keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Kirppisreissu Lahteen.

Siivottiin piänellä porukalla sunnuntaina Pirkan Kirpputorikeskuksen retropuatia. Kyllä tuli hiano, järjestettiin kaikki tavarat värien mukkaan. Alla kuva punasten tavaroitten hyllystä. Siinä neljän tunnin urakan lomasa päätettiin Suvin kans lähtee tiistaina Lahteen kirppistelemään.


Tiistaina aamulla sitte hypättiin autoon. Matkalla tiirattiin kirppiskylttejä, mutta huamattiin vaan yks. Tairettiin höpöttää sen verran keskittyneesti, etteivät silmään osuneet. Takasin tullesa kyllä huamattiin pari lissää jotka tiäytysti oli siihen aikaan sitte jo kiinni.

Tää oli jossain Lammilla.

Navikaattori oli suunnattu Retrosiskon osotteeseen, joten sinne pääryttiin. Mää oon jo pitempään haikaillu pääseväni sinne. Retrosiskoo näkkee aina sillon tällön retrotapahtumisa, oli tosi kiva nährä se ihan omasa ympäristösänski. Se siälä jutteli mukavia ja myi mulle monta kivvaa tavaraa. (Niistä ja muista ostoksista sit myähemmin ko oon niitä kuvannu.)


Kyllä siälä herkkuja piisas!

Sitten ajettiin Lahden satamaan. Siälä on tälläi kesäaikaan tiistaisin peräkonttikirppis. Orotin jottain hiukan piänimuatoisempaa tapahtumaa, mut siälähän oli myyjiä ja ostajia ko muurahaisia.

Loppupäässä aluetta sai otettua kuvan jo muustaki ko ihmisten olkapäistä.

Paljon ostin, mut onnistuin kuitenki vähä hillittemmään itteeni. Jos olisin tehny yhtä paljo ostoksia ko Suvi, niin meillä ei olis ollu tarpeeks käsiä ja voimia kantaa tavaroitamme. Peräkonttikirppiksen jälkeen käytiin täysin ylikiarroksilla ja oli pakko saara jottain loiventavvaa. Käytiin siis viälä ennen kotimatkaa neljällä kirppiksellä.

Lahdessa on semmonen kirppiskeskittymä joka tarttis saara jokaiseen kaupunkiin. Toistens naapureina oli 6 kirppistä. Niistä ehrittiin käyrä Fidalla, Pelastusarmejalla ja Kontissa ennen ko menivät kiinni.

Lopuks käytiin viälä syämäsä, että jaksetaan ajjaa kotio. Kotio päästesä kello oliki jo menny ympäri ja uni maistu. Tosin väsymyksestä hualimatta unensaanti oli vaikeeta, päivän kävelemisestä johtuen jalat sätki peiton alla häirittevästi. Oli kyllä hiano päivä!


26 kommenttia:

 1. Ihana toi sun peräkonttis. Onnistunut päivä selvästinkin.

  VastaaPoista
 2. Voi herrijee! Mahto olla mukava reissu, nyt en malta oottaa että kuvaat ne löytös. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä ovat nyt tuossa seuraavassa postauksessa. :-)

   Poista
 3. Tuommoset reissut on sitten kivoja kivan kaverin kanssa. Lupaavan näköinen peräkontti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kuule oikeen takapenkitkin kaadettu. Ihan varalta jos vaikka löytyy huonekalujakin. Mut ei niitä sentään sit ostettu. Mitä nyt Suvi osti yhen muovijakkaran.

   Poista
 4. Tuttuja paikkoja, tuttuja myyjiä :) Tuo kirpparisuma on kyllä kiva, missä on monta kirppua vierekkän. Peräkonttikirppari satamassa on ollut tänä kesänä tosi suosittu ja Retrosisko on ihana putiikkeineen. Vielä jos joskus tulet tänne niin suosittelen ehdottomasti sellaisia kirppiksiä kuin Lanttila ja Kisälli. Lanttila on Lahden isoin ( ? ) kirppu ja kisälli on paljon vanhaa tavaraa ja aarteita, joista varmasti pitäisit sinäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lanttila ainakin oli meijän listalla, voi olla että kisällikin, mutta aika loppui kesken. Kai sitä tarttee tehrä toinenkin reissu, mitäs se parin tunnin ajomatka mittään. :-D

   Poista
 5. Mesis29.7.15

  Voi mahoton kun on hienosti laitettu tuo punainen hyllykkö. Muutenkin tässä postauksessa on niin hienoja astioita, että taas kerran olen onnellinen, että minulla on niin pieni koti, ettei tänne mahdu yhtään ylimääräistä. Sinulle mahtuu vielä peräkontillisen verran =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meijän tarttis tehdä keittiöremontti ja aattelin, että vois vähentää astiakaappien määrää. Ei sitten mahtuis ihan niin kauheesti sitä tavaraa tännekään. Onneks toi peräkontillinen oli enimmäkseen Suvin ostoksia. :-D

   Poista
 6. Ihan vaan vähä ostitte :) tommonen kirppiskierros ois kyllä mukava, mutta meillä isäntä painaa aina kaasua kirppisten kohdalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vois tehrä joskus hyvvää mullekki vaan painaa kaasua...

   Poista
 7. Vau mikä kesäretki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppiskesäretki, ja kohta on tiedossa luontokesäretki.

   Poista
 8. Tää on kyl ihan parasta, kesäretki :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmakin sattui olemaan ihan täydellinen...

   Poista
 9. Jestas sentään! Tulipas kirppiskuume :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen kuumeeseen ei auta muu kuin kirppistely. Ihan paras lääke. :-D

   Poista
 10. Näin teidät satamassa. Ei voinut olla huomaamatta teillä kun tais olla tavaraa enemmän kuin kellään muulla, isot kassit täynnä. Sanoin pojallekin että onpas jotkut tehneet löytöjä. Me kun ei löydetty kuin yksi lelu. Aika kovat hinnat tuolla vaikka tinkimismahdollisuus on plussaa. Mutta joka kerta käydään kun tunnelma on niin hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitsi, mää lähteissä aattelin että ollaan lähdössä sun apajilles! Kenelläkään muulla ei varmaan ollu sellasia kassimääriä ko meillä, joten varmasti kyllä olet meijät nähny. :-D

   Poista
 11. Tankki30.7.15

  Hullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, ittekki oot koko ajan kinumasa mua kirppikselle!

   Poista
  2. Tankki6.8.15

   Niimmut mää en osta siältä kassikaupalla roinaa!

   Poista
  3. En määkä ostanu ko yhren kassillisen vaan. :-D

   Poista
 12. Komia reisu. Kaverin kans hulluus pääsee kunnolla vauhtiin. Täälä Saviseutu valmistautuu Romppeeseen, oon jo lähtökuapisa! Tänä vuana koko kauppala on selkeesti entistä enämpi sekasin, ko posti toi oikein rompeavviisin tänne Vampulan mutkiin ja kaikki kaupakki tahtoo myyrä roinaa kokonaiserulliseen hintaan. Jos oot tulosa, niin paas laittain semmoset vermeet, että sut tunnistaa. Mää jouruin viime vuana ostaan kauheen hellesompreeron, ko meinasin pyärtyä aurinkosa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä multa taitaa tänä vuanna(kin) jäädä väliin Loimaan romppeet. On vähän liikaa ohjelmaa lähiajoille. Vähän kyllä sinne huamisaamuks haikailisin, mut ei auta, saa luvan se Kangasalan rompe riittää tälle kesälle. Nyt ei olis mikkään hellekään, helppo shoppailla. Pirä sää hauskaa munki pualestani!

   Poista