perjantai 30. elokuuta 2013

Tsajumainos.

Mansikkamaito.

Ko Tiptap käy Rovaniämellä, se tua mulle Mandragorasta teetä. Ja koska Tiptap ei siälä Rovaniämellä yhtämittaa hyppää, onneks on nettikauppa (vink vink). Mää oon tykästyny niitten tsajuihin, en oo löytäny toista teekauppaa, josta sais yhtä hyviä makuja.

Strawberry kiss. En oo mikkään hedelmäteen fani,
mut tää oli ihan hyvvää.

Niillä on hauskoja kokeilupakkauksia, joissa on kuutta erilaista teetä. Laskeskelin, että hinta on sammaa luakkaa ko jollain Liptonin pussiteepaketilla, vaikka sillä samalla hintaa saaki Mandragorasta laarukasta irtoteetä. Yhrestä pussista tullee noin litra teetä, joten ko laskin juaneeni 14 pussia tyhjäks 14 päiväsä, ni onhan sitä teetä sit tullu juatua. Varsinki ko oon juanu muutaki teetä ko pelkästään niitä pusseja.


Ostin mate-, rooibos- ja seikkailupakkaukset. Seikkailupakkauksen sisältöö ei tiänny etukätteen. Mun suasikit oli nämä:

Mate kaakao ja minttu
ÄSsä sano "Oot sää aika hyvvää tehny", ko vetäsi naamaans kupillisen.
Siinä on paahdettua matea. Tykästyin muutenki siihen paahrettuun, se on jotenki "pyäreempää" ko tavallinen vihree. Tavallista matea oli mm. Atacamasa, joka seki kyl oli tosi hyvvää.

Rooibos kirsikka ja suklaa
Jos tykkää kirsikasta, ni tykkää tosta teestä. Kirsikkateetä on tullu ennenki juatua, mut ei noin hyvvää. Se on jotenki vähemmän esanssisen makusta.

Rooibos relax
Miähen (joka ei yleens teetä jua) sanoin: Eihän se ollukka hullumpaa.
Siinä on vihreetä rooibosta. Mää en tiänny, että sitä on muutaki ko punasta. Mut juu, eipä oo vihreekään rooibos hullumpaa.

Pretty Woman, yhtä hyvvää ko kaunistaki.

Muita hyviä oli Carthage (vihreetä teetä), 1001 yötä (mustaa teetä) ja maustamattoman teen ystävälle loistava Ceylon OP Nuwara Eliya. Aikasemmin ostetuista pakko viälä mainita Aprikoositarha, ihanaa vihreetä teetä.

Niin että mites ois? Nyt kavereitten kans pistämään kimppatilaus Rovaniämelle!

(Juttu jatkuu huomenna...)

7 kommenttia:

 1. Tiina30.8.13

  Joo mulle noita!!

  VastaaPoista
 2. Tämäpä mielenkiintoista, en minäkään tiennyt että vihreää rooibostakin on. Kirsikkarooibos kuulostaa superhyvältä. Matea en ole vieläkään maistanut. Tuo kauppa houkuttelee kummasti!

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä, pittää tutkia tarkemmin.

  VastaaPoista
 4. Tää postaus oli sellaista latinaa mulle, että! Mä en voi sietää teetä. En tiedä mistä johtuu, mutta kun ajattelenkin teetä, niin alkaa yököttään. Sama juttu viinien kanssa. Siis mä haluaisin osata juoda teetä ja viinejä, mutta joka kerta kun niitä maistan, niin nenä nyrpistyy ja oksu meinaa lentää. :(

  VastaaPoista
 5. Ehkä jäätee menis Outille paremmin? Mää ko en siittä välitä, ni sää voisit tykätä. Viinejä inhoon määki, alkaa sylkirauhaset sattumaan pelkästä ajatuksesta maistaa viiniä, samoin siideriä. :-)

  VastaaPoista
 6. ♥ nam, varmasti ihanaa!

  VastaaPoista
 7. Heti ekalla sivulla oli Tiramisu-makusiirappi, oooooooooh!

  VastaaPoista