maanantai 12. toukokuuta 2014

Kansallispuvulla häisä.


Kuten tosa eilen mainittinki, oltiin lauantaina häisä. Pari oli nätti, ruaka oli hyvvää ja oli ihanaa nährä sukulaisia. Koo putos kirkosa penkiltä toimituksen aikana ja äSsä poras muuten vaan alkumaljoja nostellesa, mut sen jälkeen ko mukulat sai ruakaa, ni kaikki suju kivasti ja kaikilla oli hauskaa.


Laitettiin Mamman kans kansallispuvut. Löysin taannoin kirppikseltä Munsalan kansallispuvun viirelläkympillä, vaan paita puuttu. Koska nyt melko viime tinkaan päätin laittaa ton puvun, mun tartti tehrä alle viikosa siihen paita.

Mammalla Sulkavan puku ja mulla Munsalan.
Kenkätki kirppikseltä.

Kansallispuvuthan on täysin käsityätä, joten älkää ny järkyttykö ko kerron, että ompelin kaikki pitkät saumat ompelukonneella. Tosin jätin saumat sellaseks, että saan purettua helposti ja ommeltua sen oikeeoppisesti kokonaan käsin. Helmaan tarttis tehrä jottain reikäommelkuvioo.


Juhlien jälkeen päätin viälä ottaa teille ittelaukasulla kuvan ompelemastani pairasta, mut miäs tuli ja pilas koko kuvan. Sai ottaa uuren. Mut hyvä tuli pairasta! Klikkaa vaikka kuva isommaks.
Kiitokset sille tätille joka kiikutti oikeenlaista kankasta kaapistans mulle kotio asti.

15 kommenttia:

 1. Mitä se miäs siinä, sitä kankaan koostumustako testaa :-D
  Upeat ootte mamman kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sitäpä sitä. Se on aina niin kiinnostunu mun paitamateriaaleista.

   Poista
 2. Voi että, miullakin oli nuorena kirpparilta ostettu munsalan puku, sitte anoppi osti mulle Viipurin puvun joka kutistu kaapissa, nyt miulla on kaks feresiä joiden paita on just tollanen kuin siullakin.
  Kansallispuku on kyllä upea vaate, ja tuo Munsala sopii siulle tosi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oonks mää joku sun kopio? Nyt meillä on molemmilla jo kirppikseltä Munsalatki. Kai mun tuleva Viipurin puku sit kans kutistuu. :-D

   Poista
 3. Anonyymi12.5.14

  Hei, löysin mukavan blogisi vähän aikaa sitten ja tykästyin. Noista sinun kirpparilöydöistäsi ym. tulee niin nostalginen olo , koska olen elänyt tuon ajan ja kotona on ollut paljon noita löytämiäsi tavaroita.
  On muuten tutun näköinen tausta tuossa sinun ja mamman kansallispuku kuvassa ;)

  Terveisiä Kojonkulmalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paremmasta paikasta ei voiskaan saara terveisiä, kiitos! Ja kiva ko tykästyit, tervetulloo jatkosaki. :-)

   Poista
 4. Mesis12.5.14

  Ai kun Sinulla on ihana puku, -tai on kyllä kummatkin puvut. Kengät sopii kuin nakutettu.
  Hienon paidan olet tehnyt. Samaa katsoin kuin Sailakin, että mitä se mies oikein koittelee..........onko tarpeeksi väljyyttä paidassa vai??? =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan hyvä ko löysin kirppikseltä noi kenkät. Alunperin meinasin laittaa sellaset mustat kenkät joita oon ennenki käyttäny kansallispuvun kans. Mut ne ei mahtunukka mulle ennää. Noi tanhukenkät on ihan täyrelliset, nätimmätki ko ne mustat.

   Toi on Miähen tapa osottaa hellyyttä, kopeloi vähä ohimennesäns sillon tällön. Ihan kiva tapa, ko aattelee, että muuten se on sitä "ei puhu eikä pussaa" -tyyppiä. :-)

   Poista
 5. Anonyymi13.5.14

  kauniita pukuja:)

  VastaaPoista
 6. Kauniita pukuja. Mummulla on Oulunseudun puku puohissa, mutta mummo oli niin kapea, ettei se mahdu edes tyttärille ja minulla on kaksi lasten pukua. Toinen Kymenlaakson ja toinen Hämeen. On ne vaan niin ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania ovat tosiaan! Nyt olis hianoo löytää viälä Miähellekki joku miästen puku, ai että ko oliski komia!

   Poista
 7. Hienoja pukuja tosiaan, mitenkä sie osasit ommella oikeen paidan? On se kyllä aika lämmin vaate, ainakin kesähelteellä tuollanen puku.
  Sattuko olemaan miehen mielestä hyvä tuo mitä kokeili? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se täti jolta sain ostaa kankaan, anto nivaskan monisteita joista sit lueskelin ohjeita. Noita paitoja on montaa eri mallia, valkkasin yhren joka muistutti eniten Vuorelman kuvasa olevaa paitaa.

   Muut oli häisä sisällä ihan hikipääsä, mut mulla oli oikein mukavaa. Uskomaton asu, ulkona oli lämmin ja sisällä viilee, miätein, että sillä varmaan olis mukavaa helteelläki.

   Kai se miähen miälestä oli sit ihan hyvä, kun aina välillä käy kokeilemasa. :-D

   Poista
 8. Tiina16.5.14

  Mulla oli pienenä joka juhlissa just toi munsalan puku tai sitten lapinpuku. Herättää muistoja :)

  VastaaPoista