torstai 29. elokuuta 2013

Teräsmummo.


Kaikki varmaan tuntee/on tuntenu ainaki yhren teräsmummon. Siis semmosen vanhuksen, joka talvisin lapioi lunta pirteenä ja kesäsin sen piha kukoistaa ja keittiösä syntyy hillot sun muut.

Mun teräsmummoni ei oo mulle sukua, mut on kummasti tullu rakkaaks. Yhreksänkymppinen mummo on asunu jo vuasikymmenet yksin vanhasa talosa. Siälä se häärää ja on aina yhtä ilonen.

Kerran tosa kevväällä, ko mentiin äSsän kans käymään,
mummo kanto klapeja sisälle.
 Vakkuutteli vaan kauheesti, ettei tartte auttaa,
mut kylhän me sit autettiin kumminki.
Vanha pelargonia on mummon akkunalla.
Ihana piha.
Mummon vintti on taatusti nostalginen.
Mummolla on retroilijan silmin kivoja tavaroita.

Mun teräsmummollani on suuri ja välittävä suku, mut monella muulla vanhuksella on yksinäistä. Kattelkaa ympärillenne, jostain voi löytyä mukava mummo jonka kans juttua riittää, semmosta mukavaa ja maanläheistä juttua. Ja mummo voi olla ilonen ko saa seuraa.

7 kommenttia:

 1. Anonyymi29.8.13

  Olipa mukava juttu, tuli hyvä mieli. Ihan asiaa kirjoitit, kyllä varmaan meidän monen lähellä elelee joku yksinäinen mummo tai pappa, joka ilahtuisi seurasta.

  VastaaPoista
 2. Ihana kun ootte saanut tuon mummon ystäväksenne, ystävyys antaa varmasti teille kaikille paljon,
  Miullakin oli näitä mummoja monta, mutta nyt ovat poistuneet tuonilmasiin ja tässä oottelen jotta jospa joku huolisi miut mummokseen:)

  VastaaPoista
 3. Aikun ihanaa! Lapsuudessani 60-luvulla meillä oli naapureissa tuollaisia mummoja, usein kävimme kylässä ja autoimme. Yksikin mummo kävi meillä saunassa, kun hällä talvella oli kaivossa vesi vähissä.

  VastaaPoista
 4. Tuollaisia teräsmummoja voi vaan ihailla :)

  VastaaPoista
 5. Mesis30.8.13

  Oli tosi ihana ja lämminhenkinen postaus :)

  VastaaPoista
 6. Sain tästä kirjotuksesta innostuksen lähtee kattoon mammaani. Sainki kuulla et mamma on sairaalasa. Noh, mummilaan sitte. Mummi ei ollu kotona, sain kuulla et on sairaalasa. :( Nyt vähä harmittaa, taitaa tulla sairaalivisiitti siis ja molemmat mummelit samalla. Onneks ei hengenhättää kuitenka.

  VastaaPoista
 7. Oho, paranemista mummeleille!

  Jos Kosotäti asusi vähän lähempänä, hualisin sen heti mummokseni. :-)

  VastaaPoista