keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Joulukuusi.


Meillä oli tännään mukuloitten kans joulukuusenhakuretki. Ettittiin kuusi ja pirettiin piknikki mettäsä. Mukulat joi kaakaoo ja mää lempiteetäni Lapsang souchongia. Oli kans sualakeksejä ja suklaata. Vähän erilaista ko mun lapsuuresani. Sillon kahlattiin vyätäröö myäten lumesa ja isällä oli taskusa sokeripaloja, ettei ihan virta lopu.


Kesken piknikin kauhee peto hyäkkäs mettästä kaatamaan meijän mukeja. Yhtä noppeesti ko se oli tullukki, se hävis taas puitten sekkaan.


Entäs se kuusi? No se on tosa:


Kuusen hakemisen lisäks paistoin joululihapullat ja tein pari taatelikakkua. Kakkoo pitäis viälä leipoo, ommella vähä, hakkee joulukukat ja tehrä joulusiivo. Kyl se siittä sit. Mitäs teitin joulusta viälä puuttuu?

13 kommenttia:

 1. Näyttää kivalta, joskaan ei kovin jouluisalta retkeltä. :) Meitin joulusta ei puutu oikeastaan mitään, koska meillä ei joulua laiteta. Pakolliset vietetään sukulaisissa ja siinäpä se. No okei, parit lahjat on vielä hankkimati ja ensimmäisetkin paketoimati, mutta ne nyt vielä kerkee.

  VastaaPoista
 2. Tosiaan, lahjoja en oo paketoinu viälä yhtäkään. Osa on viälä kesken. :-)

  VastaaPoista
 3. Tankki19.12.13

  Surkeen kesäset kuvat!

  VastaaPoista
 4. Hurjan pedon kohtasittekin, onneksi se ei hyökännyt siun ja tyttöjen päälle:)
  Kuusikin näyttää kelvolliselta.

  Meillä kaikki siivoomiset ihan kesken kun teemme (vihdoinkin aikaa mennyt vain 10 vuotta) aikamiespojalle omaa huonetta, tänään maalataan, huomenna siivotaan ja kalustetaan ja poika tulee lauantaina, hiukan siis kiire.

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa mukavalta retkeltä. Kyllä mäkin olisin tuollaista petoa peljästynyt. :) Kai oli oma metsä, josta kuusen haitte? ;)

  VastaaPoista
 6. Ihana kuusenhakureissu, kivikylässä kasvaneena tommoisista sai tietoa vain satukirjoista ja elokuvista. Meidän kuusimetsä oli parkkipaikka Simonkatu 10 edessä jossa nykyään tönöttää hotelli ja sen takana Kampin ostoskeskus.
  Jätä siivoaminen, vähennä valoja ja kärytä kardemummaa hellalla, näin on jokuvuosi suositeltu pikasiivousta.

  VastaaPoista
 7. Oi kun mukava kuusenhakuretki. Lapset kyllä muistavat tuollaiset asiat kaiholla vielä vanhemmalla iälläkin.
  Mutta olipas hurrrrrrja peto siellä. Onneksi selvisitte ehjin nahoin =D
  Nätin kuusen löysitte.
  Minun joulustani puuttuu vielä niin paljon, että en jaksa kaikkia mainita. Perunalaatikon aion tänään laittaa imeltymään ja tehdä piparitaikinan.
  Kaikkea muuta pientä on myös ohjelmassa. Pitää laittaa joululaulut soimaan, niin päivä kuluu rattoisasti :)

  VastaaPoista
 8. Nau-Nau19.12.13

  Me vietämme joulua todella vähällä stressillä. Siivotaan joulun jälkeen ja ruokaa laitetaan rennosti mukaillen. Koko perhe on nauttinut näistä rennoista jouluista.

  VastaaPoista
 9. Siivousta (tai sen puolikasta) lukuunottamatta puuttuu vielä kaikki... Onneks ollaan pääasiassa porukoilla joulua, ja toivottavasti sieltä saa eväitä.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi19.12.13

  Miälenkiintost, et teilläki päi sanota "kakko", meilläki tääl Raumal on kans kakko, sitä hiivaleippä. Hyvä Joulu ja paremppa uut vuat! t. Tuija

  VastaaPoista
 11. Marjaana, ei se oo meijän mettä, mut me saaraan "käyttää" sitä. :-)

  Tuija, hiivaleipä on höhlä sana, kakkoo sen tosiaan olla pittää! Ja kiitos, samoin sulle. :-D

  VastaaPoista
 12. Meki päästään tänä vuonna ihan mettään kuusta hakemaan tänä vuonna, normaalisti meillä on ollut 80-luvulla syntynyt muovikuusi. :D Hauskaa joulua!

  VastaaPoista