perjantai 16. marraskuuta 2012

Mappi täynnä aarteita.


Kirpputori Annulista löytyny mappi on joka euron (noin kolmen) arvonen. Siälä on hyviä ohjeita retrovaatteisiin ja sitte viälä hyviä vinkkejä ihan muihinki käsitöihin.


"Vanhat "sisään ajetut" housut tuntuvat mukavimmilta. Mutta lepattavat housunlahkeet eivät ehkä enää miellytä, kun housujen lahkee ovat kaventuneet. Housuista tulee kuin uudet, kun ompelet ne kapeiksi."


Siälä neuvotaan miten mukuloitten housujen polvet kannataa paikata, miten housuihin vaihretaan vetskari, miten napinläpi ommellaan käsin, miten ommellaan "trikoosamettia", miten käytetään kaavoja, ja kaikkee muuta kätevää ja tarpeellista.


Mukuloille leluja, käsinukkeja ja muuta kivvaa.Ohjeita kutomalla ja virkkaamalla...
...ja kuvat ihanan 70-lukulaisia.Hyvä löytö. Muuta ei voi väittää.

11 kommenttia:

 1. Anonyymi16.11.12

  Mahtava löytö! Samoin kuin tää sun blogisi, löysin tän joskus ja heti ihastuin, nyt oon vakiolukija. Upeeta, et kirjoitat ihan arkisia juttuja ja retroilet reilusti. Sulla on myös hauska huumorintaju ja hyvä itsetunto! KIITOS BLOGISTASI!!!

  VastaaPoista
 2. Anonyymi16.11.12

  ps. unohdin vielä yhen tärkeän seikan: Sun karmea Loimaan-murre (tuo mieleeni omat sukulaiseni) on niin siistiä ja harvoin sitä saa lukea.

  VastaaPoista
 3. Mulla on kanssa tätä sarjaa useampikin kansiollinen, taitaa olla oman mummin vanhoja. Meidän kierrätyksessäkin on muutama hyllyssä ollut tovin. Näitä näkee ainakin täälläpäin usein kirpuilla :)

  VastaaPoista
 4. Kiitokset anonyymille! Tollasta on aina kiva kuulla, tai siis lukkee. Loimaanmurre on aika lähellä turunmurretta joka mun miälestä kuullostaa ihan karmeelta (mää ittehän puhun ihan normaalisti), Turusa mulla on sukulaisia joitten puhe särähtää korvaan aika ihottavasti. Turunmurre on Suamen rumin murre...

  Pupuna: En oo ennen noita kirppiksillä huamannu, tarttee ruveta kattelemmaan, vaikka tosin kauheen montaa tommosta meille ei mahru. :-)

  VastaaPoista
 5. Eihän sulla satu missään retrokirjoissa oleen pienten lasten pikkuhousujen kaavaa? Käy se ompelu omillakin kaavoilla, mut joskus ois kiva jos ois valmiina...

  VastaaPoista
 6. Ei löyry pikkuhousukaavaa. Se olis kyl kätevä. Mää oon meinannu tehrä omat kaavat, mut en oo saanu aikaseks.

  VastaaPoista
 7. Upeita muistoja nuuruuteni vaatteista, noista levälahkeisista housuista tehtiin sitten aikoinaan pojalle haalareita.

  VastaaPoista
 8. Oletpa tehnyt tosi hyvän löydön. Etsivä löytää, sanotaan, ja kuten joku jo aiemmin sanoi, niin tämän blogin löytäminen oli minullekin yksi parhaista. Tykkään niin lukea murteella kirjoitettua tekstiä.
  Joku kirjoitti, että Turun murre on rumin....oletko kuullut aitoa Porin murretta? Radiosta kuultuna se on ihan hirveetä. Itse puhun melkein sitä, mutta en ihan.
  Mutta tuohon kirppislöytöön, niin täytyyköhän tästä itsekin lähteä kiertelemään kirppiksiä. Ties mitä mukavaa sieltä löytyykään.

  VastaaPoista
 9. Muistuttaakohan porin murre rauman murretta? Mun äirinkiälen opettaja puhu meille joskus raumaa (oli siältä kotosin), eikä me tajuttu sannaakkaan. :-)

  VastaaPoista
 10. Oikein vanhassa Porin murteessa Minä on mää ja sinä sää. Mitään on mittää, meidän on meirän jne.

  VastaaPoista
 11. No totta mooses sullakin on näitä :)) Sulla taitaa olla mapissa sekoitus ompelu- ja neulejuttuja. Pikkasen jäi mietityttämään että jätin muut osat tonne kirpulle, olikohan moka? Yksi käsitteli jotain mattojen kutomista, eikä mulla ole välineitä, mutta anopillapa on kangaspuut ja olen kyllä miettinyt, että hän sais joskus opettaa räsymattojen paukuttelun mullekki.

  VastaaPoista