perjantai 6. huhtikuuta 2012

Pääsiäistä.


Pääsiäinen on täälä taas. Keskiviikkona äS pisti pajunkissan nennääns ja piti käyrä päivystyksesä. Tännään maalattiin pääsiäismunia, ei menny sillai ko suunnittelin. Miäs maalas kiiruusti mustan naaman munnaans ja närkästy ko mää vaarein että pittää tehrä värikkäämpi. ÄS päätti vaan kuaria oman munans. Lopulta istuin pöyräsä yksin ja suttasin vesiväreillä. Kivvaa täsä pääsisäisesä on se, että yhtään virpojia ei käyny, saan itte syärä pätkikset.

Viime sunnuntaina käytiin hörhömessuilla (luetaan Äitimaa-messut), Koo oli rintarepusa. Seurana mulla oli Tiptap-täti ja sen ylkä. Messut oli hiukan pettymys, kunnon hörhöilyä ei tällä kertaa kauheesti näkyny. Olihan siälä aurojen kuvausta ja muuta, mut puuttu semmonen eteerinen hippitunnelma joka tuli joskus mennävuanna koettua.


Pari iltaa siinä meni ihmetellesä, että miks täälä haisee kukkakaupalta. Sitte huamasin, että anopinkiäli kukkii. Piänet kukat, mut suuri haju. Aluks sain siittä vähä päänsärkyäki ja meinasin viärä koko rehun kellariin. Hauskasti se avvaa aina pari kukkaa illalla ja aamulla ne on jo kuihtunu. Taitaa kestää pari viikkoo toi kukinta.


Tein äSsälle kevätlakin. Ko sovitin sitä ni se totes vaan että "en tykkää". No, kyl mää sen meinaan sen päähän tällätä kumminki sillon tällön.


Päällystin yhren tualin istuinosan uurestans. Laitoin vetenkestävää helinäkeiju-kankasta, ei tullu mikkään kaunis tuali, mut ajjaa asians pihalla. Se on nimittäin mun aurinkotuali. Ko lumihevonen suli, ei ollu mittään paikkaa misä mää olisin lukenu Loimaan Lehtee.


Tualikuvan ottamisen jälkeen on tullu sitä lunta. Ei ookka ollu noin paljo koko talvena. Maanantainaki yän aikana oli tullu polveen saakka, oli kiva kahlata erellisenä päivänä kolatulla pihalla.

Katti meni tosta.

Vaihroin verhot syämähuaneeseen. Ne on ne valoverhot jotka ostin viime Loimaanreissulla. Niitä ko oli 4, ni pistin kahret päällekäin. Aurinko lämmittää mukavasti huaneen, mut ei häikäse niin pahasti. Kuvasa näkkyy Koon leikkipaikka ja äSsän sohvatyynyistä tehty "uuni" johon se aina mönkii itte.


Tossa on linkki. Löyty tommonen hyväntuulen-blogi. Itte ainaki myännän että noisa jutuisa on Vinha perä.  :-)

4 kommenttia:

 1. Tankki7.4.12

  Oi, mää en saanu maalata munia! :( Se oli joskus piänenä niin mukavaa, ni kai se viäläki hauskaa olis. Ehkä ens vuanna. Teen jonkun ruman.

  VastaaPoista
 2. Voi kun oli hauskoja ne sinun kuvat, kävin vähän fb:ssa vakoilemassa. Oli jotenkin erityisen hauska se missä olit kolmena :)
  Teilläpä on ollut vähän lunta. Täälläpäin ihan hirveät kinokset ja vaikka tykkäänkin, että talvella saa pakkanen paukkua ja olla paljon lunta, mutta jossain vaiheessa alkoi tuntua, että alkaisi jo riittää.

  VastaaPoista
 3. Kyl sitä on tääläkin ollu lunta riittämiin. Harmittaa kun ne alko jo kivasti sulaa ja sitten sitä taas sai kolata hiki hatussa. Kiva kun tykkäsit niistä kuvista, niitä on ollu kiva väsätä. :-)

  Ja Tankki; mikä niitä munia estää maalaamasta muulloinki ko pääsiäisenä?

  VastaaPoista
 4. Tankki11.4.12

  Ei oo munia eikä vesivärejä. :(

  VastaaPoista