tiistai 29. heinäkuuta 2014

Onnekas marjareissu.


Lährettiin aamulla kerräämään varelmia. Meillä oli tuuria, löyrettiinki niitä kymmenkunta. Koska varemien jälkeen mukuloisa oli viälä virtaa, päätettiin lähtee viälä mustikkaan.


Saatiin katti marjaseuraks. Se läähätti kuumissaan, mut jakso meijän mukana sinnikkäästi. Meillä oli taas tuuria, löyrettiin neljä mustikkaa ja yks kyykäärme. Kylläpä se onki elämys mukulalle nährä käärme!


Kotio tullesa marjaämpärit oli kevyet kantaa, eikä roskiksiltaka löytyny tällä kertaa mittään roinaa nurkkia täyttämään. Postilaatikolla löyrettiin laatikosta pelkkä Kangasalan Sanomat, ei yhtään laskua! Kyllä oli onnistunu reissu. Vois vaikka ottaa huamenna uusiks.


16 kommenttia:

 1. mahtavalta kuulostaa marjareissunne, mutta se käärme, hyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se näki meijät onneks ajoisa, ei keretty astumaan päälle. Se pelästy meittiä aika lailla...

   Poista
 2. Anonyymi29.7.14

  Ihailen positiivista asennettasi kunpa jaksaisin itsekin suhtautua samoin :)


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olihan täsä jonkin verran liiottelua positiivisuuresa... Mut ei mua kyl oikeesti mikkää haitannukkaan. Mukavaa oli. Jos olisin menny mustikkaan ilman mukuloita ja tunnin jälkeen olis 4 mustikkaa, ni sit ehkä harmittais. Tai no en tiiä, mettäsä on kumminki mukavaa rentoutua. :-)

   Poista
 3. :DD hitto ku hiano reissu. Ite pitäis mennä samoja marjoja ettiin jostain pikapuoliin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saat paremman saaliin ko me. :-)

   Poista
 4. Ehkä tästä saan puhtia lähteä poimimaan itsekin tänään. Koitan ylittää teidän määrät, lienen onnistuvan siinä, jos jokusen tunnin metsässä vietän. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnee poimintaan! Jokunen tunti mettäsä ja ainaki viis mustikkaa. :-D

   Poista
 5. Ihanaa positiivisuutta! Johan tuosta tulee itsekin hyvälle tuulelle :D
  Minäkin poimin eilen muutaman vadelman ja aikaisemmin muutaman mansikan ja mustikan....viinimarjoja on tullut syötyä myös pensaista.
  Viime vuoden punaherukoista keitin vispippuuroa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä ko musta oli piristämmään! Mää en oo viälä pakastanu ko vasta mansikoita. Vispipuuronki (sanon sitä kyl vaahtopuuroks) teen yleens mansikoista, mukulat tykkää eniten sillai.

   Poista
 6. Mesis30.7.14

  Voi noita pieniä marjastajia <3. Ihanat :). -Ja kisukin sielä kieli ulkona suusta <3.

  Kannattaa pitää saappaat jalassa kun metsään menee. Käärmeen purema on aikas kivulias.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ja Koolla oliki saappaat, mut äSsä ei suastunu laittamaan ja aattelin, että sama se kun kerran piti mennä vaan varelmia poimimaan. Mut päädyttiinki sit oikeen mettään. Kyl me yleens mettäsä ollaanki saappailla. Onks sua purru käärme?!? Mimmosta se on?

   Poista
  2. Mesis1.8.14

   Ei onneks oo, kun mulla on aina metsässä saappaat jalassa, koska pelkään ihan hirveesti............MUURAHAISIA!!!!! (Tähän kauhuhymiö) =D

   Poista
  3. Muurahaisia? No, sillonhan sää oot turvassa jos näät käärmeen, nehän ei taida liikkua muurahaisten kans samoisa paikoisa. :-D

   Poista
 7. 8)) Saat vaikka neljä kokonaista minimustikkapiirakkaa, aatteles! Mutta oikeesti, missä teijän mustikat on? Meillä on niitä ihan hulluna mökillä, harmittaa ihan hitosti kun en ehdi/pysty niitä noukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No me syätiin kyl yhret mustika per nokka, yhren Koo purotti ja se hävis. Niin että se sitte niistä neljästä piirakasta.
   Loimaallaka ei kuulemma pahemmin löyry mustikkaa. Kai se on sitte sattumaa, misä ne on selvinny ouroista keleistä. Teijän mökillä on käyny tuuri. :-)

   Poista