maanantai 25. helmikuuta 2013

Kaks kirppistä.

Outolinnusta Bremenin soittoniekat -kirja vuarelta -74. Puiset soittoniakat on vanha löytö, mut niitten löytymisestä lähtien toi on ollu äSsän lempisatu.

Miäs päästi mut lauantaina yksin kirppistelemään. Ja ko tulin kotio, ni se lähti mukuloitten kans kyläilemmään. Olipa oikeen tuplasti sitte sitä ommaa aikaa. Viime aikoina mun ommaa aikaa on ollu se, ko käyn ruakakaupasa yksin.

Outolinnusta myäs puikkokotelo täynnä puikkoja sekä paita jonka hintalapusa luki "Rytky 1 euro", eihän sitä voinu jättää ostamati.

Lähetystuvalta violalaseja, Finelin muki, alumiininen syränvuaka, kestokakkupaperi ja värikkäät tassit.

Lähetystuvalta myäs kolme kalenteripyyhettä, pitsejä ja nauhoja ja jonkun itte kutomaa villakankasta.
Toi Lähetystupa on kivan halpa. Löyröistä ne pyytää aina jonkun könttäsumman, siks on paha mennä sanomaa, että mitä mikäkin maksaa. Viola-laseista se myyjä mutisi jottain 50 sentistä kappaleelta, eikä kalenteripyyhkeetkään voinu paljoo sen kalliimpia olla. Päivän kallein ostos oli puikkokotelo puikkoinens, 4 euroo. Just ja just raskittin.

8 kommenttia:

 1. Mun täytyi oikein googlettaa netistä, mutta se oli Hamelnin pillipiipari se satu, jonka minä muistin. :) Mutta samojen veljesten kirjoittamia satuja. :) Nämä sadut kestävät hyvin aikaa. :)

  VastaaPoista
 2. Noi kalenteripyyhkeet on kyllä hienot, ihan kade varsinki tuosta 73-sta. ;D

  Meilläpäin tahtoo olla kalenteripyyhkeillä kovat hinnat ihan noissa lähetyskirppiksilläkin. Harmillista. Mutta hienoja löytöjä kaikenkaikkiaan.

  VastaaPoista
 3. "Ai niinkö huutaa aasi vaan, oletpa pälkähässä, mut soittaa laulaa jos sä taidat, matkustamme Bremeniin, oivalliset soittoniekat saavat kunnon kaverin" Tuo runonpätkä on lapsuuteni sadusta joka kertoo iloisista soittoniekoista. Mukava satu.

  Ihania nuo kalenteripyyhkeet.

  VastaaPoista
 4. Tuommoisista Viola-laseista on tullut aikoinaan kotona hörpittyä :) Ja sitä Violaakin on tullut paljon syötyä :)

  VastaaPoista
 5. Kivoja löytöjä! Mulla on noita vanhoja kalenteripyyhkeitä kans, kun äiti keräs niitä aikoinaan.
  Lasitkin on tuttuja ja tuo satu.
  Kivaa maanantai-iltaa ja kiva kun sait omaa aikaa :)

  VastaaPoista
 6. Ihanaa että sait omaa aikaa. Se on joskus yllättävän piristävää hommaa. :)
  Finelin mukista olen erityisen kade!
  ps. asutko sä Kangasalla??

  VastaaPoista
 7. Juu, asun Kangasalla. Alunperin ei pitäny paljastaa asuinpaikkaa, mut ko noista kirppiksistäki koko ajan jauhan, ni kylhän ihmiset voi sen ihan päätellä. :-)

  http://www.satunetti.fi/sadut/satu16.mp3
  Tuala osotteesa on semmonen Bremenin soittoniakat jota äSsä tykkää kuunnella samalla ko näplää niitä puisia soittoniakkoja.

  VastaaPoista
 8. No mehän asutaan sit ihan lähekkäin! ;)

  VastaaPoista