maanantai 22. joulukuuta 2014

11-maratooni.

Sain jo ajat sitte Pieni pala punaista -blogista haasteen, kovasti kiitoksia sinne tästä kunniasta. Tää on taas tää haaste, jonka suasioo en mitenkä ymmärrä. Luulis, että se on aika piäni osa bloggaajista jotka jaksaa vastata tähän maratooniin. Ja sit mää vastaan kans. Taas. Johan nyt.

SÄÄNNÖT:
1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Haastetun pitää vastata haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää valita 11 blogia, joilla on alle 200 lukijaa.
4. Haastetun pitää esittää 11 uutta kysymystä haastetuille.
5. Sinun pitää kertoa ketkä 11 olet haastanut.
6. Samaa henkilöä jolta haasteen sait, ei saa uudelleen haastaa. 

11 jouluista faktaa:

1. En tiiä onko hullua se, että kerää Yhteishyvän ruakalehtiä, vai se, että heittää ne joulusiivouksesa 17 vuaden jälkeen roskiin. Näin mää kuitenki tein.

2. Mullaki on tänä vuanna joulukalenteri, Nuuttipukin joulukalenteri. Joka luukusta tullee tiatoiskuja vanhoista perinteistä. Se on ihana!3. Yks mun lempijoululauluista on autoileva pukki. En tiiä mikä siinä iskee, en tosiaanka.4.Erellisseen liittyen, lakkasin kuuntelemasta jouluratioo. Pari päivää se oli ihan kiva, mut sit rupes ottamaan päähän ko osa lauluista oli niin huanoja. Yhresäki itkuvirresä viätiin joulutähti hauralle, sanoittaja ei taira tiätää joulukukista mittään, tai sit hauta sijaitsee jossain päiväntasaajalla. Sit jossain laulettiin, että "Siitä tuntee joulun, kun uupuneet on voimat ihmisen." Karmeeta sanon mää.

5. Taas erellisseen liittyen, joka vuasi joulun alla mää valitan, että pitäis keretä tekemään sitä ja tätä ja tota, mut ko aika loppuu kesken. Miästä se ärsyttää, että miks mää stressaan jokun joulun takia. Mut ko en mää stressaa, vaikka se saattaa näyttääkki siltä. Oikeesti mää nautin. Eikä mun voimat uuvu.

6. Keksein täsä semmosen niksin, että ko valmistaa glögitiivistettä, ni voi keittää se yli kattilasta ja jättää siivoomati. Aina ko keittelee hellalla jottain, ni hellasta leviää mukava jouluinen tuaksu ko mausteet lämpiää.7. Suurinpiirtein ainoo joululahja, jonka lapsuurestani muistan, oli kultakankainen pussi jonka sisällä oli suklaakarkkeja. Se oli hiano lahja! Se lahja pitäis aina muistaa ko hankkii lapsille lahjoja, halpaki on lapselle hyvä.

8.Aaton aattona alkaa taas yläkuu. Sillon on otollista kaataa joulukuusi. Ei varise niin pahasti ko alakuulla kaarettu. Anoppi oli voittanu kuusen jostain arvonnasta ja toi sen meille. Nyt mua vaivaa, ko en tiiä millon se on kaarettu. 

9. ÄSsä teki tänä vuanna meijän joulukortit. Vaan parille ihmiselle lähti kaupan kortti, eli äSsä tehtaili korttejans nelisenkymmentä. Luulin pääseväni vähällä ko olin ulkoistanu askartelun, mut se oliki aika homma kirjottaa joka korttiin se toivotuslitania. Ens vuanna kyllä tulostan ja liimaan jos äSsä ei oo viälä oppinu kirjottammaan.

10. Oon leiponu ja kokannu pakastimmeen joulua varten kaikenlaista. Suurin osa meni Anopille joululahjaks, se kun ei oo oikein keittiöihminen. 


Kirjotin helppojen joulupullien ohjeen ruakablogiin.

11. Seuraavan kerran ko erehdyn ostamaan jonkun joululahjan uutena, ni en varmasti osta sitä netistä. Hain tännään ton näkösen paketin postista:


Sen lisäks, että paketti on teipattu surkeesti kii (toinen puali paketista oli käytännösä täysin auki), lootasta on ruhjottu yks kulma ihan hajalle. Onneks ei ollu kovin piäntä ja hajoovaa tavaraa tilattuna.

Vastaukset Tipin kysymyksiin:

1. Mikä on blogi, jota luet eniten, se oma suosikkisi?
Tähän on kauheen vaikee vastata. Nyt on muutenki jääny aika vähälle toi muitten blogien lukeminen... 

2. Suosikkikaupunkisi, sekä Suomesta että ulkomailta?
Ei mulla taira suasikkeja olla, enkä
oo mikkään suurkaupunki-ihminen, joten kehun nyt vaikka Merikarviaa jossa kävin viime kesän kesäreissulla. Ulkomailta olis kiva löytää vaikka joku kiva virolainen pikkukylä.

3. Mitä vappuperinteisiisi kuuluu?
Vappu? No simmaa teen joka vuasi. Nykyään tavallista ja vähän karpimpaa. Mukuloille ilmapalloja ja serpentiinejä.

4. Asia tai tapahtuma, joka on viimeksi aiheuttanut Sinulle iloisen yllätyksen?
No joulukortit postilaatikosa on niin kivoja! Kiitos korteista niille jotka sattuu tän lukemaan. Niin paljo lämmitti syräntä saara kortit esim. Kosotätiltä, ja Kikiltä jopa kaks! Yhren paketinki oon saanu. 


Jouluaattona sit saan tiätää, että mitä täsä paketisa on. Kiitos Hippi-kulta! 

5. Lempiliikuntalajisi sekä omatoimisesti että televisiosta seurattuna? 
Kai mää tykkään vaan sauvakävelystä musiikilla kuarrutettuna. Uiminenki vois olla kivvaa, jos sais joskus yksin mennä uimahalliin. Telkkarista en katto urheiluja.

6. Minkä alan messuille tahtoisit seuraavaksi mennä, jos saisit itse päättää? Ei väliä järjestetäänkö sellaisia todellisuudessa vaiko eikö! ;) 
No se Vintage-expo kummittellee viäläki tuala takaraivosa. Ens vuanna sinne kyl meen jos viälä Tampereella järjestettään.

7. Mikä on bravuuriruokalajisi?
Ei tullu mittään miäleen ni kysyin miäheltä. Se vastas, että no ainaki se punanen mössö. Tarkennuskysymykset ei oikeen tuattanu tulosta, vastauksena oli esim. "se johon sää laitat niitä kurpitsan siivuja". Moussakaa se sit tarkotti (ei siihen kurpitsaa tuu...). Se onki kyl mun lempiruaka.8. Lapsuutesi mieluisin muisto televisioon tai elokuvateatteriin liittyen?
Jaki ja Nuka oli piänenä yks suasikki.

9. Lempikirjasi? 
Agnar Myklen Laulu punaisesta rubiinista.

10. Muistele parhaita juhlia, joissa olet ollut vieraana. Mitkä tekijät ovat aiheuttaneet sen, että pidät niitä parhaina juhlina?
Taivaannaulan kekrijuhlasa oli tavattoman kivvaa. Kai sen juhlan teki hyväks se, että oli hyvvää ruakaa, mukavia ihmisiä, sauna ja ihana tunnelma.11. Mikä projekti Sinulla on seuraavaksi työn alla? Jokin askartelu/käsityö? Etsitkö jotain tiettyä tavaraa? Sisustussuunnitelma? Ruoanlaitossa uusi tuttavuus? Matka? Vierailukohde? Jotain muuta?
No täsä nyt on jo 17 kysymystä. :-D
Jos sitä kutois vaikka sukkaa sen jälkeen ko oon saanu joululahjakäsityät valmiiks. Niin ja sormia syyhyttää päästä tekemän lautanauhojaki. Sisustussuunnitelmana on ettiä kirppikseltä jottain keltasta primaveraa, punasta ja vihreetä kun on jo. Mut en ota paineita.

Eka lautanauha on valmis.

Mun kysymykset haastetuille:
1. Mikä oli piänenä lempiväris ja mitä tykkäät siittä nyt?
2. Mitä tekisit palaselle raakaa maksaa?
3. Minkä nimen antaisit kanalle?
4. Jatka lausetta: Jos avaruusmatkailu olis arkipäivää, niin...
5. Mitä tapahtuis jos suutelisit sun naapuria?
6. Kissan kakka vai koiran oksennus, kummanko mialuummin siivoisit?
7. Mitä vastaisit mukulalle joka jankuttaa, että "mitä päätön tarkottaa"?
8. Mitä laitat lättyjen päälle?
9. Mimmonen on kamalin kuva joka susta on otettu?
10. Mitä lehmä sannoo?
11. Mistä usseimmiten johtuu huushollisas leijuva paha haju? Vai tuaksuuko teillä aina kukkasilta?

Haastetut voi vastata vaikka vaan noihin mun kysymyksiin, jos jaksaa sitäkä.
Nämä haastan (lukijamääristä välittämättä):
1. Kosotäti
2. Kiki
3. Saaripalstan pojat
4. Susanna työhuoneelta hei!
5. Vaapukka
6. RRR-Anne
7. TLMP-Emmi
8. Aivosolu
9. Laura muistikirjoinens
10. Natsa
11. Ripakinttu

26 kommenttia:

