lauantai 16. kesäkuuta 2012

Synttärit.


ÄSsä täytti kolme. Se tykkäs kauheesti kissahammeestaans ja melkein pääsi kokkeilemaan uutta leijaans (mää sitä yritin lennättää, ei tuullu tarpeeks). Pihalaatat on täynnä hianoja liitupiirrustuksia ja unikissakokoelma karttu taas yhrellä katilla (nyt siis tarttee ennen nukkumaan mennoo mettästää neljä lelukissaa sohvatyynyjen tms alta).

Tein eilen piänen täytekaakun, mansikkajuustokaakun ja lohipiirakan. Mamma toi mukanans taas uuret perunat ja savukallaa. Ei oo ollu tännään nälkä. ÄSsä sai valita kumpaan kaakuista pannaan kynttilät, arvasinki että se valkkaa täytekaakun ko siinä oli voikukka koristeena. Se ko tykkää voikukista.

 

Anoppi toi vinttins kätköistä tommosen vanhan nuken. Mää taisin innostua siittä äSsää enemmän. Tarttee tehrä sille vaatteita ko on tussiaki vattasa. Kertokaas viisaammat että saaks tussin pois leluista. Niinku että onks joku niksi?

 

Mamma toi mukanans kans ihanan yrttikattilan. Tommonen pytty saaki olla ihan paraatipaikalla.

 

Nää ny ei oo tän päivän juttuja, mut ettei si vaan unohru. Kirppikseltä löyty viälä vuaren tai kaks liian suuri oleva kauluspaita, mulle miästen t-paita ja hianon kirjava esiliina. Miätein jos vaikka sais tuunattua tosta esiliinasta ittellens liivin. Saattaa kyl jäärä toteuttamatta, mut näkkee ny.


 

Tämmäsistä löyröistä mää tykkään; kiatasuhame. Näitä ostelee aina miälelläns ko ei tartte vääntäytyä mukuloitten ja vaunujen kans sovituskoppiin. Siinä on ruutuja kukkasista, jee.


Ja sit viälä vinkkinä, että motsarellan voi korvata raejuustolla. Yhtä mauttomia meinaan molemmat. Mun tän kesän herkkuni on varmaan tää: Raejuustoo, tomaattia (lötsöt siämenet pois), basilikaa, sipulia, oliiviöljyä ja Herbamarea.


Katista sen verran, että ei se ookka syäny niitä stryroksilootia. Aattelinki ettei se voi olla niin nälkänen ko vettää sisällä kissanruakaa monta kertaa päiväsä. Täälä käy semmonen musta kulkukissa, se on repiny monta kertaa jo autotallisaki roskapussien sisällöt ympäri autotallia. En tiiä sit pitäiskö se ottaa kii, vai ruveta sitä ruakkimaan. Kiinni kai varmaan...

4 kommenttia:

 1. Onnea kolmevuotiaalle! :)
  En haluaisi olla ilonpilaaja, mutta eikös nuo kakussa olevat niittyleinikit ole myrkyllisiä kukkia? En ole kyllä mikään viikon luontoihme, että voi olla väärässäkin :)

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea pienelle sankarille! Oi, Maija, olet uudistanut blogisi! Tykkään paljon!!!

  VastaaPoista
 3. Onnittelut kolmivuotiaalle :)!
  Kokeilepa asetonia nuken puhistukseen. Sillä lähtee kaikki hankalat tahrat, joski saa myös maalipinnat tärveltyä, jos ei oo varovainen. Sain mm. steariinit puhistettua kylppärin altaasta, ku poikanen oli kuumalla vedellä sulatellu kynttilänpätkää ja tehny oikeastiki hienon ruusukynttilän äitille pehmenneestä steariinista. Se asetoni pelasti päivän ja pallautti suhteellisuuen tajun päähän... ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos onnitteluista!

  Tupu Pupuna: Määki oon aatellu sen olevan myrkyllinen, en oo viittiny tarkistaa kirjasta. Ne vaan on niin nättejä ja mukula tykkää keltasista kukkasista. Ei niitä tietenkään syäty, niinku ei sitä voikukkaakaan. :-)

  Riitta Sinikka: Kivvaa ku tykkäät. Halusin enemmän oman näköisen ja semmonen siittä tuliki.

  Sari: Kiitti vinkistä. Kyselin Miäheltä, ei meillä kuulemma oo asetonia, mut tarttee sit ostaa. Taidan ensin kyl koittaa kynsilakanpoistoaineella, siinä kun näyttää olevan enimmäkseen asetonia.

  VastaaPoista