maanantai 26. elokuuta 2013

Housuja.


Sain ommeltua isommalle mukulalle vaatteita ja yhret housut piänemmällekki ko oranssia fleecee jäi yli. Huppari-haalarin jo esittelinki, mut täsä ne muut:

Fleecehousut. Ei kovin ekolokista, sori.
Fleece on halpaa mut käy kalliiks omalletunnolle.
Veluurihousut liian levveellä kasarikaavalla ommeltuna.
Nää tuli halvaks hyvällä omallatunnolla,
 kankas kirpparilta eurolla.
Collegepaita ja housut. Näistä oon oikeen onnellinen.
 Kaventamalla kasarikaavaa tuli täyrelliset housut.
Kankas ja resori Tritexistä, eipä tällekkään tullu hintaa ko kuutisen euroo.
Ja täsä ne jämäfleecepökät.

Ja sit ko viälä kekseis, että miten sais noi mukulat pysymään niisä housuisans. Syksy tullee ja mukulat riakkuu suurimman osan ajasta ulkona ilman housuja.

9 kommenttia:

 1. Mahtavia ompeluksia. Perus housut ja paidat on niin mukavan helppoja tehdä, varsinkin jos on hyväksi havaittu kaava. Mä en oo taas kerinny tehdä mitään...

  VastaaPoista
 2. Anonyymi26.8.13

  Nythän on lämmintä! Aivan hyvä keli juosta ilman housuja.

  Miksi fleecestä tulee sinulle huono omatunto? Olen ajatellut, että varsinkin muovipulloista tehty fleece on ekologista, järkevämpää kuin pullojen kaatopaikoille vienti, kuten monessa maassa vielä tapahtuu.
  Onko sen valmistuksessa jotain, jota en tiedä. Haluan tietää, että osaan ajatella fleece-asian uudelleen.
  Ilona

  VastaaPoista
 3. Mää oon käsittäny, että siitä irtoo pestessä vesistöön jotain huonoja juttuja. Ja sitten tietty sekin, ettei sitä aina valmisteta kierrätysmuovista. Täytyy tutkia asiaa, että selviää puhuinko läpiä päähäni. :-)

  VastaaPoista
 4. Wikipedia kertoo näin:
  "Aina, kun fleecepusero pestään, siitä irtoaa liki kaksituhatta 0,002–0,2 millimetrin muovihiukkasta. Nämä mikromuovit ovat tutkimusten mukaan suuri uhka Itämerelle."
  Käspaikka tiätää kertoo näin:
  "Maailman tunnetuimman fleece- valmistajan raaka-aineista yli puolet on polyesterijätettä."


  VastaaPoista
 5. En mäkään tiedä miten lapset sais ymmärtämään pukeutumisen tärkeyden näin kesän jälkeen :D Meidänkin 1,5 vee oli tässä vasta yks aamu esikoisen eskari-taxia vastaanottamassa ihan ilkosillaan. :D Tajusin sen liian myöhään ja kyllä taxin tätiä hymyilytti. Eikä oo meinaan enää turhan lämpimiä nämä elokuun aamut. Kivoja vaateita olet tehnyt, mä tarttisin vähän ompeluintoo kans jostain! :)

  VastaaPoista
 6. ihania tyyppejä :)

  VastaaPoista
 7. Kyllä se pakkanen laittaa tytöille housut jalkaan:))

  Kommeita pöksyjä oot ommellut.

  VastaaPoista
 8. Mesis27.8.13

  Kyllä kannattaa ommella lapsille vaatteita, kun noin hyvin osaa, - - -niin, ja niin kauan kuin ne pitää äidin ompelemia. Kohta tulee sekin aika, että pitää olla samanlaiset merkkivaatteet kuin "kaikilla muillakin on" =D

  VastaaPoista
 9. Anonyymi27.8.13

  Kiitti tiedoista, en jaksanut googlettaa. Eli fleece on yhtä huono juttu kuin muovi sellaisenaan , hiukkaset pysyvät maailman tappiin luonnossa ja linnut ja vesiötökät syövät niitä.Pitää ajatella sen käyttöä iuudella ajatuksella. Aiheesta tuli joskus talvella hyvä ohjelma telkkarista.
  Ilona

  VastaaPoista