 1. Oho, jaaha, no kiitos haastamisesta! Onneksi haastoit vain pojat eikä minua :-D On tää aikamoinen maratooni, mutta hienosti selvisit ja mainiot vastaukset keksit! Niinku toi joulutuoksun levittäminen huusholliin, ai niin, mun pitikin pyyhkiä hellan päällinen, siinä kun on parsakaalin keitinlientä, ei ehkä tuoksu niin ylevältä. Tai jos siihen ripottelisi muutaman neilikan?
  Pieni ja halpa lahja voi aikuisellekin olla ihan paras. Siskoltani sain kerran vihreän dinosaurusheijastimen, ihan best edelleen.
  Joo, minäkin kuuntelin radiota eilen ja siellä itkettiin joulupuuroon jne. Voi hyvänen aika! Eihän sellaista nyt kukaan jaksa kuunnella - no, en kyllä niitä iloisia joulurenkutuksiaan, toisaalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parsakaalin keitinliemi on varmaan yks kamalimmista hajuista, ehkä ei neilikatkaan auta. :-D
   Mulla ehkä ne ilosimmat rekutukset kelpais paremmin. Tosin nyt joulupäiväna ne rauhallisemmat on mukavampia. Mut rekutukset soppii joulusiivouksen tekemiseen.

   Poista
 2. Jeeeee!!!! Kiitos vastauksista! :) Ja hyvää joulua!!!

  VastaaPoista
 3. Minäkin muistan Jaki ja Nuka piirretyn lapsuudestani. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää en muista yhtään mitä siinä tapahtu, muistan vaan sen, että se oli kauheen hyvä. :-)

   Poista
 4. Kivasti osasit vastailla. Täytyy tunnustaa, että joululauluista tykkään just sellaisista hartaista, mollivoittoisista lauluista, kuten yleensäkin joka musiikkilajissa se pitää olla mollissa ennen kuin se minuun kolahtaa. No, onneksi on jokaiselle jotakin :)

  Kamala minkälaisen paketin olet saanut. Eikö tuosta kannattaisi jo vähän huomauttaa?

  Hyvää ja rauhaisaa joulun aikaa koko teidän perheelle! Putelle myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää annoin puljulle palautetta huanosta teipinkäytöstä. Pitäisköhän viälä valittaa postillekin?
   Kerron Puttelleki terkut sulta. :-)

   Poista
 5. Miten tämä haaste ei ole kuollut jo? Vuodesta toiseen jatkaa kiertoaan! Aaargh. Otan vastaan nuo viimeiset kysymykset, kiitos! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mää ihmettelen sammaa! Monta kertaa oon jättäny vastaamati, mut nyt ko aattelin viittiä. Pari kertaa oon pistäny tän pualiks, ihan liian pitkä...

   Poista
 6. Vastailen jahka saan aikaseksi. :)

  VastaaPoista
 7. Jaki ja Nuka (Hopeanuolen ohella) oli munkin lemppari kakarana! Mut tosi moni ei oo siitä koskaan kuullukaan, mikä on tosi outoa. Ja kiitos haasteesta! Mäkin olen tohon joskus jo vastannut, mutta voishan sitä uuestaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää en muista ikinä nähneenikään Hopeanuolta, mikä monesta on tosi outoa. :-D
   Mää oon vastannu tähän jo aika monta kertaa, yleensä kyl vähä oikaisten...

   Poista
 8. Upeita vastauksia.
  Iloista ja tunnelmallista joulua sinulle ja läheisillesi!♥

  VastaaPoista
 9. äRrä24.12.14

  Hyvä kun ei aiemmin ehditty kuusen kimppuun, vaan juuri aatonaattona sopivasti. On ainakin teoriassa toiveita ettei varise.. Hyvää Joulunaikaa koko teidän perheelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meijän kuusi varisee nyt jo. Saas nährä, että onko siittä loppiaisena ennää mittään jäljellä...
   Hyvää joulua sinnekki päin. ♥

   Poista
 10. Kiitos haasteesta, vastailen ainakin osittain! Kivoja vastauksia sinulla! Hyvää joulun aikaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osittain on oikeen hyvä ja fiksu veto! :-D
   Hyvvää joulua sullekin. :-)

   Poista
 11. Hihi! Ihana TLMP :D tuli mieleen joku kemiallinen yhdiste. Kiitos haasteesta. Tartun siihen, vaikka tuskin saan nuin montaa haastettua :)
  Hyvää joulua teidän poppoolle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tullee miäleen PMMP. :-D
   Hyvvää joulua sullekin. ♥

   Poista
 12. Laitan tulemaan vastauksia jahka mää pääsen yli tuosta naapurin suutelemisen ajattelemisesta :D Musta tuntuu, että täällä on nyt leposyke 130 :D Ai kauheaa, kun ensin luulin sun tarkoittavan, että mitäs jos sää tekisit niin ja sitten tajusin sun tarkoittavan, että mitäs jos mää tekisin niin :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä turhia ajattele, tuumasta toimeen vaan! ;-D

   Poista
 13. Kiitos siulle haasteesta, mutta nyt jätän tän väliin, kun olen tälläsiin vastaillu jo muutaman kerran, eikä ennää riitä uusia juttuja kerrottavaks :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiksua, harva näitä jaksaa varmaan ees lukkeekka. :-D

   Poista