keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Kysymys.


Täsä ko oli helteitten välisä pari "normaalinpaa" päivää, aattelin kitkee kukkapenkkejä ja pusikonalusia. Hianosti onnistuin välttelemmään sitä hommaa. Yhtään rikkaruahoo ei oo kitketty, mut mulla on lasipulloon maalattuja syrämiä ja kankaasta väsätty taulu (josta en ees tykkää). Mistä ne puutarhaihmiset reppii sen puhdin tarttua niihin rikkaruahoihin???13 kommenttia:

 1. Kuule ihan sitä pitää pakottaa itsensä niitä kukkapenkkejä kitkemään, mieluimmin miekin tekisin muuta, vaikkapa tuollasia ihania pulloja:)

  VastaaPoista
 2. Pakko hommaa se täälläkin on. Siksi en titureeraakkaan itseäni puutarhuriksi.

  VastaaPoista
 3. Mesis21.5.14

  Minulta on onneksi nuo rikkaruohojutut ohi, kun asun kerrostalossa, mutta jos pitäisi valita, niin kyllä paljon mieluummin maalaisin lasipulloja, kun kitkisin rikkaruohoja. Hieno pullo on ja tosi nätit, kesäiset lasit.
  Kyllä tuo taulu vaan tuonne sopii oikein hyvin.

  VastaaPoista
 4. Älä välitä, vielä sitä näin alkukesästä voi jonkun penkin kitkeäkin, mutta mitä pitemmälle kesä etenee, sitä enemmän ruohot saa valtoiminaan rehottaa...sit on jo antanut periksi taistelun :)

  VastaaPoista
 5. Ihana taulu!! Lähetä mulle :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin lähettää kankasta palan, tullee halvemmaks. Tai sitte tuutte tänne käymään täsä kesän aikana. Se olis paras vaihtoehto. :-)

   Poista
  2. No sehä se ois paras! Täytyy houkutella tuo mun volkkarikuski sinne taas saunomaan :)

   Poista
 6. Minä rakastan kitkemistä, paitsi, ettei mulla oo yhtään (perinteisessä mielessä) kukkapenkkiä. Mä en tykkää kukkapenkeistä vaan hyötypuutarhasta, jossa on seassa kukkia (joita voi syödä tai ne on muuten hyödyksi). Mä olisin vaan pihalla koko ajan mönkimässä mullassa. Mutta arvaapa, mitä meillä tapahtuu sisällä talossa... no ei siellä ainakaan kukaan siivoa tai pidä mitään nättinä... Ja mua hävettää päästää ketään kesällä meille. Hieno pullo sulla :) ja lasit.

  VastaaPoista
 7. Anonyymi22.5.14

  Hih, minkäs sille voi kun luovuus iskee ;) Saattaa olla rikkaruohojen kans ongelmia jos ne joskus on päässeet valloilleen, vaikka edellisten asukkaiden toimesta. Meillä istutusalueet tehtiin (yli 20v sitten) rikkaruohottomaan multaan ja katteita käytetty etenkin pensaiden ja puiden alla. Kitkemistä todella vähän, mutta kun perennat ja pensaat haluavat omatoimisesti levitä, niin niiden kurissapito vaatisisi järeitä otteita. Ei vaan raaski repiä juuri mitään pois ellei joku halua viedä taimia itselleen..
  Joka puolella kasvaa jotain mitä juuri siinä kohdalla EI pitäisi kasvaa :D Mutta ehkä näin on parempi kuin että olisi niitä rikkaruohoja.
  Oletko muuten kokeillut auttaisiko joku kate jonka levittää kitkemisen jälkeen? Saisi vaikka pikkuhiljaa helpompihoitoiseksi pihaa :)
  Ihania kesäpäiviä sinne.

  VastaaPoista
 8. Intohimo! Siinä on se sananen joka ajaa liikkeelle puutarhaan.
  Kerran kesässä perkaan kunnolla kaikki rikkaruohot. Sen jälkeen pääsee vähän pienemmällä. Katetta käytän missä vain voin.
  Loppukesästä kunnon huolto penkeille ja se on siinä.
  Huusholli onkin sitten ihan karmea, sitähän ruokotaan sadepäivinä.
  Ruohon leikkuu on minulle se karmeita mitä tiedän..tyhjänpäiväistä!

  VastaaPoista
 9. Samaa usein ihmettelen minäkin ja pakkopullaa on. Välillä mietin, että miksi sitten nypin ja ruohoan, mutta kun pitää olla nättiä. Jos olisin rikas hommaisin puutarhurin, olisi nättiä, eikä tarttisi tehdä itse:)

  VastaaPoista
 10. Eli näistä kommenteista voi päätellä, että 95% kitkee väkisin ja kiaroutunu 5% nauttii siittä. :-D

  Kate vois tosiaan toimia puskien alla. Tarttee harkita sitä varsinki tohon etupihalle...

  VastaaPoista
 11. Katetta pitää olla sit paljon. Ja sitä pitää välillä lisätä. Sit kun on katetta niin mulla ainakin rönsyleinikit kasvaa sellasina puolen metrin korkusina... katteesta on kyl helppo kitkee niitä... Itse päädyn kitkemään sen ketutuksen saattelemana, että kukkapenkit ei näytä kivalta. Pitäs saada jotain mielellään monivuotista istutettua niin tiheeseen, ettei ne rikkarontit enää vois kasvaa.

  VastaaPoista