lauantai 9. elokuuta 2014

Kesän kasvit.


Kuvamaratooni mun pihakukista, ketä kiinnostaa ja ketä ei. Eka kuva jossa on salviat ja äSsän pitsikaulus on jo viikon takkaa. Nyt ne ei näytä ennää ihan noin hehkeeltä, unohrin kastella. Henkisä ovat kyl. Sama kävi krasseille. Ovat parempiaki päiviä nähneet ko kuvasa. Niitten muuten pitäis olla pinkkejä.

Ihan intona ostin pinkkien krassien siämeniä. No, ekat ko aukes, ni olivat ruskeita. Seuraavat oli kauniita joulun punasia. 

Auringonkukan siämeniä kylvin kevväällä neljää erilaista: korkeeta, matalaa, haarottuvvaa ja kerrattua. Kerrattu on kiva, tairan kylvää niitä ens vuannaki. Haaroja en oo nähny.


Leikkimökilläki on auringonkukkia, matalia. Mökki on viäläki vaiheesa, mut nyt ko yläpetiki on rakennettu ni vois maalata sisältä.


Pelakuut.

Kanariankrassi koivusa, oon tainnu sen jo mainitakki.

Kaiteella taas ahkeraaliisaa.

Kasvihuaneesa on vähä sitä sun tätä. Chilit viihtyy ja tekkee herelmää, tomaattia tullee vaan jokunen. Basilikat ja minttu pitäs varmaan kerätä jo talteen ja pakastaa.


Oiskohan tää chililajike Bolivian rainbow?

Täsä viälä äskeisen satteen jälkeen pari kuvvaa. Jos ei tarttis huamenna kastella selkä vääränä.


9 kommenttia:

 1. Mesis9.8.14

  Oi että sulla on kauniita kukkia, -ja paljonkin niitä on, ja hyvinvoivan näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää taidan aina alkukesästä vähän liiotella noitten kasvien kans, mut kiva niitä on sit kesän mittaan kattella (mut ei kastella). :-)

   Poista
 2. Mielenkiintoista tuo miten siemenpusseista ei tulekkaan sitä mitä piti, miunkin matalat auringonkukat hipoo jo pilviä, ja tavallinen tilli onkin kruunutilliä, .
  Hauska tuo sin kasvihuone.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oliski ollu liian hyvvää ollakseen totta, jos olis saanu pinkkejä krasseja ja haarautuvia auringonkukkia.

   Poista
 3. Sullahan on ihan vihreä peukalo! Ovat niin hienon näkösiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos! Nää on näitä aina varmoja tapauksia jotka mää saan kasvamaan. :-)

   Poista
 4. Meillä laitettiin maahan villiminttua ja se osoittautui tosi villiksi. Sen puskan voi siis pakastaa eikä mun tarvi alkaa tehtailemaan miehelle mitään mojitoja :D En ole kyllä varma saako sitä noukittua kun luulin istuttaneeni kesäkurpitsaa kasvihuoneen ovensuuhun ja nyt se enemmänkin Triffidi eikä sitä uskalla eikä mahdu enää ohittamaan :D

  VastaaPoista
 5. Mistä olet tuota pinkkiä krassia ostanut?Tahtoo Kans!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korpikangas -siämenfirmasta. Pinkki krassi löytyy yksivuotisten kukkien siemenlistan sivulta 22 nimellä "TROPAEOLUM majus - 'Jewel Cherry Rose' Pensaskrassi"

   Poista