perjantai 25. heinäkuuta 2014

Tyttö kuin tyttö, huivi kuin huivi.

Hiukset eivät ole kenelläkään aina kunnossa. Eikä kukaan ehdi aina kampaajalle tai itse vääntämään rullia hiuksiinsa, kuivattamaan niitä ja kampaamaan. Mutta kun on kyllin nokkela ja omistaa sopivan huivin, hiuspulmasta pääsee vähällä. 
Sillä huivi on sopiva käytettäväksi niin katu- kuin ranta-asunkin kanssa. Ja varsinkin nuoret voivat sitaista sen päähänsä melkein kuinka vain huolettomasti. Huivi on aina pukeva.

Kun on nuori ja nätti ja kesä ja tuulessa liehuvat hiukset, huivista voi tehdä huolettoman päänauhan. Ja mikäpä koristaa nuoren neidon hiuksia paremmin kuin kimppu kukkia.

Neiti on lähdössä rannalle...

...ja siellä paahtaa aurinko.

Niinpä on hyvä suojata hiukset kokonaan. Silmillä on hyvä pitää aurinkolaseja. Mutta voihan ne ottaa hetkeksi pois ja näyttää tähtisilmiä.

Näin aloitetaan katuasuun sopivan huivihatun kietominen. Hiusten päälle on asetettu kaistale vaahtomuovia kohottamaan päälakea. Sitten aloitetaan hatun kietominen.

Jaa, jaa, mihin suuntaan tätä nyt solmisin?

Ehkäpä tällä tavalla...

Valmiina huivihattu onkin näin persoonallinen. Aivan hymyilyttää.

Mutta huivihattu voi olla myös näin yksinkertainen.

Jos sittenkin tuntuu siltä, että kasvoihin sopii koristeellisempi luomus, hattuun voi tehdä poimuja.

"Tyttö kuin tyttö, huivi kuin huivi" -juttu löytyi 1.6.1966 ilmestyneestä Seurasta.

4 kommenttia:

 1. Upeat huivinkietaisu ohjeet, nyt vaan huiveja sitomaan ja rannalle:))

  VastaaPoista
 2. Mää kulutan tälläi kesällä puhki kakskytä huivia (no en nyt ihan), oon aina huivi pääsä. Tarskohan ruveta laittamaan pään päälle vaahtomuavia, se vois immee sit rannalla hiet?

  VastaaPoista
 3. Mesis oli kans kommentoinu, mihes liä kommentti menny? Näky kyllä sähköpostissa saapuneena kommenttina, mut ei ennää täälä...

  VastaaPoista
 4. Jos laittais päähän sellasen pesusienen? Sitä vois sit hyödyntääkin rannalla... Ja pitäs viileenä jos kastais kylmään veteen :) Mäkin selasin just yhtä vanhaa seuraa, se tais olla vuodelta 58. Pitää varmaan kattoa vielä tarkemmin.

  VastaaPoista