maanantai 16. joulukuuta 2013

Piparkakkutalo.


Kokosin tännään piparkakkutalon. Pihalla kahlaa lumesa pari hevosraukkaa, ko Koo tykkää niin kauheesti hevosista. ÄSsää aatellen laitoin lumeks hattaraa, se ko on ihan hulluna siihen. Kuvaushetkellä äSsä keksi niin sanottuja parannuksia mun disainiin. Joka parannuksesta kuulsi läpi tavote, joka oli se, että pääsis heti syämään hattaraa. Esimerkkinä: "Hei mää keksein! Toi vois olla semmonen autiotalo. Ne ihmiset on muuttanu pois siältä!". Tavote oli täsäki selkeesti päästä syämään piipusta tuleva savu. Sanoin, että sitä saa alottaa syämään vasta jouluaattona. Saas nährä käyks joku tualin kans napsimasa hattarat kaapista.

Lisäys seuraavana päivänä: Hattarat suli pois. Kyl mää aattelin, että ne saattaa mennä vähän littaan, mut että sit ihan sulivat. Onneks mulla on viälä hattaraa. Laitan sit jouluaatttona lissää. Kaapisa se on muutenki siihen asti piilosa, ni ei haittaa.

13 kommenttia:

 1. Anonyymi16.12.13

  No jokos sää nyt tämmösiä oot ehtiny näpertelemään? Kauhia vimma...Mut hiano tuli!

  Mammeli

  VastaaPoista
 2. Oi kun on soma piparkakkutalo. Kuinkas mahtaa savun käydä? Luulen että "tuuli" puhaltaa savut taivaan tuuliin (tai parempiin suihin) =D. Voi olla että lumetkin "sulaa" =D.

  Vai että autiotalo, -kyllä lapset keksivät :)

  VastaaPoista
 3. Mahtava idea toi hattara :) Ja hassu lapsi <3

  VastaaPoista
 4. Ompa soma mökki, kyllä miekin voisin tuosta salaa ihan pienen nipistyksen hattaraa ottaa:))

  VastaaPoista
 5. Onnea on oma hattarakone. <3 Joka tosin on ollut veljen muksuilla lainassa jo ihan liian pitkään, pitääkin muistaa hakea se kotiin. Mutta komia tönö tuli, saattaisin itsekin vähän maistella ennen joulua jos meillä olis tommonen.

  VastaaPoista
 6. Kiitos, lähetys saapui perille! Sulo heti hoksasi, ettei sitä saunakylttiä voi hänen äidilleen lahjoittaa, sillä sehän on Kertun kyltti! Kertulla nimittäin se napa aina kerää likaa ja sen pitäisi tajuta sitä itse pestä. Ja kun ei tajua, onneton, niin sitten minä joudun hölväämään sen napaan öljyä. :D

  Kauhean iso taulu se vaan on Kertun asunnon koristukseksi! Se olisi kyllä niin mainio siellä.

  VastaaPoista
 7. ♥nam, miten makoisa talo!

  VastaaPoista
 8. Onks sulla, Anne, hattara kone? :-O
  Jos meillä olis semmonen, äSsää olis varmaan vaikee saada syämään mittään, se vaan vaatis hattaraa.

  Susanna, se tulikin äkkiä! Pelkäsin että mennee monta päivää tälläi joulun alla. Kertulle täytyy tehdä oma piänempi taulu. :-D

  Hattarat on muuten sulanu. Ei se ollukkaan niin hyvä idea. :-(

  VastaaPoista
 9. Voi kun suloinen talo :)

  VastaaPoista
 10. Kersana sain idean tehdä itte hattaraa. Ripsuttelin pumpuliin sokeria ja ei kun syömään. Taisin olla koulussa jo silloin x`D Pikkasen ehkä resepti jäi kaipaamaan jotain viilausta.

  Upee mökki! Me tuhottiin jo yks, kun juhlittiin esikon synttäreitä vähän etukäteen kavereitten kanssa. Piparitalo toimitti kakun virkaa. Mä en ole ikinä oikein ollut täytekakkuihmisiä.

  VastaaPoista
 11. Määkään en oo täytekakkujen fani. Tai siis, tykkään kyl tehdä niitä, mut en syödä.

  VastaaPoista
 12. Kyllä vaan, oma hattarakone löytyy. :) Ei sillä isoja hattaroita väsätä, mutta semmoisia pieniä söpöjä.

  VastaaPoista
 13. oi kun söpö :D

  VastaaPoista