maanantai 10. joulukuuta 2012

Kattokaa, kattokaa!


Kattokaa mitä mää löysin kirppikseltä! Lapikkaat! Oi, mulla on nyt lapikkaat! Oi oi oi! Ossaaks kukkaan sannoo miten noita hoiretaan? En haluais niitä heti pilata. Mää oon jo monta, monta vuatta halunnu tommoset. Harmi ko nyt ko mää semmoset löysin, ni ne on talven muatijalkine ja semmoset on joka toisella.

Lapikkaitten(!) takana on taas mun uusi pussilakana. Siis oikeesti, mää hukun kohta pussilakanoihin, yhtäkä en voi jättää kirppikselle jos vaan on halpa.

Halpa = <4e. (ainoo matemaattinen kaava minkä mää ossaan)

Ja kolme lautasta yhteens eurolla ostin korvaamaan mun siniset puurolautaset joista haluan erroon.


Käytiin siis Koon kans tännään kirppiksellä. Se oliki ihka uus, tännään aukes. Kirpputori Outolintu on hyvällä tavalla outo. Sinne ei esimerkiks hualita ammattimyyjiä ollenka, ihanaa!

11 kommenttia:

 1. Kissaakin näyttää kovasti kiinnostavan lapikkaat.Vai liekö unelmoi satukirjan sankariksi eli saapasjalka kissaksi. :)
  Kivan näköinen tuo pussilakana.

  VastaaPoista
 2. Hyvän löydön teit, en ole kyllä nähnyt lapikkaita kirppiksellä. Ei mitään halpaa ja kiinnostavaa voi jättää kirppikselle :) Mää kun menen ostoksille niin se mikä takuuvarmasti tarttuu mukaan on kahvikupit ja kynttiläjalat. Ja ihanat lautaset; mää söin tommosista muksuna :)

  VastaaPoista
 3. Upeat lapikkaat, eikös niitä jollain kenkien hoito aineella.. en mie tiiä, kysy suutarilta:)

  VastaaPoista
 4. Hienot on lapikkaat. (Kisu on aivan ihanasuloinen <3 )
  Lautaset toivat mieleen jonkin vanhanajan pirtin ja sen lämminhenkistä tunnelmaa.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi11.12.12

  Komeet lapikkaat. Mie pesisin ne eka le satti saippualla kosteella rievulla pyyhkien.(le chat saippua=kisu saippua) Sit ei tarvii huuhella pois ku siin on jotain hoitavia öljyjä. Sit antais kuivuu rauhassa huoneen lämmössä ei missään nimessä uuninpankolle tai patterin päälle. Sit hinkuttelisin jotain suojaavaa ja notkistavaa kenkävoietta. Tää kävis varmaa sulle ja lapikkaalle :)

  http://www.kaivolantila.net/nahkarasva.html

  Nii pohjalliset kantsii varmaa myös ostaa.
  Ja jos sisäpuolella on jotain "autenttisia" tuoksuja hinkuttaisin ruokasoodaa tuohon karvaan ja imuroisin si pois.

  T:TipTap

  VastaaPoista
 6. Anonyymi11.12.12

  Viikonloppuna olin isännän mukana mettästyskämpällä pikkujouluissa. Siellä yksi (minuakin) vanhempi mies esitteli lapikkaitaan. Hänellä on neljät pieksut, kuten hän niitä nimittää. Kaikissa puunauloilla kiinnitetyt nahkapohjat.
  Hän käsittelee lapikkaansa saapasrasvalla, vanhanaikaista tavaraa. Sitä kuulemma saa suutarinliikkeistä, siis oikeista, ei pikasuutareista. Kun käyt Tampereella, yksi hyvä suutarinliike on Puutarhakadun ja Satakunnankadun välillä, Näsilinnankadulla. Poikkea sil kysymässä rasvaa.
  Lapikkaat ovat kuulemma ikuiset kengät, kunhan rasvaa välillä.
  Ilona

  VastaaPoista
 7. Tota nahkarasvaa mietein ittekki, tänks Tiptap. :-)
  Olin ne jalasa ulkona kyl jo tännään...

  VastaaPoista
 8. Nii ja Ilonalle kans kiitokset. Just kävin Tampereella, saas nährä koska kerkeen seuraavaks. Tarttee tosiaan pittää niistä hualta, ikuiset kenkät kuullostaa hyvältä. :-)

  VastaaPoista
 9. Voi vitsit mikä löytö! Olen kanssa useamman vuoden metsätellyt pieksuja, mutta ei ole osunut edes vääränkokoisia kirppiksillä vastaan. Olisi meillä tosin mun isän ihan uudenveroiset, mulle muutaman numeron liian isot ja oon joskus jo epätoivosena harkinnu, et tungen käret täyteen sanomalehtiä, niin ei hölsky jalassa :D Ne on joulupukin asusteena ja muuten piilossa kaapissa koko vuoden. Mies on ollut tähän saakka joka joulu pukkina ja niin hyvin naamioitunu, että ei ole omat lapset tunnistaneet.

  Jokin aika sitten esikoiselle löysin sopivan kokoiset pieksut Spr:ltä 3 eurolla ja kierrätyksestä pikkuT:lle eurolla jemmaan. Ne oli kyllä hyvät ja edulliset löydöt.

  Mun mummilla on käytössä tuollainen ruskea astiasto :)

  VastaaPoista
 10. Olis hauskaa löytää kans mukuloille omat, varsinki jos sattuis löytämään parilla eurolla. Noista omistani pulitin parikymppiä, mut onhan ne melkein uurenveroset. Uusistahan sais maksaa ittens kippeeks.

  VastaaPoista
 11. Hienot on ja ihan pakasta vedetyn näköiset, mulla on ihan samanlaiset:) Ja oli tuon näköiset uutena ennen käsittelyä. Mie ostin uutena, kun en löytäny vanhana ja olin vuosia himoonnu. Kysyin suutarilta, joka neuvo, että kenkärasvaa niin paljon, ku vaan imevät. Rasvasin sillä myös marketista löytyvällä mehiläisvahaa sisältävällä kenkärasvalla. Joka välissä niitä pitää rasvailla, niin pysyvät hyvinä. Mulleki kävi niin, ettää sanoin voi harmitusta, ku ne tuliki muotiin:p!

  VastaaPoista