keskiviikko 3. elokuuta 2011

Tuunauspäivä.


Ihanaa ko ilma tuntuu jo syksysemmältä! Siinä on semmonen haju, vaikka mittään ei huamaakkaan silmällä. Öisinki on saanu pittää auki vaan yhtä ikkunaa, muuten on aamulla koko kämppä ihan ko jääkaappi. Ja päivällä on kummiski kesä. Täyrellistä; öisin viilee, päivisin kesä. Kohta kyl alkaa semmonen ongelma, että kissa ei ennää saa vaan tulla ja mennä. On sillä totuttelemista sit siihen ko ovi onki päivisin kiinni.

Mukula sai maanantaina uuren sänkyn. Joskus aikasemmin aattelin että sitte ko se on niin iso että ei ennää nuku pinnasänkysä, se sitte mennee itte nukkumaan sinne sänkyyns ko sille sannoo että nyt on nukkumaanmenoaika. Turha toivo, niin mää vaan viäläki nukutan sen meijän sänkyyn viäreeni ja nostan siittä sitte ommaan sänkyyns. Voishan sitä alkaa nukuttammaan sen sinne sänkyyns, se olis ainaki alku sille että se menis itte nukkumaan, mut pätkääkä ei kiinnosta kykkiä pimmeesä jossain sänkyn viäresä. Ommaa mukavuuttani mää sen sinne meijän sänkyyn aina tainnutan. Tosin siinä kyl joskus samalla nukahtaa ittekki. Mut joo, kiva sänky. Se vaan on sen verran pitkä että en tiiä millai pitäis noi makkarin huanekalut oikeen järjestää. Jossain vaiheesa ko sinne kumminki tarttee saara mahtumaan lisäks viälä se vanha pinnasänkyki.


Oon jo usseemman kuukauren ettiny kirppiksiltä jottain kivvaa kankasta josta vois tehrä eteiseen taulun. Ei oo löytyny, mut nyt ko mää mylläsin tuukikaappiani ni löysin tauluni. Se tuuki on semmonen mikä on ollu mun ja miähen ensimmäisen asunnon keittiön pöyrällä. Välillä se tais käyrä pyykisä, mut muuten en sitä malttanu vaihtaa toisiin. Siinä oli jo reikiä ja pinttyneitä tahroja, mut silti syräntä riipasi leikata siittä osa siihen tauluun. Mut tuli hyvä taulu, nyt sillä on muutaki merkitystä ko vaan silmänilo. Se muistuttaa mua siittä ko vuanna 2001 muutettiin yhresä Tampereelle. Kankaan on suunnitellu Lena Rewell, voiskohan se olla 60-luvulta?


Maalasin spray-maalilla tommosen vanhan pärekopan. Siittä olis kyl varmaan kannattanu ensin yrittää liottaa irti toi siihen liimattu lautasliinakuvio, mut aattelin laiskasti että kyl se maali sen peittää. Peittäähän se, mut sitä kannattaa kumminki kattella vähä kauempaa ni näyttää hyvältä.


Sit maalasin ton kärensijan tommosesta litran alumiinikattilasta. Ostin sen kattilan kirppikseltä ko oli niin kätevän kokonen ja nätti emalikansiki. Kärensijasta vaan oli maalit ihan lohkeillu. Ei ollu ko mattamustaa maalia, mut ei se nyt niin haittaa.


Samalla kertaa ko löysin ton kattilan, löysin kans vanhan alpakkaisen hillolusikan. Se oli melkein musta ja siinä oli viälä kuivuneena vanhat hillotki (niitä saiki sit liottaa kauan!). Putsasin sen, siittä tuli ihan kiva, tykkään tommosista vanhoista syämävehkeistä.


Juu, kaiken kaikkiaan mukava päivä. Vähä taulun nikkarointia ja  maalaamista, tiskasin ulkona ko oli niin kiva ilma ja mukulaki oli ihan ilopilleri... Nii ja kissa söi ekan kerran silakkaa, näytti tykkäävän kauheesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti