perjantai 9. elokuuta 2013

Rauhaa ja rakkautta!

Mää oon täsä miättiny ihmisten suvaitsevaisuutta. Tai suvaitsemattomuutta. Oltais vaan kaikki kavereita. Myännän, että itteeniki kiukuttaa joskus ko joku tua julki netisä "tyhmyytens" (ussein esim. Feissarimokista löytyy sitä laatua). Siks mulla on konneen reunasa teipinpala, joka muistuttaa mua hillittemmään tuahtumustani.


Ei pitäis heti tuamita toista. Vaikka sääli on sairautta, mää ennemmin säälin niitä jotka mun miälestä tekkee tai puhhuu tyhmiä. Säälikin on parempi ko viha. Kaikilla on syyns, jotka on muakannu ihmisen ajattelemaan sillai ko se aattellee tai tekemään sillai ko tekkee.

Tarttis usseemmin tarkastella itteens, miättiä miten muut näkkee meikäläisen. Helposti sitä ylpistyy, aattelee olevans oikeesa ja alkaa tuamittemmaan muita. Ja jos ei oo mittään hyvvää sanottavvaa, voi olla hiljaa. Jos johonki asiaan on pakko puuttua, sen voi tehrä asiallisesti. Tiätystihän epäasiallisesta uhmasta saattaa seurata hupia muille, kuten vaikka Tepon jutut täälä.

8 kommenttia:

 1. Anonyymi9.8.13

  Hmm...nyt meni kyllä yli tän jutun pointti?! Mikäli toi eka viite kissan pakastimesta oli läppää (huono sellanen) ja toivon, et oli...niin kuinka siihen pitäis sit sun mielestäsi suhtautua?

  VastaaPoista
 2. Mesis9.8.13

  Ensin lainaus postauksestasi:
  "Tarttis usseemmin tarkastella itteens, miättiä miten muut näkkee meikäläisen. Helposti sitä ylpistyy, aattelee olevans oikeesa ja alkaa tuamittemmaan muita. Ja jos ei oo mittään hyvvää sanottavvaa, voi olla hiljaa."

  Asiaa!!! Juuri näin pitäisi osata ajatella. Joskus se vaan on perin vaikeaa. Tulee ajateltua juuri siten, että MINÄ olen oikeassa ja MINÄ tiedän paremmin.
  Kyllä oli hyvä postaus Sinulta ja antoi ajattelemisen aihetta.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi: Jutun pointti oli se, että ihmiset kirjottaa nettiin kaikenlaista mikä loukkaa muita. Ittelläni on se tarra siks, että muistaisin aina kirjotella vaan nättejä kommentteja ihmisille.

  Feissarimokien linkki oli esimerkkinä ihmisestä joka mua tyhmyyrelläns ärsytti. (toivon kans että se oli läppää) Tälle tapauksellehan en mittään mahra, mut turha sinne on kommentteihin porukalla mennä huutelemmaan, että tyhmä muija. Toivottavasti sen joku tuttu on tehny siittä jonkun eläinrääkkäysilmotuksen.

  Saattaa olla, että mun pointtini jäi vähä epäselväks koska lyhensin juttua varmaan pualella ihan viime hetkesä ennen julkasua. Aattelin ettei kukkaan jaksa niin pitkää paasausta lukkee. Mut Mesis ainaki näytti hoksanneen, kiitos. :-)

  VastaaPoista
 4. Mää taidan tarvita tuollaisen tekstin tietsikan reunaan. Nimimerkillä "Olen taas käynyt Vauva-lehden keskustelupalstalla" :D

  VastaaPoista
 5. Sie Maija haastat asiaa, tuollain tarra pitäs olla mei jokkaisen konneen reunas.
  Liian usein myö ihmiset ollaa tuomitsemas, loukkaamas ja kiusaamas,ko rakastamas ja olemas ystävällisii.

  VastaaPoista
 6. Mä vesi. Tehdä itselleni tuollaisen rannekorun. Muistais sitten töissäkin tuon. Ja ihan joka puolella. :) Rauhaa ja rakkautta. Kiitos postauksesta.

  VastaaPoista
 7. Siis mä voisin. En vesi. Kiitos vaan Steve Jobs, joka on keksinyt iPadin ja varmaan myös ennakoivan tekstinsyötön. Ja kiitos oma laiskuuteni, kun en osaa ja jaksa sitä sulkea. Ja rauhaa ja rakkautta Stevellekin. Ja sille, joka tän ennakoivan on keksinyt...

  VastaaPoista
 8. Nyt on tas olleet nää nettikiusaamisjutut pinnalla, sattuneiden tapausten vuoksi. On kyllä mennyt ihan mahdottomaksi, jos pitää nimettömänä haukkua toisia. Eikä nimelläkään. Eihän täällä tietysti ole pakko mitään puhua, usein kyllä tekis mieli sanoa jotain esim. noille maan päättäjille :)vähän pahastikin. Mut kun tietää etti se mitään auta, niin on kiltisti hiljaa.
  Juu Rauhaa ja Rakkautta vaan kaikille!

  VastaaPoista