maanantai 23. huhtikuuta 2012

Hölmö katti.


Erellisesä postauksesa, jonka tein tosa aamupäivällä, kerroin että katti oli puusa perjantaina. No, se on taas puusa. Kyseesä on kyl eri puu, mut taaskaan se ei uskalla tulla alas. Jahka Miäs on syäny ni se käy hakemasa katin alas. Ihmettelin taas aamulla ko ei ruakakupilla näkyny kettään. Päivällä syätiin huvimajasa äSsän kans (perunaa ja soosia), tuuli kanto pellon yli surkeeta maukumista. Siältä se sitte taas löyty. On se hölmö elukka, paljonpa oppi perjantaista.

Tuala se kökkii oksalla.

Hiano päivä on ollu. Sain lopultaki pestyä petivaatepyykkikorin tyhjäks. Pesin kolme konneellista lakanoita mun uurella hianolla pesukonneellani ja vein ulos narulle kuivumaan. Kauan oon orottanu että lumet sulais narujen alta. Mentiin hippaa äSsän kans kuivuvien lakanoitten välisä. Kohta sit kyl jo huamasin, että eipä kannata. Osa pussilakanoista on nyt täynä kuraroiskeita, maa ko on viälä aika velliä.

Lammesa oli tyttösorsa ja pellolla sen poikakaveri. Paljo lenteli perhosia ja kukkasiaki jo löyty, ainaki leskenlehtiä ja sinivuakkoja. Tulppaanitki on jo kivasti tuloillans. Neljä tuntia ulkoiltiin. Koo nukku koko ajan kiltisti vaunuisa ja heräs vasta ko oltiin oltu tunti sisällä.

Poikasorsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti