keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Simmaa.

 

Laitoin tännään siman valmistummaan. Siinä sitä on sitte melkein 10 litraa makiaa herkkua. On varmaan sunnuntaina valmista. Mulla on aina siman valmistukseen tommonen aikataulu:
1.päivä: ämpäriin
2.päivä: pulloihin
3.päivä: pullot kylmään
4.päivä: voi jo maistaa
5.päivä: valmista
10.päivä: hyvvää viäläkin


Kattelin että Yhteishyvän ruakalehressä oli pantu pannukakkutaikinaa muffinssivuakiin, määki sit laitoin. Niistä tuli kivoja. Taikina ko nousee kauheesti, ni se jää tiätty ontoks. Joku reikä siittä kumminki löytyy ni sinne on helppo lusikoira hilloo. Omena-kaneli-hilloo vaan sisälle ja maiskis.


Käytiin eilen morjestamasa mun entistä pomoo. Sain siltä viherkasveja. Ne on semmosia mitä se ei ennää kelpuuttanu myyntiin. Mun miälestä niisä ei oo mittään vikkaa, mut se onki kovin tarkka siittä mitä myy. Pannaas nyt sit oikein mainostaen, että jos haluatte kukkakaupasta laatua, ni menkää Sipen Kukkaan Tampereen Kalevaan Sammonkadulle. Se tekkee hianot kimput ja on lisäks viälä kiva.

Flamingonkukka ja medinilla
Pieni ja iso viirivehka

ÄSsälle tuli eilen illalla kuumetta ja on erelleen. On elämäns toinen kuume, ensimmäistä kertaa oli pualitoista vuatta sitten ko sillä oli vauvarokko. Aamulla sanoin sille, että se saa kattoo vaikka koko päivän muumia, ko kerran on pipi. Alakerrasa se meni telkkarin etteen ja sano että kello on kuus (kello oli kymmenen paikkeilla). Se on jo tottunu että telkkaria ei kattota ennen kuutta illalla.

2 kommenttia:

  1. Tankki30.4.12

    Sima on kyl hyvvää! Me tehtiin ton kälyn kans juur ensimmäistä kertaa, ihan hyvvää siittäki tuli, vaikka sohlattiin. Tosin se ei tainnu olla viälä ihan valmista, mut join sitä silti runsain mitoin.

    VastaaPoista
  2. Mun tarttee varmaan ens vuanna tehrä kaks ämpärillistä, oon jaellu pulloja pois niin paljo et ei jääny ittelle paljooka.

    VastaaPoista