torstai 31. heinäkuuta 2014

Tissiksien ompeluohje.


Täsä teille luppaamani bikikin yläosan ompeluojeet ja kaava. Tein viälä kahret tissikset lissää maanantain keltasten lisäks. Toiset tein tosi ohuesta ja lötköstä bambujoustofroteesta ja toiset vanhasta retrolakanasta. Keltaset on materiaaliltaan parhaat. Lakanan joustamattomuus oli ongelma ja jouruin lissäämään tissien välliin pätkän kuminauhaa, en suasittele teittiä kokkeilemmaan mittään lakanoita.

Täsä kaava joka soppii A-C tisseille. Tämän ko tulostaa A4 paperille, ni koko on oikee. Tai sitte kuvan voi avata konneen näytölle A4-kokosena ja piirtää suaraan kaava/voipaperille.  Tai sitte pyytää multa skannatun version sähköpostiin jos pittää tota kuvvaa huanona. Saumavaroiks suasittelen vähintään kaavasa mainitun sentin.
Tarviit vähintään ompelukonneen. Tuplaneula on hyvä, mut sen voi korvata vaikka siksakilla. Saumurikin on hyvä, mut senkin voi korvata vaikka siksakilla. Vaikka trikoon reuna ei purkaantuiskaan, suasittelen silti saumuroimaan(/siksakkaamaan) reunat, tulee istuvammat tissikset.

Leikkaa viis osaa. (Alasuikaleen voi kyllä tehrä kahrestakin osasta jos pitkän pätkän leikkaaminen on ongelma.) Muista tehrä tissi- ja sivuosista toiset peilikuvina. Alasuikaletta varten mittaa ympärysmittas. 

Ompele tissiosan halkio kiinni. Ompele sivuosa tissiosaan. Saumuroi reunat, myös alasuikaleesta.

Ompele tuplaneulalla reunat kaksinkerroin lukuunottamatta tissiosien alareunaa ja  alasuikaleen ylareunaa. Ompele tissiosat keskeltä kiinni toisiinsa viiden sentin matkalta (katso esim yläkuvan ruskeista mallia) siksakilla tai käsin. Kiinnitä alasuikale nuppineuloilla, suikaletta voi venyttää sentin verran keskeltä sivuosan saumaan saakka.

Ompele tuplaneulalla osat toisiinsa. Taita viälä niskalenkin ja selän suikaleet sopivan mittasiks testaamalla ja ompele ne siistiks.

Kiinnityksen voi hoitaa nauhoilla tai sitten nappikiinnityksellä.

Toivottavasti ei kuullostanu liian monimutkaselta. Yritin vaan olla perusteellinen. Jos kuitenki jottain jäi epäselväks, ni kysyä saa. Helppo ja noppee näitä on tehrä.

Lakanasta tuli ihan kivat, mut kun ne ei oikeen istu. Litistävät liikaa. Näyttäähän ne kumminki etteepäi hyviltä.

Bambufrotee oli liian joustavaa. Keltaset on napakammat ja näyttävät paremmilta, mut mukavat on nääki.

Ja ettei tää blogimaailma taas sumenna totuutta,
niin tässä on yks totuus.

19 kommenttia:

 1. Kiitos hyvistä kaavoista, laitan tietoa eteenpäin. Tollastahan se elämä on poimuja tulee ja maan vetovoima kiskoo kaiken alaspäin. Siulla on vielä pieni poimu, mie harkitsin vakavasti jo leikkauttamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma sano ommaa vattanahkaans berliininmakkaraks sillon ko olin piäni. Nyt mulla on oma berliininmakkara, oi tätä onnee! Sullako on sitte koko kinkku?

   Poista
 2. Voi että sä olet ihana tyyppi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos! Ihana oot ittekki. :-)

   Poista
 3. Hatun nosto kera riemun kiljahduksen!
  Viimeinen kuva on ihanin ikinä mitä blogeissa olen nähnyt :) ! Olet ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle ihana blogikuva tarkottaa jottain kuvvaa jossa on jonkun löytämä finelin kattila, tms. Mut makunsa kullaki. :-D

   Poista
 4. Mesis1.8.14

  Kiitos kaavasta ja ohjeesta. Tuosta alakuvasta olen samaa mieltä edellisten kanssa, ja siitä kans että olet ihana ja hauska immeinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä ja kiitos. Onpa se alakuva nyt suasittu. :-D

   Poista
 5. Tissejä! Ja ihana masu! Oot ♥!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää oot selvästi huamannu postauksen ytimen. :-D
   Sääki oot ♥!

   Poista
 6. Anonyymi1.8.14

  Olet Sinä ihanan rohkea Ja mainio tyyppi.

  Maija mamma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos! Ei kai täsä mittään rohkeeta oo, mää vaan tairan olla sinut itteni kans, enkä halua kiillotettua blogia. :-)

   Poista
 7. Anonyymi2.8.14

  Olet mahtava tyty!!

  VastaaPoista
 8. Olet sää kyllä taitava ompelija, putosin kaavalta jo paljon ennen kuin ne oli valmiit :D Sait sen kyllä kuullostamaan kauhean yksinkertaiselta; helppo ja nopea tehdä. Voi Maija, sää olet niin ihana <3 Tuo sun viimeinen kuva todellakin ansaitsee sen hatunnoston. Tekee hyvää välillä nähdä tavallinen nainen fotoshoppattujen mallien jälkeen. Jostain HenkkaMaukan kuvastosta oli navatkin photoshopattu pois :D Tuskailen omani kanssa, olisikin makkara, mutta kun on se kokokinkku. Sitä saa rasvata ja talkata tällä helteellä taukoamatta tai muuten siitä tulee savukinkku :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin määki voinu photoshopata tosta kuvastani navan pois. :-D

   Poista
 9. Tankki3.8.14

  Tissikuvia! Niin paljon tissikuvia! Hyvät tissit on, vaikka ite sanonki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskas mää sitte pääsen näkemään sun tissis? Sauna täsä joku päivä?

   Poista
 10. Helmiorvokki10.8.14

  No nyt pääsen minäkin kommentoimaan!!Olen jo kauan lukenut kirjoituksiasi,eksyin tänne kerran luettuani Kirppishamsterin tunnustuksia,ja olet kyllä tarjonnut paljon huvia,tämä masukuva todella niin kertakaikkisen sydäntälämmittävä,kiitoskiitos!!Ykkössuosikkini on kuitenkin se jossa olit pukeutuneena trumppupöksyihin,pipoon ja silmälaseihin!!Nauroin sitä niin et melkeen pissasin pöksyihini.Kun itse olen aina sairastanut tekstiilinarkomaniaa,on ollut upeaa löytää hengenheimolaisia,muuten vois ahdistus iskeä minimalisti mustavalkosisustus ihmisten joukossa kummajaisena erottuvana.Elämässä pitää olla VÄREJÄ!

  VastaaPoista