sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Jottain taas.


Missään ko ei käyrä mukuloitten kans, siis tarkotan esim lasten kerhoja yms, ni oli mukavaa ko oli parina päivänä täälä kyläsä muita lapsia. Perjantaina kaks piäntä poikaa, ja lauantaina 2 piäntä tyttöö. ÄSsäki sai leikkiä piilosta elämäns ensimmäisen kerran. Raukka ei taira ees tiätää miten muitten lasten kans leikitään. Tein viaraita varten leivoksia. Noita blogeja ko tullee lueskeltua, ni ainaki Jauhot suussa ja Kinuskikissa on ollu inspiroivia. Laitoin ruakaohjesivulle ton kehitelmän reseptin. Noita oli noppee ja helppo tehrä.


Ompelin äSsälle t-pairan. En käyttäny mittään kaavoja, näyttää kuvasa hassulta, mut istuu päällä tosi nätisti. Kankas on ollu jo hetken kaapisa, yhtään en muista mistä sitä tilasin, mut mun miälestä ihanaa kankasta. ÄSsäki tykkää, tiätysti ko siinä on pipitatteja.


Mut se miks ton pairan päätin ommella, johtu siittä että halusin kokeilla tuplaneulaa. Semmonen oli tätivainaan perintöompeluvehkeitten joukosa. Luulin että tommosta tuplatikkiä saa ommeltua vaan jollain ammattilaisvehkeillä, mut sehän onnistu mun tavallisella konneellaniki! Oi ku se on ihana neula, annoin sille pusun sitte ko laitoin sen takasin rasiaans. Nätisti sillä ompeli.

 

Viime viikonloppuna oltiin Loimaalla. Siälä oli täysi kevät ja täälä taas täysi talvi. Melkein oli kurja tulla kotio. Tosa vertailun vuaks kuvat Loimaalta ja Kangasalta samana päivänä, välimatkaa on noin 100 km.
Mää tairan tehrä taas Koon kans saman virheen ko äSsän kans tein. Samasa sänkysä ko nukun, ni kauheen herkästi meen siihen sörkkimään ko toinen vähä unisans ähisee. Viime yänä tajusin, että turhaan mää tungen pualen tunnin välein Koon suuhun tuttia, tai välillä huamaan pimmeesä tunkevani sitä sen korvaanki, ehkä se nukkuis ilmanki. Sit oon itte ihan väsyny päivisin ko uni on semmosta pätkittäistä. ÄSsän tapauksesa ratkasin asian sillai, että nukuin itte vähän aikaa eri huaneesa ko mukula ja miäs. ÄS oli sillon 4 kk. Koo on nyt melkein 3 kk, jos nyt viälä vähän aikaa sitä öisin paapois. Mut tarttee kumminki kokkeilla ens yänä korvatulppia, jos ei tulis sitte reakoitua ihan joka inahrukseen.

Jos nyt muutenki sit kerron Koosta. Se on kiva vauva. Aluks olin ihan hualissani ko se ei kattellu yhtään päin, aina ohi olkapäästä jonnekki seinille ja tuntu oikeen välttelevän katsekontaktia. Hymyäki sai orottaa, oli 8 vk ku hymyili ekan kerran. Mut nykyään se virnuilee ahkerasti ja välillä ei meinaa tulla syämisestäkä mittään ko pitäis vaan tuijotella äitiä silmiin. Mut mukulat on erilaisia, ei pitäis verrata erellisseen. Vaikka väkisinki sitä vertaa. Vaippoina käytetään viäläki niitä Imse Vimsen flanelli-vaippoja. Vaikka äS synty piänempänä, ni mun miälestä ne vaipat jäi sille kyl aika pian jo piäniks, se oliki kyl aika pullukka. Koo on varmaan viälä alle 6 kg, luulisin. Jonakin päivinä se pulauttellee paljo, välillä ei ollenka. ÄS ei pulautellu mun miälestä paljo mittään. Siinäpä tuli taas sit kumminki vertailtua...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti