torstai 3. heinäkuuta 2014

Erilaiset.


Miähen tyäkaveri oli kuulemma sanonu mukuloistans, että kummallista ko samalla vehkeellä onnistuu tekemään niin erilaiset. Vähä se on sama meilläki. Jos Koo tykkää jostain ruuasta, ni äSsä ei kyllä suastu sitä syämään. Ja ko äSsä tykkää jostain, ni eipä Koo niin välitä.

Koon nukke, nimeltään Mohmo, on aina reissusa.

Koo on paljo tyttömäisempi ko äSsä. ÄSsä ei oo välittäny nukeista, nukenvaunuista ja nukketalosta, Koo leikkii niillä ahkerasti. ÄSsää äitin meikit ei oo ikinä kiinnostanu, mut Koo kyttää vessasa silmä kovana ja viä ripsivärin ko selkäns kääntää. Taitaa olla vaatteistaki kiinnostuneempi ko siskons.


Vaikka äSsä on herkkä ja vähä tempperamenttinenki tytteli, sen touhut on selkeesti poikamaisempia ja leikit rajumpia ko monella tytöllä. Se keksii lelukissoille ja -hevosille hurjia seikkailuita ja kiperiä tilanteita.


Sanotaan, että esikoinen on ussein isän tyttö. No sillai se on meilläki. Mitä mitä isä erellä, sitä äSsä peräsä.


Mut ossaa se äSsäki välillä olla tyttö. Tännään se vaati saara hammeen päällens, ilman ei kuulemma voi tanssia. Koru kaulaan, hame päälle ja "Huomenna mennään korkeasaareen" kymmenen kertaa putkeen. On ne semmosia, juu. Mun kullat.

11 kommenttia:

 1. Meillä on molemmat sukupuolet lapsissa edustettuina, mutta silti on ihan kauheen erilaisia kaikki. Esikko tykkää kyhjätä kainalossa ja rauhottuu syliin. Nää kaks jälkimmäistä taas kun tulistuu nii mahdollisimman kauas pitää pötkiä. Sama juttu on äänen käytön kannalta. Yhellä menee nätisti puhumisella ja sormen heristämisellä kaikki jakeluun ja kahelle muulle saat huutaa persiis pohjasta ja uhkailla, lahjoa ja kiristää. .
  leluissa myös samanlainen jako kun teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis hauskaa jos vois valita mulkuloitten piirteistä vaan parhaat. Vaikka toisaalta, olis aika tylsää sillai. :-D

   Poista
 2. Itse olen esikoinen, ainokainen ja kuopus, mutta joo äitin mielestä ainakin ihan isän tyttö ja tein poikamaisia juttuja. Inhosin hameita, meikkejä sekä koruja. :)
  Mielenkiintoista miten erilaisia sisarukset voikaan olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootko ikinä miättiny, että jos sulla ois sisko tai veli, niin millanen se olis? Mää halusin joskus isoveljen, mut sellasta on hankala jälkeenpäin saada. :-)

   Poista
  2. Olen miettinyt ja mulla ol sama homma halusin isoveljen, vaan aika hankala toive totteuttaa.

   Poista
 3. Mesis3.7.14

  Minulla itselläni on vain yksi lapsi, mutta meitä on kolme sisarusta. Naispuolisia kaikki. Vanhin on minua 10 vuotta vanhempi, enkä oikein muista minkälainen hän on ollut, mutta meistä kahdesta nuorimmasta minä olin paljon tyttömäisempi. Nuket ja sen sellaiset kiinnostivat. Keskimmäistä sisarusta sen sijaan kiinnosti, mitä työkaluja isän verstaassa oli. Isä kun oli tosi tarkka ja järjestyksen mies, niin hän ei yhtään tykännyt, jos joku työkalu oli vaihtanut paikkaa eikä ollut siellä missä sen kuuluu olla. Että näin meissäkin oli eroavaisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää ja mun sisko tairettiin aina leikkiä samoilla leluilla, mut luanteet meillä on kyl aika erilaiset. :-)

   Poista
 4. Kyllä noi lapset voivat olla ihan erillaisia! Odotas kun tulee lapsenlapsia..poikani tytär on aivan kuin minä lapsena..kertoo minun äitini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa? Niin sellasiaki tosiaan hyvällä tuurilla josku saa. Tosiaan! Miälenkiintosta, maltanko orottaa. :-D

   Poista
 5. lapset on aina erilaisia, ja se on suuri rikkaus ja rakkaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää oon aina aatellu, että mää ja mun sisko ollaan ihan samanlaisia. Sit äiti kerran sano mulle, että ei tosiaan olla. Eikä ollakka, nyt ko aikuisena aattelee. Ja on siittä varmaan ollu hyätyä ko on saanu kokemusta erilaisista ihmisistä (tavallaan). Hyvä tosiaan ko ovat noi meijän mukulatki erilaisia. :-)

   Poista