keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Näin teet nätin ja kestävän kukkakimpun.


Kun kerrää luannosta kukkasia, kannattaa niille tehrä sama juttu ko markettien leikkokukillekki, että sais kimpun kestämään mahrollisimman kauan. Seuraavisa kuvisa mää esittelen kaks tärkeintä asiaa.

1. Poista kukkien varsista kaikki lehret siltä matkalta joka joutuu vetteen. Vetesä lilluvat lehret alkaa mätänemmään ja pillaa veten, siittä seuraa se, että kukkaset kualee ennen aikojans.

2. Leikkaa kukkasten varret terävällä veittellä just ennen ko kimppu pääsee vetteen. Jos imupinta pääsee kuivumaan, kukka ei saa ennää niin hyvin imettyä vettä ja kualee taas ennen aikojans.

Luannonkimpuille pättee samat vesiohjeet ko leikkokukille yleensäki: Puuvartisille kuumaa vettä ja muille viileetä. Vesi olis hyvä vaihtaa kerran päiväsä, mut varsinki jos on ne lehret poistanu varsista ni unohtaminen ei oo niin vakavaa.

Kukkakaupasa laitetaan kimppuun ussein "vihreitä". Niitä voi lisätä ihan kotikimppuunki. Luannosa valinnanvarraa piisaa.

Täsäki kuvasa on usseenpaa lajia hyviä "vihreitä".
Kaikenlaiset heinät käy, Kääkän hääkippuun laitoin pari vuatta sitte mustikanlehtiä.

Käytiin mukuloitten kans tännään kyläsä ja viätiin tuliaiseks kukkakimppu. Ihan pelkkä luannonkimppu se ei ollu, tuli ostettua heräteostona kauppareissulla vihertäviä krysanteemeja, emäntä ko tykkää vihreestä. Tuunasin kaupan nippua pihan kukilla.

Kukkakaupoista saa ostaa pikkurahalla virkistepusseja. Ne on ihan hyviä luannonkukillekki ja mukavaa laittaa tuliaiskimppuun mukkaan. Virkistettä käyttäesä täytyy kuitenki muistaa, että se pussi on mitotettu isolle ruusunipulle, joten piäneen maljakkoon en menis laittamaan ko kolmasosan pussista.

Vihreeks laitoin kialon lehtiä.
Kosteutta talouspaperista ja virkiste.

15 kommenttia:

 1. Mesis9.7.14

  Kiitos hyvistä ohjeista.
  Kauniin kimpun veit ystävällesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ole hyvä. :-)
   Kyllä nää asiat nyt varmaan kaikki aika lailla tiätääki. Kunhan aikani kuluks näpytin tälläsenki postauksen.

   Poista
 2. Kiitos vinkeistä. Mä en ainakaan tienny tota virkistejuttua. Oon aina ajatellu, että enemmän on enemmän... Pitäis kyl itekin käydä hakemassa kukkia. Jos huomenna vaikka ois vähän viileempää niin ei tulis kuuma-ahdistusta heti kun menee ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuli sentään vähä viileenpää! On ollu oikeen mukavaki keli. :-)

   Poista
 3. Kyllä onkin kaunis kimppu! Ja asiantuntevat ohjeet. Ei varmaan kaikki tiedä. Tai ei tienneet ennen kuin lukivat tämän ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennyt! Teen kaiken väärin! Mutta en tästälähtien, kiitos Maijan! <3

   Poista
  2. No hyvä että musta oli jottain hyätyä! Lisätä voisin sitte viälä sen, että varsiki jos vesi pääsee likaseks, kannattaa leikata kukkiin uudet imupinnat, vanhat kun voi olla tukkeentunu liasta. Eikä sitten saa leikata saksilla, sekin tukkii imukyvyn. :-)

   Poista
 4. Pahus mulla kyll unohtuu tuo lehtien karsiminen varsista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En määkä aina jaksa. Mut kyl sen sit huamaa heti miten noppeesti vesi tullee likaseks ja kukkaset kualee.

   Poista
 5. Siehää oot oikia floristi ko noin komian kimpun teit.
  Miusta on tosi hauskaa rakennella kukkakimppuja, perennoista ja luonnonkukista, tuo virkiste juttu oli uutta, pistämpä muistiin.
  Kukikasta päivää siulle:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää oon kaukana floristista! Yhtään en ossaa kimppuja koota. Määhän oon ollu kukkakaupasa töisä ja se kimppujen teko oli mulle ihan tuskaa. Kyllä niitä kukkia nyt kotona niputtaa, mut oikeeoppisesta sitomisesta se on kaukana. :-D

   Poista
 6. Voi että ko mää rakastin tota hääkimppuani sillon! En olis mistään kukkakaupasta voinu saada miäleisempää! Hiano on toi kyläpaikkaan viämäski.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kivvaa ko se sillon oli miäleinen. Ja niin miälelläni mää kans sen sulle tein. ♥

   Poista
 7. Nämä ohjeet täytyy kyllä nyt tallentaa suosikkeihin ja sitten lähettää mies metsään. Täytyy näyttää sille tuota kimppuakin, että tietää mitä etsiä :) Jos tulee jotain kirkkaanpunaisia krysantteemeja niin se on sitten sun vika kun vetelen miestä kimpulla ympäri korvia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks pääsis helpommalla jos laittais miähen lukemaan tän ja se tois sulle sitte valmiin kimpun. :-D

   Poista