maanantai 29. lokakuuta 2012

Se on sitte kylmää nyt.


Eiköhän tää oo viälä syksy, vaikka talvelta tuntuu. Kai noi lumet tosta huamiseks sullaa. Vähä sillai haikeena muistelen sitä millai kesällä pysty lykkäämään mukulat vaikka alasti ulos ovesta. Nyt tarttee harkita tarkkaan, että kumman pynttää ensin eteiseen hikkoilemmaan. Talvikamppeitten kans on se ongelma, että ne viä huamattavasti enemmän tillaa ko vaikka syksyn tuulihousut yms. Ennen autotallin rakentamisen alottamista Miäs ehti jo puhua niitten mun kaipaamieni eteisen kaappien rakentamisesta. Mut sit tuli ne autotallin piirrustukset. Eteisesä on nyt vaan Penkki ja naulakko. Sanokaas mihen mää pistän ton kasan talvivaatteita, ei taira pysyä penkillä:


Nyt on sen verran kylmä, että tarttee jo autooki lämmittää ennen ko lähtee mihinkä. Että mää sitte inhoon sitä. Miäs ihmettellee, että mikäs siinä sit muka on niin vaikeeta, mut kyl se vaan on. Tälläi mää teen:

1. Meen ulos ja toteen, että nii juu, sehän on autosa sisällä se lämmitysjohto.

2. Meen sisälle ja haen autonavaimen.

3. Meen ulos ja otan johron autosta ja tökkään sen kii autoon.

4. Haen jatkojohron ja onnistun saamaan sen ihan solmuun, vaikka se oli ihan nätisti kiaputettu.

5. Tökkään johrot kii toisiins ja totteen ettei auto lämpene.

6. Seuraan jatkojohtoo ja jourun hakemaan sisältä avaimen että pääsen pistorasialle.

7. Säikährän ko johto päättyy kummallisen näköseen vehkeeseen, jonka erellisestä vuaresta lopulta muistan kelloks.

8. Miätin mitä pittää tehrä että auto lämpenis sillai etten sais taas Miäheltä huutia ko sotken sen ajastukset.

9. Siirrän johron toiseen pistorasiaan, tarkistan että auto lämpenee.

10. Meen sisälle ja löyrän Koon kolhimasa huutaen päätäns lipaston alta ja äSsän sekottamasa just lajiteltuja pyykkejä.

p.s. Vintin makkareisa on 17 astetta lämmintä. Vaikka mää tykkään nukkua viileesä, ni tarttisko vähitellen vääntää sitä lämpöö päälle? Tarttee varmaan alottaa miähen suastuttelu ennen ko tullee kunnon talvi.

4 kommenttia:

 1. Täynnä touhua sinun "hauska" postaus. (toivottavasti et pahastu kun laitan "hauska", sillä nämä ovat ainakin hauskaa luettavaa, kun kirjoitat niin kivasti.

  VastaaPoista
 2. Kyllä ne mua itteeki naurattaa noi mun touhut. Saan helpostaki hommasta vaikeeta... Hauskaks yritin sen kirjottaakki. :-)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi7.11.12

  Mulle kävi vähän vastaavanlaiseksi. Fiksuna ihmisenä menini illalla jo valmiiksi laittamaan auton lämmitysjohtoa kiinni. Johto löytyi (ihme!), panin sen kiinni lämmitystolppaan ja ihmettelin myös sitä kelloa, mutta sekin osa onnistui. No sitten ei muuta kuin johdon toinen pää kiinni autoon. Kierrän, kaarran, katselen - siis mitä se reikä ei löydy kun on niin pimeätä. No sitten sisälle valittamaan miehelle etten vaan löydä sitä töpseliä. 'Siinähän on se bensakäyttöinen lämmitin,' HUPS. Eihän se auto ole meillä vasta kun pari talvea ollut. (ja siis se bensakäyttöinen ei tarvi tokikaan sähköä ja sitä käytetään helposti ratin viiksestä. Oli vaan päässyt unohtumaan)

  VastaaPoista
 4. No, tossa on se hyvä puoli, että jatkossa on helpompaa. :-D

  VastaaPoista