maanantai 28. heinäkuuta 2014

Tissikset.


Ko näitä helteitä täsä nyt pitelee, ni kaivoin vanhat bikinit esille. Niisä ei oikeen oo säätövarraa ja tuli niska kippeeks ko se niskalenkki kiristi. Muuten se yläosa on kyl hyvän mallinen, tein uuret trikoosta vähemmällä kiristelyllä.


Mittään tukkeehan eivät tisseille anna, mut ovat älyttömän mukavat. Näitä vois tehrä usseemmatki. Olisko kysyntää ompeluohjeelle?


16 kommenttia:

 1. Tosi hienot. Tuli mieleen kaikki äidin froteebikinit jostain 70-luvulta. Ne olivat ihania. Mitään tukea niistäkään ei tietenkään ollut, mutta kun ryntäät ovat mallia "näppylät", niin tuki on tarpeeton. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Frotee! Täytyyki ettiä, että löytyiskö multa froteeta. Teen seuraavat siittä! Kiitti vinkistä retrovinkistä!

   Poista
 2. näyttääpäs hyvältä.
  mie en vois kuvitellakkaan näiden kannujeni kanssa tuommosissa kulkevani. mutta tiiän jotta moni miunnii lähipiiristä vois, eli kaavaa vaan tulemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No määpä teen tänne kaavan! Ehkä sitä voi muutella sun kannuillekki sopivaks. :-D

   Poista
 3. Noi on todella hyvin onnistuneet ,mutta ihan sama kuin mehtänemäntäkin, ei näitä miun venyneitä rintoja voi tuollaisissa ihanuuksissa kuljettaa, toisen kun saa paikoilleen niin toinen pursuaa ulos, mutta ohjeen haluaisin, ystävissä löytyy pienrintaisia ja nuorenpia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuarempana haaveilin isommista tisseistä, mut en taida ennää haaveilla. Näyttää niisä olevan huanot pualens. :-)

   Poista
 4. Mesis29.7.14

  Onpas tosi hyvän näköiset. Istuvat hyvin. Kaavaa minullekin, kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneks istuvat, ensin pelkäsin että mitä niistä tullee ko on niin erilaista kangasta ko alkuperäsisä. Mut hyvä tuli. Tekis miäli kokkeilla venymättömällä kankaallaki.

   Poista
 5. Joo! Ohjeet tervetulleet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitan saara ohjeet tehtyä ennen ko helteet loppuu...

   Poista
 6. ♥ tooosi kivat! tänne ohjetta myös!

  VastaaPoista
 7. Anonyymi31.7.14

  Ajattelin, että kyllä kaava mullekin kelpaisi, vaikken ehkä saisikaan tehtyä bikineitä ikinä...Mutta satuin tässä selaamaan käsityökirjojani ja huomasin että minullahan on jo bikinien ohje. Liivin mallikin on melko samanlainen kuin tekemäsi. Bikineissä on tosin käytetty kankaan lisäksi renkaita, yläosassa keskellä edessä ja alaosassa sivuilla. Kummallisimpana ohjeessa on jäänyt mieleen se, että se on tehty joustamattomasta(?) puuvillakankaasta. Teos lienee alunperin vuodelta 1979, ehkä silloin ei vielä ollut niin hyvin saatavilla erilaisia jousto-/elastaanikankaita ? (Kirjan nimi on Ajattomia asusteita ja se kuuluu sarjaan "Uusi Ompelu- ja Käsityökerho, suomalainen painos vuodelta 1981, kirppiksillä tämän sarjan kirjoja satunnaisesti näkee, ohuet kirjat, keltaiset kannet, jos paperit tallella, luonnonvalkoiset(?) ilman paperikansia).

  Tänä kesänä löysin kierrätyskeskukseta palan raidallista elastaanikangasta, mistä pitäisikin saada aikaan uima-asu, motivaatio kyllä puuttuu.

  Käyn blogissasi usein, mutta kommentoin harvoin, siispä kommentoin nyt myös yleisesti; olet aika ihana ! ja blogisi on usein hauska, tykkään myös katsella kuvia tavaroista ja kuoseista. Arvostan myös yritystäsi pitää lapsesi jonkin verran anonyymeinä (no, jos oikein ajattelen asiaa niin päätyisin varmaan tiukkaan "ei lasten kuvia nettiin ollenkaan", mutta mulla ei olekaan omia lapsia, joten näkökulmani on erilainen).

  Mukavaa loppukesää, ja näillä helle-ennusteilla bikiniyläosallesi on varmasti käyttöä !

  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Kommentoit harvoin, mut korvaat määrän laadulla. :-D

   Oon ittekki miättiny tota mukuloitten anonyymiutta, välillä mua hirvittää se miten paljo mää täälä niistä kerron ja näytän. Toivottavasti vähintään joku läheinen sitte palauttaa mut ruatuun jos mun arvostelu pettää näisä nettiasioisa. Kääkkä on ainaki mua joskus ojentanu, bloggaamisseen ko tottuu ni sille tulee sokeeks.

   Mulla on jottain sen käsityökerho-sarjan kirjoja, mut en löytäny bikineitä. Löyty vaan untuvatäkkejä ja huppupyyhkeitä. Täytyy pittää silmät auki kirppiksellä jos löytis viälä se bikinit sisältävä opuskin. Postasin just tossa äsken ohjeen noihin tissiksiin. Kokeilin venymätöntä kangasta, mut niistä ei tullu kovinkaan istuvat. Sillä sun kirjas ohjeella olis varmaan saanu parempaa aikaan, mun ohje ko on enemmänki trikoolle.

   Mukavaa loppukessää sullekki ja toivottavasti motivaatio uima-asun ompelemisseen löytyy pian! Kiitos ko käyt täälä lukemassa. ♥

   Poista
 8. Nää on tosi nätit! Kangas näyttää tutulta...oon tainnut myydä tolla kankaalla olevia lastenvaatteita yhdessä työpaikassani. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankaan oon varmaan tilannu heräteostona kestovaippakaupasta. Tai ehkä Hannan kankaasta... No, jostain netistä kumminkin. On pitäny tehrä siittä mukuloille jottain. :-)

   Poista