maanantai 4. kesäkuuta 2012

Ilmasta tavaraa, osa II.


Oli siinä sit taas semmonen viikonloppureissu. Anoppilasa kolusin vintistä retroleluja. Löyty vauvanleluja ja äSsälle rantapallo. Pehmee muavinen "kirja", aarikan helistin, tosi vanha sininen muavihelistin (60-lukua?) ja ainaki yhtä vanha tutti. Helistimet onki nyt ajankohtasia ko Koo on alkanu napata leluja kässiins. 70-luvulta päivää -blogissa oli muuten just sattumalta juttua vanhoista helistimistä.

 

Kellarista kolusin astioita. Arabiaa kukallinen nekka, kulmikas lautanen ja kukallinen ruakalautanen, Sarviksen tosi iso oranssi muki, ruskee sinappilasi, ja tosi hyväkuntonen ilvestölkki. Ylimmäsä kuvasa oleva siiviläki löyty, ihanan tiivistä verkkoo.

 

Se miks me anoppilaan mentiin, johtu siittä, että oli Anopin synttärit. Tein sille sualasen piirakan ja täytekaakun. Oon laiska koristelemaan kaakkuja. Kukkasilla saa aina nättiä vähällä vaivalla.

 

Kummeilla oli ylimääräsiä mattoja. Olivat samasta paikasta ko neki ilmaset tavarat joista oon aikasemmin postannu. Otin siältä sitte vaatimattomasti 17 mattoo. Kyl nyt oon matoisa lopun ikkääni. Ovat kunnon mattoja, oikeista räsyistä kurottuja.

 

Erelleen samasta paikasta ryijy. Oon halunnukki piänen ryijyn, toi on just oikeen kokonen, jottain metrin levvee. Aattelin, että jos panis vaikka vintinrappuun.

 

Jottain keittiökalujaki viälä tarttu mukkaan. Kuvasa (lootasta päätellen) vanhat matkamuistolusikat lapista. Hauskat mun miälestä.

 

Lapsuurenkoristaki piti tonkia astioita. Eivät varmaan oo mitenkään ihmeellisiä muitten miälestä, mut ai että ko mulle tullee muistoja miäleen. Jalkalasi oli mun lempimaitolasini.

 

Sit vähä asian viärestä: Pakko pistää tommonen kuva ko on niin mun makkuuni oleva kankaskaappi. Ostin kirppikseltä 70-luvun ompelukirjan, oli juttua ompeluvehkeistä ja siinä sitte kuvvaa kankaistaki. Kelpais kyl mullekki...


4 kommenttia:

 1. Jopa olet ollut aarrearkussa,ja tehnyt hienoja löytöjä. Kylläpä noissa mattoloisa siul on pesemistä,onko siul tarpeeks suopaa ja hyvä harja vai loppuuko retroilu ja käytät painepesuria ?? :) :D

  VastaaPoista
 2. Mattot on ilmeisesti pesun jäljiltä, mut vähä tunkkasia säilytyksen jäljiltä. Tarttee tuuletella niitä, ko vaan tulis semmonen päivä ettei varmasti sara.
  Tykkään pestä mattoja harjalla. Mulla on iso suihkuhuane saunalla, siälä voi pestä vaikka keskellä talvee. Mut onhan se hauskinta ulkona. Tartteeki muuten ostaa uus pala suapaa. :-)

  VastaaPoista
 3. Ihan ekana pittää kehua, että onpa mukavan näkönen tämä sun plokin uus ilime :) Oot näköjään taitava tämmölsesäki asiasa :). Ja toiseksi, että kylläpä ootki saanu monenlaisia aarteita. Varmaan oli mukava oikeen penkua, että mitä kaikkia löytyis ja sais... Tuo ryijyki tosi nätti. Ja muuki "roina".

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Aattelin että plokiki tarttee kesävaatteet. :-)
  Joo, penkominen on aina kivvaa, anoppilasa varsinki sitä hommaa on hyvä harrastaa. Se on täynnä mitä uskomattomampia tavaroita, ihme hamstereita...

  VastaaPoista