. No, kyllähän se päivää piristi vaikka saatto se vaan vitsaillakki. Lykeinhän kumminki mukulaa rattaisa ja viälä maha pystysä, ei mua semmonen ainaka kauheesti kiinnostais, siis ventoviaraana miähenä. Mut löysin halvalla kissalle semmosia syvähköjä tasseja ruakakupeiks. Noisa Arabian tasseisa, joita on kaks, on kummasaki kolhua. Eihän ne kyl muuten niin halvalla olis lähtenykkä. Sit ostin lopultaki ton perhostaulun. Oon sitä jo pari kertaa kattellu, mut ko en oo raskinnu ostaa. Nyt se oli pualeen hintaan. En tiiä mikä siinä mua viähättää, onhan siinä perhonen ko niistä tykkään, mut ehkä se on kumminki noi vanhat kehykset misä on kaareva lasi ja sit toi tunnelma yleens. Takana siinä on kirjotus että se on annettu muistoks jonkulle syyskuusa 1975 Iittalasa.

Alhaalla oikeella olevan tairan ottaa ittelle käyttöön.


Tosa viime viikolla löysin kirppikseltä Sarviksen munakupit. Tai kai ne käy vaikka snapsilaseistaki. Maksovat 50 senttiä kappale, raskittin ostaa. Kuvasin sammaan kuvvaan ton sokerikon (on mulla siihen kermanekkaki), oon tehny siihen kannen peltisestä lasipurkin kannesta liimaamalla siihen napin. Pirän siinä voita. Sokerikkona käytän kuparista pyttyä johon oon tehny pakotuksilla koristellun kannen, nuppina ametisti. Tein semmosen koulussa joskus, siks käytän tota Sarvista voipyttynä.


Katti tuli sit juu kipiäks. Sunnuntaina se rupes maukumaan eikä oikeen päässy kävelemään. Vein sen maanantaina eläinlääkäriin. Siälä ne sitte tiiras porukalla katin röntgenkuvia ihan ihmeisäns. Lonkkaluissahan on normaalisti semmoset isot reijät. Niitä ei näkyny kuvisa, ja lantio oli muutenki kummallisesti supusa. Eli noin kappeella lantiolla ei paljoo pentuja pyäräytetä. Mut leikkauttaahan se muutenki on pitäny. Kuvat oli vähä epäselviä ko luut on vähä heikompaa tekkoo. Ilmeisesti homma on ruoasta kii, sen emo lopetti sen imettämisen tosi aikasin ja sehän on syäny enimmäkseen vaan raakaa lihhaa. Pari kertaa oon yrittäny juattaa sille kermaa ja kerran annoin kermaviiliä, aika huanolla menestyksellä. Kalsiumiahan tommonen kasvava elukkaki tarttee. Siinä ravintolisäsä jota sille syätän, ei oo kalsiumia. No, asian pitäis ilmeisesti korjautua vielä sillä että se alkais uurestaan syämään maitotuatteita. Eilen se söi sentään vähä raejuustoo. Viikon annan sille särkylääkettä ja viälä lisäks silmätippoja silmätulehrukseen, kattoo sit miltä se alkaa näyttämään. Aluks se oli kyl tosi kipiä, nyt se on jo paljo pirteempi vaikka selvästi kävelemistä vältteleeki. Särkylääke on auttanu.

Täsä  katti pitelee päätäns ja voihkii että "ai ko mää oon sairas". Ei maar, se nualee itteens. Voi jo paremmin.

Järjestelin makuuhuaneen uurestaan. Mukulan sänky on sen verran pitkä, että aiheutti vähä hankaluuksia. Kai toi nyt kelpaa, vaikka vaatekaappeihin onki vähä ahrasta mennä mylläämään. Sit ko syämähuaneen remontti on ohi, ni vois siirtyä sinne vinttiin nukkumaan. Siälä olis enemmän tillaa. Laitoin sinne makuuhuaneeseen ne keltaset verhot jotka vähä aikaa sitte löysin kirpparilta, huane valastu aikalailla. Hoitopöytää ei oo kyl periaatteesa tarvinnu pitkiin aikoihin, mut ko siälä säilytettään mukulan vaipat ja päällä on vaippaämpäri ja pyykkikori. Olkoon ny.


Ollaan mukulan kans saatu kattella niinki miälenkiintosta asiaa ko puimuria. Monena päivänä se on puinu pelloilla täsä ympäristösä. Vähän se on pelottava jos kauheen lähellä käy, mut hiano se on. Saas nährä jääks kaivinkonneetki toiseks tommosen hianouden tutuks tullesa.

Maakellarin ilmanvaihtoputken uusi tehtävä.

Viikonloppuna kerkesin vähä ompelemmaanki. Tosin vaan korjailin hajonneita ja tuunasin rumia vaatteita. Parriin miähen vanhaan paitaan vaihroin resoreita. Tiiä sit onks se ollu vaan mukavuurenhalua vai onks miäs ollu piänenä kauheen isopäinen, mut kaikisa sen vanhoisa pairoisa on valtavat päänreijät tai sitte se päänreikä on leikattu halki isommaks. Kaulahan semmosilla pairoilla palelee ja mukulalla melkein tissitki näkkyy. Laitetaan ny kuva tohon tosta yäpuvusta jota vähä tuunasin. Siinä oli eresä semmonen iso muavinen kuva jostain tytöstä, se oli ihan kulahtanu ja ruma. Resoreitaka ei ollu. Laitoin resorit ja vaihroin paitaan ton kuviollisen trikoon vanhasta topistani. Ei siittä mikkään erikoinen tullu, mut parempi kumminki.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti