torstai 6. joulukuuta 2012

Itsenäisyyspäivänä.


Nii, hyvvää itsenäisyyspäivää vaan kaikille. Ja onnee Suamelle. Piti heti aamusta vähä siivoilla, ni on sitte juhlavamman tuntusta, siistiä sain sit illaks ko mukulat meni nukkumaan.

Tännään on tapahtunu kaikenlaista Koohon liittyen. Tajusin, että Koo on ihan erilainen ko äSsä oli piänempänä. ÄSsä pisti kaks ja puali -vuatiaaks asti kaiken suuhuns. Siis ihan kaiken mitä vaan kässiins sai (paitsi ruakaa). Se kualas multa yhren puhelimenki hajalle. Oon aatellu, että ei kannata päästää Koota lähellekkä mun kännykkää, mut ny ko se sitä pääsi tutkimaan, se ei laittanu sitä lähellekkä suuta. Tajusin, ettei se kauheesti oo lelujaka purekellu. Koo on muutenki joka asiasa helpompi ko äSsä. Se syä ihan mitä vaan ruakaa hyvällä halulla, eikä sitä tartte nukuttaa.

Tännään se nousi ekkaa kertaa itte seisomaan. Polviseisonnasa se onki viihtyny jo varmaan kuukauren.


Ekkaa kertaa, toivottavasti kans viimistä kertaa, se kiäri rappuset alas kellariin. Mää olin vähän aikasemmin kuunnellu ovenraosta, että onks pesukone jo lopettanu ja olin jättäny oven vähä huanosti. Kyl se oli kii, mut ei niin paljoo, ettei se olis saanu sitä kynsittyä auki. Laitoin tiskejä keittiösä ko kuulu "tömps". Aattelin, että äSsä putos tualilta tai jottain. Mut sit ko alko kuulua muutaki kolinaa ja uusia tömähryksiä, tajusin mistä on kyse. Kerkesin just näkkeen ko Koo kiärähti viimiseltä rapulta lattialle. Kyl ne mukulat on kestäviä! Kauheella kolinalla alas rappuset ja sit parin minuutin päästä jo naureskellaan taas.

Ei ihan lyhyt matka kiäriä alas...

Saunoin mukuloitten kans. Sitäki Koo teki ekkaa kertaa. ÄSsällä on ollu jo kauan semmonen ISS:n iso muuttolaatikko paljuna. Kaivoin Koolle autotallista jonkun muavisen lihalaatikon. Siälä ne pluttas molemmat suihkuhuaneesa ja hauskaa näytti olevan. Ja sit otettiin vähä löylyä. Tätä mää oon oottanu kohta vuaren, nyt voiraan ruveta käymään koko perhe yhtäaikaa saunasa.

Olin jo pannu valkeen kiukaaseen ko hoksasin, että Linnan juhlat tullee areenasta suarana. Harmitti vähä ko olisin miälelläni kattellu niitä sillai sivusilmällä. No, näin mää lopun siittä kättelystä. ÄSsä katteli ko ne kätteli ja hoki "päivää... päivää... päivää... päivää..."

4 kommenttia:

 1. Meillä ei vieläkään nousta seisomaan. Ihan hyvä kyllä, koska muuten mun pitäis evakuioida kaikki mun puikot, sakset ja virkkuukoukut pois käden ulottuvilta. Me yritettiin kans saunottaa pikkusolua, mutta se ei tykänny yhtään. Ei kelvannu syli eikä amme. Meillä ei siis vielä saunota yhdessä... Sitä odotellessa.

  VastaaPoista
 2. Voi,miten hellyyttävän näköistä! Ihana pieni pirpana!

  VastaaPoista
 3. Onneksi ei sattunu pikkumiestä.
  Mikkään ei oo ihananpaa ko saunan tuoksunen pikkun uneen vaipumassa.

  VastaaPoista
 4. Mesis8.12.12

  On ne lapset sitten kerkeeväisiä. Onneksi ei kuitenkaan loukannut itseään. Aika monta rappusta näytti olevan.

  Ihana pikkuinen seistä pönöttää <3

  VastaaPoista