tiistai 8. marraskuuta 2011

Lissää retroroinaa.


Pitkästä aikaa Loimaalla. Siälä olevat kirppikset ei taaska pettäny. Käytiin mukulan kans maanantaina päivällä kaupunkisa. Siinä ko torinvartta köpöteltiin, ni piti sitte mukulalle selventää, että se on semmonen piänempi kaupunki. Oli meinaan selvästi hämmentyny ilme ko ilmotin että ollaan nyt kaupunkisa.

Anoppi ja appiukko tuli käymään mammalla ja pappalla. Ja mun kummit kans, se oli mukavaa. Anoppi toi miähen vanhoja palapelejä, mamma muisteli että mulla ja Kääkällä on ollu piänenä samanlaiset. Harmi ko yks on hävinny, paketin mukkaan niitä pitäis olla kolme. Mukula on kova tekemään palapelejä, oli taas ihan onnessans. Nii ja enon vaimo toi mukulalle ihanat piänet posliiniset kahvikupit, tassit ja lautaset, kaikkia 5 kpl. On leikkiny niillä ahkerasti ja tännään se joi niistä teetä. Olis pitäny laittaa tänne niistäki kuva.


Mukula alkaa oppia kans mitä kirppikseltä ostetaan. Se löysi ihanan vanhan kissalelun, kuulemma 60-luvulta. Kissa-ämpäriks se sitä sannoo. Ko noita kissoja painaa alaspäin, ni ylös tullesa ne vinkasee hauskasti. Ko vaan sais mukulan pitämään tota nätisti. Ko se on vuasikymmenet pysyny kunnosa, ni olis kurja jos se sais sen heti rikki.


50-luvulta vauvanpeitto, ei maksanu periaatteesa mittään. Siinä on pari tahraa, mut laitoin siihen muhimaan sappisaippuaa. Kattoo sit lähteeks puhtaaks. Mut nätti se on silti. Toisella pualla värit on toisinpäin.


Viime postauksesa just esittelin yhtä pussilakanaa. No, nyt niitä on viälä kolme lissää. Tarttee varmaan alkaa poistamaan vähemmän käytettyjä kaapista. Noi vihreet ei kyl oo mittään retroo, mut käy retroroinan kans väriens pualesta. Ruskeeta pussilakanaa oli vaan yks, mut eipä haittaa. Toi kuvasa oleva kellertävä kankas on varmaan ollu joskus verho tai sitte pöytätuuki, empä tiiä. Ompeluun se kumminki nyt mennee.


Lopultaki löysin semmosen mitä oon kauan ettiny. Nimittäin saretakin. Kuvasa näyttää mustalta, mut tummanruskee se on. Yks nappi puuttuu, tarttee ettiä siihen uus. Kivan vetelää materiaalia. Luulisin sen olevan aika vanha.


Oli niin mahtava kuasi, että ostin sovittamati tommosen takin/pairan. Ei se kyl montaa senttiä maksanukka. Tarttee varmaan selän pualle vetästä jotkut kavennukset, ni istuu sit paremmin.


Tuattaa muuten vähä ongelmia toi otsikoitten keksiminen. Tähän olis voinu kirjottaa saman ko erelliseenki. Mut minkäs mahtaa, tarttee varmaan taas löpistä jostain muustaki ko noista ainaisista kirppisromuista. Ko kirjotin mukulan orotuksesta, ni moni jälkeenpäin on kommentoinu niitä juttuja ko ollaan kasvotusten satuttu. Eipä näitä romujuttuja ihmiset pahemmin muistele.

3 kommenttia:

 1. Anonyymi9.11.11

  Kiva niitä on kuitenkin ihailla, vaikka ei tule kommentoitua. Oikeastaan kaikki sun jutut on tosi hauskoja lukea, murteen ja huumorin ansiosta. Tintti

  VastaaPoista
 2. Mukavaa, että mun jutut kelpaa. :-D

  VastaaPoista
 3. No aivan ihanaa kirppisroinaa!!

  VastaaPoista